Andrzej-2010 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 29 minut temu, dzixonPP napisał: Po prostu ma być kombi, benzyna dobra pod gaz i skrzynia 6 biegów. Reszta to detale. 1,4 TCe - poczytaj ; 1.4 benz - ma wiele zalet, należy odpowiednio ją eksploatować, 2,0 TCe - poczytaj ; 2.0 benz. - b.na dłuższe trasy, silnik nie do zdarcia, Najkorzystniej jak znajdziesz auto dla siebie i go przedstawisz na forum, - to dostaniesz więcej dokładnych opinii od forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Z skrzynią 6 można też dorwać 1.6 wolnossące @pbet ma w kombi. Z gazem świetnie się dogaduję, Ja na gazie w rok z tym silnikiem 30tyś machnąłem bez awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Dzięki Panowie za odpowiedzi ! 1.6 też się nada. 2.0 Tce kusi mocą ale miałem już benzynę ponad 200 koni. Teraz diesla 210 koni i chyba czas się wyciszyć i pójść w stronę ekonomii. 1.4Tce wydaje się być dla mnie najbardziej odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Nie wiem jak z 1.4Tce dynamika na pewno super mam w domu 0.9Tce LPG i między 40-90km/h żywszy niż moje 1.6 wolnossące. Z tym, że w 1.4 często padają uszczelki pod głowicą dlatego trzeba dobrze prześwietlić silnik, przed zakupem a często to nie daje 100% gwarancji. @witman specjalizuję się w Tce więc skontaktował bym się z nim na pewno gdybym chciał kupić 1.4 . Ja mam 1.6 trochę muł, ale spokojnie daje radę po 7/8l LPG potrafię zejść choć średnią mam 10l LPG bo lubię jeździć dynamicznie. Wiadomo polecam to co mam, ale mam malutkie Tce w domu, i naprawdę też super silniki. Nie wiem jak na dłuższą metę ten "karton mleka" będzie się sprawował, nie interesuje mnie to ma być max 5 lat i do żyda. Bolączki 1.4 już wychodzą bo bądź co bądź te silniki już mają te kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 4 godziny temu, czik3n napisał: Z skrzynią 6 można też dorwać 1.6 wolnossące @pbet ma w kombi. Potwierdzam Z tym, że wiadomo jak to jest z tą skrzynią "6-ką". Gaziora wpada w drugiej połowie lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Póki co czytam forum ale nie mogę się jeszcze u Was odnaleźć Niestety 2.0Tce w kombi i cenie, która mnie interesuje (max 35 000zł) to praktycznie "mission impossible " Póki co muszę sprzedać mojego FIATa ale przez to, że ceny ON poszły w górę to ceny samochodów na ON strasznie poszły w dół. Szukam jakiegoś działu gdzie dowiem się więcej nt. opcji wyposażenia. Typowych usterek itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hades Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Idzie kupić 2.0TCE za 30tys zł. Tyle że będzie to 9-10 letnie auto z Niemiec z przebiegiem 120-180tys km i po serwisie longlife (wymiana oleju co 30tys km). Pojawiają się takie sztuki na mobile.de i bardzo szybko znikają za sprawą handlarzy z Polski. Ja bym takiego auta nie kupił. Ew czasem trafia się coś po przygodzie ze Szwajcarii ( stan różny) lub Francji. Ogółem trzeba codziennie odświeżać ogłoszenia po 3razy i w końcu coś może kupisz. Ja GT220 szukałem 3msc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradgerard Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Idzie nie idzie, ja wyrwałem za 29k 7 letnie GT ze Szwajcarii ale tak jak piszesz, to było codziennie co godzinę F5 na otomoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Jakoś nie jestem przekonany do samochódow zza naszej zachodniej granicy. A ze Szwajcarii tym bardziej. Szukam czegos od osoby użytkującej dany pojazd i znającej jego historię. Jeszcze pytanie. W którym dziale mógłbym wrzucić interesujące mnie ogłoszenie po to aby użytkownicy mogliby je prześwietlić i podpowiedzieć na co zwrócić uwagę? Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez dzixonPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Właśnie wróciłem ze Szwajcarii. kraj o bardzo wysokim poziomie motoryzacji, kultury technicznej itp. Samochody to przede wszystkim grube wersje. Nie ma tam biednie wyposażonych samochodów bo nikt by tego nie kupił. Szwajcarzy często zmieniają auta bo ich po prostu na to stać. Mediana wynagrodzeń w Szwajcarii to ok 28 tys brutto miesięcznie. Także nowe megane kupisz po 3 miesiącach pracy jako np urzędnik. auta uszkodzone mechanicznie lub powypadkowe są tanie ze względu na ewentualne bardzo wysokie koszta naprawy, tam na miejscu. Od siebie polecę Szwajcarię. Jest tam po prostu pięknie, widać że kapitał jaki zgromadzili w bankach procentuje na bieżąco. Bezrobocie praktycznie nie istnieje, rząd nie wpuszcza obcych pracowników jak nasz......fajny kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi