markus755 Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Koledzy mam pytanie czy ktoś z was montował hak do megane jak to wygląda cenowo i czy muszę montować go w ASO żeby nie stracić gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Ja montowałem w aso chociaż w umowie leasingowej nie jest wymagane montowanie haka w aso. Wyszło po rabatach ok 2000 brutto. Hak Bosal Hak z kulą wpinaną, gniazdo 7pin. Z tym uwaga bo od 2017 wymagane jest np dla bagażnika rowerowego światło cofania co wymaga gniazda 13pin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus755 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Podobno są przejściówki, ja dzisiaj bylem w ASO i wycenili na 1900 zł ale niestety jeszcze do meganki nie montowali i nie wiedzieli czy trzeba ciąć zderzak. Możesz zrobić zdjęcie jak wygląda hak z kulą oraz bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 xxx Przejściówki owszem są ale jak masz podłączenie na 7pin to nie masz podłączonych świateł cofania. W zderzaku, od spodu wycięty jest otwór na hak i gniazdo, hak nie jest widoczny. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratpit Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Macie może zdjęcie tyłu samochod ze zdemontowanym hakiem jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 wersja GC, montaż w ASO, hak wpinany, koszt ok.1800-2000PLN brutto - co prawda dwa lata temu, ale te ceny chyba się bardzo nie zmieniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Matt Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ktoś montował hak do wersji GT ? Z informacji na stronie Renault wynika , że fabryczny nie jest kompatybilny z GT i GTLine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irishrover74 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 @F1Matt A skąd taka informacja? I o którym haku mówisz? Też przymierzam się do montażu haka i bazując na info z https://www.renault.pl/content/dam/Renault/PL/pdf/accessories/megane-grandtour-brochure-axs.pdf byłem przekonany, że hak składany jest kompatybilny z GT i GTline. Tam piszą, że tylko jednoczęściowy nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Matt Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Cyt z cennika : Składany hak holowniczy* nie jest kompatybilny z wersją GT Line. megane_grandtour.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irishrover74 Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 No to zaprzeczają sami sobie; w jednym miejscu o haku składanym stoi "Hak nie jest kompatybilny z wersją hatchback wyposażoną w system BOSE", a w drugim jak napisałeś... Czy ktoś z forumowiczów ma hak w GTline lub GT i mógłby rozwiązać ten dylemat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 a dzowniłeś do ASO? przecież oni będą wiedzieć czy się da czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Wszystko zależy od homologacji auta. W wyciągu od auta, trzeba sprawdzić czy jest ta wersja homologowana na hak. w ostateczności można sprawdzić na nalepce, na słupku. W megance 2 w wersji towarowej nie można było założyć haka, chociaż niczym nie różniła się od wersji cywilnej, poza zabudową tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Witam mam pytanie ponieważ jestem na etapie montażu haka i chciałbym się dowiedzieć bo w wiązce jest moduł do którego trzeba dociągnąć osobno zasilanie skąd to najlepiej wziąć wystarczy z zapalniczki czy muszę się wpinać Komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Zależy jaki hak, jaka wiązka. Do działania modułu wystarczy z zapalniczki plus, ale jeżeli chcesz mieć stały plus z gniazda 13 pin lub plus po stacyjce to najlepiej pobrać prąd ze rozdzielki pod kierownicą. Ja montowałem hak w ubiegłym roku, sporo się zastanawiałem na wyborem opcji i wybrałem hak akcesoryjny (cena porównywalna do "zamienników") wraz z oryginalną, dedykowaną do tego wiązką ze względu na to aby nie mieć dylematów: skąd wziąć plus i aby nie wpinać się w przewody w stylu Mc Gaywer. Dedykowana wiązka wyposażona jest w stosowne złącza a producent samochodu przygotował wiązkę w odpowiedni sposób aby wpięcie wiązki haka były jak najprostsze. Uwaga na dedykowane wiązki zamienne: i tak trzeba ciąć kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Godzinę temu, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Witam ja w skrzynce bezpieczników znalazłem zasilanie haka ale nie ma w nim bezpiecznika po włączeniu samochodu pokazuje się tam napięcie myślę że do tyłu już jest podciągnięta wiązka z zasilaniem tylko gdzie mam jej szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi