Skocz do zawartości

Częste awarie wtryskiwacza piezo 8200903034

jmalos

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, vanthunder napisał(a):

Znasz jakieś dane jakie ciśnienie paliwa jest prawidłowe pod obciążeniem

Masz dwa parametry, ciśnienie zmierzone i oczekiwane widoczne w danych. Nie ma jednego ciśnienia paliwa pod obciążeniem, na to ma wpływ wiele czynników. Porównuje się dwa parametry czy ciśnienie zmierzone podąża za oczekiwanym.

10 godzin temu, vanthunder napisał(a):

Wygląda na to , że mam problem z termostatem

NIekoniecznie, w dieslu temepratury pracy nie są wysokie i powyżej 80 stopni jest bardzo ciężko osiągnąć i utrzymać, nie jest to problem termostatu. Ale szczerze mówiąc, robiłem kilka razy wtryski w komplecie i po wpisaniu kodów nigdy nie było potrzeby dodatkowych kombinacji.

7 godzin temu, eb832 napisał(a):

Niestety mój sterownik SID305 teoretycznie ma funkcję kodowania

Ja zacząłbym od wgrania właściwego softu do sterownika silnika. Nigdy nie wiadomo, co było kombinowane.

8 godzin temu, eb832 napisał(a):

Niestety mój sterownik SID305 teoretycznie ma funkcję kodowania

Na pewno masz SID 305 a nie SID 301? SID 301 nie miał kodowania wtryskiwaczy Siemens. SID 305 był przy mocach 110 KM ale tu nie do końca jestem pewien.

8 godzin temu, eb832 napisał(a):

sterownik powinien się ich sam nauczyć po czujniku spalania stukowego itd.,

W wersji z Siemensem nie ma czujnika spalania stukowego, jest przy wtrysku Delphi.