Komarek Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 @rafa85 widocznie mamy szczęście. Tez nie narzekam. W ostatnim roku pojawily sie u mnie 3 nowe auta. Moja Megi , Peugeot2008 i Citroen C4. Mam porównanie. Pod wzgledem mechaniki , usterek , jakości montażu, wyciszenia - wygrywa Megi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Dnia 8.05.2019 o 22:26, Komarek napisał: Wiadomo Kadjar 100kg ciezszy z dowodu niż mój HTB. Ale pomimo wszystko - spalanie 1.2 nie powala. W 1.3 jest lepiej z tego co widzę w grupie na Fb . Co do jakości- u mnie na gwarancji wymieniono lampkę w podsufitce..i uszczelke szyby przedniej bo troszkę hałasowała. Poza tym mam egzemplarz bez felerów o których na tym forum czytam Przyjdzie czas na twoje megane. Najgorszy wóz z jakim miałem do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Komarek, pozwolisz, że się nie zgodzę. Jakość montażu w Renault od jakiegoś czasu bardzo mocno kuleje. Duże problemy widać wyraźnie praktycznie od końca produkcji modelu Laguna pierwszej phasy. Widać to w każdym modelu Renault obecnie wytwarzanym. Przyjrzyj się karoserii, spasowanie błotników, drzwi, wielkość szczelin między elementami, klapa z tyłu... Mam taką możliwość, że widzę bardzo często auta różnych marek jakie przychodzą do salonów (prosto z lory) oraz ile czasu, poprawek i pracy ASO wymagają zanim trafią do sprzedaży. A problemy z Megane 4, poruszane w tym wątku, są normalne dla nowego modelu pierwszej phasy, podobnie było z Megane 2, z Megane 3. Edytowane 12 Maja 2019 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 1 godzinę temu, rafa85 napisał: Panie Meca, przelatałem tym autem 35 k km w półtora roku i nie dotknęła mnie żadna plaga wymieniona przez Ciebie, a zgodnie z Twoją teorią właśnie powinienem się przymierzać do czwartej wymiany łączników itp. Żona autem zachwycona, uważa je za jedno z najpiękniejszych, jakie jeżdżą po ulicach. Ja rozumiem, że niektóre egzemplarze mają pewne wady, ale bez przesady, że auto po pół roku będzie miało tyle usterek, co 10 letni Passat. A jak przy wizycie w ASO nie dostajesz auta zastępczego i z żoną siedzisz w domu, to może zmień ASO. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) 29 minut temu, Meca napisał: Przyjdzie czas na twoje megane. Najgorszy wóz z jakim miałem do czynienia Od samego poczatku Twoich postow o Megane4 widzę ze Ci to auto nie pasuje. Złap się po męsku za jaja, sprzedaj badziew i kup to na co masz ochotę. @Lelupi - zgadzam sie w kwestii spadku jakości. Dotyczy nie tylko Renault. Niestety masowa produkcja zabiła jakość. Nawet marki pozycjonowane jako premium mają masę problemów. Wielka szkoda. Z drugiej strony sami jestesmy temu po cześci winni. Chcemy tanio i z bajerami. Zobacz ile kosztowalo Megane 1 . Podstawowa wersja. Jakie mialo wyposażenie seryjne. Jakie seryjne systemy bezpieczenstwa. I porównaj z obecnym gołym samochodem. Zobacz o ile w ciagu tego czasu wzrosła w Euripie pensja , ceny pradu , metalu , miedzi , platyny itd. Na czymś muszą oszczędzać. Niestety w takich czasach żyjemy . Porównując z autami w rodzinie - Renault , Peugeot, Hyundai , Ford, Skoda , Citroen , Nissan , Mazda i Renault - wszystkie marki idą w oszczedności. Renault nie jedt tu najgorsze. Porownuje tylko auta max.4 latnie ktore znam i znam ich historię. Edytowane 12 Maja 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 5 godzin temu, Komarek napisał: Od samego poczatku Twoich postow o Megane4 widzę ze Ci to auto nie pasuje. Złap się po męsku za jaja, sprzedaj badziew i kup to na co masz ochotę. @Lelupi - zgadzam sie w kwestii spadku jakości. Dotyczy nie tylko Renault. Niestety masowa produkcja zabiła jakość. Nawet marki pozycjonowane jako premium mają masę problemów. Wielka szkoda. Z drugiej strony sami jestesmy temu po cześci winni. Chcemy tanio i z bajerami. Zobacz ile kosztowalo Megane 1 . Podstawowa wersja. Jakie mialo wyposażenie seryjne. Jakie seryjne systemy bezpieczenstwa. I porównaj z obecnym gołym samochodem. Zobacz o ile w ciagu tego czasu wzrosła w Euripie pensja , ceny pradu , metalu , miedzi , platyny itd. Na czymś muszą oszczędzać. Niestety w takich czasach żyjemy . Porównując z autami w rodzinie - Renault , Peugeot, Hyundai , Ford, Skoda , Citroen , Nissan , Mazda i Renault - wszystkie marki idą w oszczedności. Renault nie jedt tu najgorsze. Porownuje tylko auta max.4 latnie ktore znam i znam ich historię. Ja się złapałem za jaja i po męsku potrafię się przyznać że kupiłem dziadostwo , a nie bronię samochód dlatego że jest mój i nie czaruję/zakłamuje rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 9 godzin temu, Meca napisał: No nie, aż takich tragedi nie przewiduję Panie rafa85. No może oprócz łuszczenia się lakieru, u mnie ognisko korozji na tylnym błotniku, więc lakier ucierpi na tym. Silnik raczej nie wyleci, żona ci najwyżej będzie rozczarowana że zamiast wypadu piknikiwego auto będzie w ASO czarowane, i z utęsknieniem będzie spoglądać na inne błyszczące samochody do których woda z deszczu się nie leje. Jak możesz to wrzuć fotkę z korozją na tylnym błotniku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Gdybym kupił badziew lub auto by mi nie odpowiadało to bym je sprzedał. Co to za filozofią. Sprzedaje i kupuje inne. Nie ma sensu się męczyć. Widać już, że się nie polubicie to po co się męczyć? I męczyć na forum post pod postem jak Ci coś nie leży. Mi opel nie leżał od 3 roku użytkowania i sprzedałem. Kupiłem megi i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Tak na marginesie ja jestem z samochodu zadowolony. Kupiłbym go po raz kolejny. Mam już ponad 24000 km. Z klapą miałem spokój ponad rok ale będę robił niedługo znów regulację. Cóż jest plastikowa i trochę wiotka. Plus, że chociaż nie koroduje jak ma miejsce to nawet w nowszych modelach Skody. Zawieszenie w porządku jak na razie . Lakier jak na współczesne auto i klasy kompakt może być. W środku nic nie trzeszczy i nie skrzypi nawet podczas jazdy po kostce granitowej czy kocich łbach (jeszcze takie są na Podlasiu ;)). . Edytowane 12 Maja 2019 przez Pablo7777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Ja bym chyba wziął grand scenica. Uwielbiam to auto ale w takim wyposażeniu jak mam megi to sporo jednak droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Grand Scenic też mi się podoba tak samo jak Talisman. Mimo, że mają swoje wady lubię Renówki. Na tle popularnych marek nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Miałem 2 ople - astre i mokke- nowe z salonu. Miałem kilkuletniego VW. Podziękuje ;) Już czas był na zmianę. Chociaż ostatnio trochę przepraszam się z grupą VAG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Mam Octavię II FL i uważam, ze to dobry samochód oczywiście mający swoje minusy. Moim zdaniem z obecnej gamy tylko Superb III jest godny uwagi, chociaż cena jest zabójcza. Skoda Scala to odjazd cenowy...i oczywiście kompakt klasy B+++++ Nowe VW są fajne, tylko np. w T-ROC czy polo boczki na drzwiach plastikowe bez materiału to samo w nowym A1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Z tym B++++ to mam wątpliwości. Owszem płyta podłogowa polo ale płyta z możliwością modelowania. Przecież to auto ma duży rozstaw osi i jest wymiarowo duże. Co do VAG to mi się kilka aut podoba mniej lub bardziej. Fajne są i praktyczne ale mój ostatni vw mnie zniechecil na 10 lat a właśnie mija 10 roku więc chyba mi przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 To może być kompakt klasy C----, no dobrze klasy C. Muszę go obejrzeć... A jakiego VW miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi