eRosso Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Witam serdecznie, bardzo proszę o opinię w zakupie poniższego samochodu: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-limited-swiezo-sprowadzona-zarejestrowana-ID6BNqNt.html Martwią mnie w przypadku tego samochodu 3 rzeczy: - brak znaczka TCi na tylnej klapie - czy powinno być? - moc silnika 100KM - czy to jest prawidłowa moc? przeszukując internet nie znalazłem żadnej wersji z takim silnikiem :( - podczas odpalenia samochodu według mnie silnik wydawał podejrzany dźwięk, tj. turkoczenie czy coś podobnego. Nie słychać tego dźwięku w środku. Sprzedający twierdzi, że to przez "zawór przy pompie paliwa przy głowicy" i że mechanik Sprzedającego powiedział mu że to normalne. Bardzo proszę o Waszą opinię. Prosiłbym o jak najszybsze odpowiedzi, ponieważ umówiłem się z kupującym na jutro na zakup, a wolałbym być pewny czy go brać. Dziękuję za każdą opinię. Edytowane 24 Marca 2019 przez eRosso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradgerard Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 To podjedź ze sprzedającym na jakiś serwis renault i przed zakupem najlepiej to sprawdzić. Z takich "turkotów" to nie jedno może potem wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 2 godziny temu, konradgerard napisał: Z takich "turkotów" to nie jedno może potem wyjść. Warto uzupełnić... Z takich "turkotów" to nie jedno bardzo kosztowne może potem wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) W tym ogłoszeniu trochę rzeczy się kupy nie trzyma i to nie jest tylko moc silnika. Czujność wskazana. Dlaczego wymieniał rozrząd jak tam jest łańcuch? A dlaczego wszystkie cewki? Trochę to dziwne. Łańcuch przy tym przebiegu? A gdzie ta meganka ma wyświetlacz przezierny? Czy wersja limited z 2015 ma klimatyzowany schowek? Czy w ogóle meganki III go miały? To jest auto po dzwonie? A po rozkodowaniu vinu co widać? Edytowane 25 Marca 2019 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 @mich64 masz rację coś jest nie tak. https://www.autobaza.pl/zamow-raporty/VF1BZ110652212392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Niech zainteresowany dobrze to sprawdzi. Edytowane 25 Marca 2019 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 te raporty z autobazy to o kant mżna potłuc. Ja jak wpisuje VIN swojego auta też mam podobne podpuchy typu historia uszkodzeń , tylko po to żeby im zapłacić za nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Szczerze to nigdy z tego nie korzystałem. Tylko weryfikacja na żywo. A jeśli win to tylko na ukraińskiej stronie tak orientacyjnie. Edytowane 25 Marca 2019 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lantar8 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Ja swój przed zakupem sprawdziłem w autodna i z czystym sumieniem polecam. Dowiedziałem zobaczyłem historię przebiegu, ogłoszeń w sieci tego egzemplarza (włącznie ze zdjęciami z 2014 roku), cenę w ogłoszeniu (czyli za ile kupił poprzedni właściciel) itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Auto od handlarza z Lubina (zagłębie handlarzy). Zastanawiam się w jakim stanie musiało być to auto skoro przy przebiegu (rzekomo) 70.000 trzeba bylo wymieniać rozrząd w 3-4 letnim samochodzie. Handlarz jest filantropem i chce zrobic prezent przyszłemu nabywcy?;) Moim zdaniem to trzeba się trzymać jak najdalej od tego typu wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 1.Nigdzie nie jest napisane, że to naprawy wykonane przez handlarza. 2.Były ogólnie znane problemy z tym silnikiem, zmieniano rozrządy, często jeszcze nawet przy mniejszych przebiegach. Więc często co niby proste na pierwszy rzut oka, wcale nie jest takie oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi