slawlik2 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witam mam pytanie ponieważ podczas wymiany opon zauważyłem w znacznym stopniu skorodowany układ wydechowy na całej długości może się ktoś wypowiedzieć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Hmmm, w nowym aucie ? Az sie wierzyć▼ nie chce, kupowana w salonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A co w tych z salonu nie korodują? Pomyśl jak może wyglądać stalowa rura, cyklicznie nagrzewana do wysokiej temperatury i schładzana, narażona na nieograniczony kontakt z wodą, solą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 No ale tak szybko ? Patrząc na zdjęcie to auto może mieć maksymalnie 2 lata, trochę dziwne żeby jak to kolega napisał "w znacznym stopniu" układ wydechowy był już skorodowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jak będę miał jak to zrobię zdjęcia ale jak przetarlem ręką to kawałki rdzy zostały na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A może to nie rdza, tylko brud? Aż dziwne, żeby w tak młodym aucie pojawiła się już korozja... No chyba, że trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 @Silverek A widziałeś swoje auto od spodu? Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 7 godzin temu, slawlik2 napisał: w znacznym stopniu skorodowany układ wydechowy Wprawdzie na pierwszy montaż wydechy są najlepszej jakości, ale nie są robione z blachy kwasowej/nierdzewnej (ci co robili sami taki wydech wiedzą ile to kosztuje) dlatego wydech będzie rdzewiał, ale nie w takim tempie jak kupisz nawet dobrej marki nowy wydech na wymianę - to już nie to co fabryczny. Czy mocno rdzewieje to wrzuć zdjęcia, porównamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Renault "daje" 7 lat gwarancji na korozję , hmm, przynajmniej dawał kiedyś . Nic tylko jechać do ASO i zgłosić korozję. Ja kiedyś zgłosiłem w ASO korozję śrub w komorze silnika i mi je wymienili na troszkę mniej skorodowane. Ciekawe komu je wykręcili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 W oplu mokce masowo wymieniają całą rurę wydechową po okresie około 2 lat normalnego użytkowania i 3 lat jeśli stoi w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 23 minuty temu, kacper69 napisał: Ja kiedyś zgłosiłem w ASO korozję śrub w komorze silnika i mi je wymienili na troszkę mniej skorodowane. Ciekawe komu je wykręcili? Pewnie temu, który też zgłaszał ale miał mniej skorodowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 też możliwe, ja jednak myślałem, że ktoś , kto przyjechał z autem na serwis do tego ASO wyjechał z tego ASO z moimi śrubami , a ja z ciut lepszymi. Które teraz i tak rdzewieją . A karoseria się trzyma OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A może. Sądzicie, że reklamacja "rdzy na wydechu" byłaby uznana w ramach gwarancji antykorozyjnej? Już znam odpowiedź - NIE. Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 W oplu wymieniali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Być może w Oplu montowali swego czasu jakąś felerną partię wydechów, która gniła na potęgę i dlatego wymieniali w ramach gwarancji/akcji serwisowej. Tutaj podejrzewam, że korozja jest typowa, czyli powierzchowna po takim okresie, nic niezwykłego w wydechu. Ale fakt, bez zdjęć można sobie gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi