mlodyrochu Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ten launcher to kosz pełnej wersji 12 zł a Playera sprawdzałem wszystkie jakie były i zostałem przy tym co było fabrycznie zainstalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Potestowałem ten launcher i generalnie spoko, ale irytują mnie dwie rzeczy: - Problemy z powrotem do ekranu głównego - nie działa ani zdefiniowany przycisk z kierownicy, ani przycisk na pasku androida... Czyli np wchodząc do radia muszę je wyłaczyć, zamiast wrócić do ekranu głównego. - Temperatura - nie znalazłem opcji na przestawienie tego, a z tego co widziałem to launcher temperaturę bierze z neta, zamiast z czujnika w aucie. Na ten moment chyba zostanę z tym fabrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 @Kazionator powrót do ekranu głównego możesz zmienić w ustawieniach podając jako launcher główny AGAMĘ i musisz zrestartować androida. Co do temperatury to zima pokazuje przewidywaną temperaturę z neta najbliżej Twoich współrzędnych. Ogólnie jak mówisz lipa. Ja też pozostałem przy fabrycznym launcherze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 A powiedźcie mi jak zachowuje się u was wifi? U mnie nie włącza się automatycznie po dłuższym postoju. Po krótkich, kilkuminutowych problemu nie ma, ale po całej nocy muszę je włączyć ręcznie. W internecie wyczytałem, że to dość znany problem ale nie wpadłem na rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Niestety jest jak mówisz. Podobnie mi ubija program do kamery z przodu. Wydaje mi się, że to jest związane z oszczędzaniem energii jak jest wyłączony zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Problem z wifi już rozwiązałem. Tu wszystko jest opisane. https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-software-development/start-app-service-wake-root-t3803636 Po pierwszych testach działa. W skrócie: instalujesz mtcdTools, w nich ustawiasz wybudzanie taskera, a w taskerze stworzyłem regułę, która łącznie z włączeniem taskera włącza wifi. Myślę, że na tej samej zasadzie można wybudzić program do kamery. Jedyny minus to konieczność zakupu taskera - u mnie to odpadło bo już kiedyś się nim bawiłem. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Kazionator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ja zrobiłem update firmware (https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-software-development/rom-hal9k-rom-3-mtcd-e-head-units-t3847477) w wersji 3.0 i przybyło mnóstwo dodatkowych opcji w systemie. Dzięki temu sprawę kamery rozwiązałem od ręki. Bez instalacji dodatkowych aplikacji. Zrobiłem update firmware w wersji 3.1. Jak ktoś zmierza to zrobić to proponuję od razu tą wersję, ponieważ daje więcej możliwości konfiguracji niż wersja 3.0. No i mapowanie klawiszy bajeczne w wersji 3.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
certino Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Ciekawe jakby to zapasowało do scenic 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Update firmware do wersji 3.1 i nie ma problemu z wifi. Łączy się od razu jak złapie sygnał z telefonu. Wybieranie głosowe osoby, do której chce się dzwonić też fajnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ostatnio szukałem programu do odtwarzania muzyki i w koncu znalazlem wszystko współpracuje ładnie polecam , kilka fotek co można ustawić w tym programie nazwa programu to Power amp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forey Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Stoję przed zakupem radia z Aliexpress na androidzie 9.0. Pytanie do użytkowników z fabrycznym nagłośnieniem - czy zmiana na to radio, daje odczuwalną poprawę? Czy procesor dźwięku i wzmacniacz faktycznie jest lepszy w tym radiu? Pytam bo nagłośnienie to jest moja jedyna bolączka w Megi ;( I czy przy puszczaniu muzyki ze spotify można zmieniać muzykę przy kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Pisałem na początku tego wątku, że dźwięk z radia android przy fabrycznym nagłośnieniu jest nieporównywalnie lepszy niż w radiu fabrycznym. Mam jedynie dołożone tweetery z przodu, bo ich nie miałem. Kolega @unkas osobiście się ze mną spotkał i zadał pytanie czy zmieniałem głośniki, że to radio android tak dobrze gra. Co do spotify to nie używam tej aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkas Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Potwierdzam , nie jestem audiofilem ale nagłośnienie w naszych megankach ma wiele do życzenia , natomiast to co usłyszałem u kolegi @tomrud to mnie zaskoczyło , jak dla mnie jest bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Potwierdzam, że z tym Androidowym radiem jest zdecydowanie lepiej niż w oryginale. Dodatkowo z racji że to Android to można się pobawić korektorami żeby dźwięk dopasować pod siebie. Ze spotify też nie korzystam więc ręki nie dam sobie uciąć, ale nie widzę przeszkód do sterowania z kierownicy. Jeżeli przez pilota można skakać po piosenkach puszczanych z dysku/USB/przez BT z telefonu to spotify też powinno współpracować. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Kazionator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Polecam dźwięk jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi