gwro Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 A zazwyczaj tarcze i klocki brałem z firmy ATE i nie miałem z nimi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ile km przejechaliście na jednych tarczach? Mam obecnie 45k i klocki na pewno idą do wymiany (przód/tył), a na tarczach jest lekki rant (tak z 1mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 15 godzin temu, PCet napisał: Ile km przejechaliście na jednych tarczach? Mam obecnie 45k i klocki na pewno idą do wymiany (przód/tył), a na tarczach jest lekki rant (tak z 1mm). 45 tyś - przód tarcze ,klocki 50 tyś- tył tarcze ,klocki tanio nie było ,choć i tak po kosztach bo u osiedlowego mechanika , ale założone lepsze i w końcu nic nie piszczy jak to miało miejsce na fabrycznym szrocie ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jak to jest, że w ASO mówią mi: tarcze na przód 269mm, a jak idę do sklepu motoryzacyjnego to proponują 280mm. Reszta: wysokość, otwory itp wygląda, że się zgadzają. Różnice są jeszcze w grubościach. Ma to konkretne znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 296 maja wersje GT 163KM w dieslu i 205 w benzynie, pozostałe mają 280mm. Kupisz większe to zaciski będą pasować, ale jażmo juz nie, wiec zwrotnica do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ręce opadają, bo w ASO po VIN mi sprawdzali... powiedzieli 269 (nie 296). Nic, wezmę centymetr i się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 a może masz faktycznie 269. Małe jakieś te tarcze.. W każdym razie możesz kupić od Megane III, wszystko jest identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warmiak4 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Witam. Mam pytanie jak to jest z tarczami i klockami do Megane IV na tył?. Mój mechanik w bazie z częściami nie mógł znaleźć standardowych tylko zestaw z łożyskami. Po zamówieniu niby mu nie pasowały. Ok 4mm- nie pamiętam czy za duże. Klocki powinny mieć jakiś frez wg niego. Sugerował że musi to być oryginał i że zobaczy w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Na tył są zintegrowane z łożyskami. Robiłem ostatnio rekonesans i z zamiennikami jest podobno kłopot (przynajmniej do mojego 1.6SCe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Dnia 7.12.2019 o 18:11, PCet napisał: Na tył są zintegrowane z łożyskami. Robiłem ostatnio rekonesans i z zamiennikami jest podobno kłopot (przynajmniej do mojego 1.6SCe) Domniemam że tak jak w innych modelach koncernu, będzie to zestaw z którejś z ostatnich poprzedniczki. Czyli megi 3 po lifcie. Tym tropem bym poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Dnia 6.12.2019 o 20:29, warmiak4 napisał: Witam. Mam pytanie jak to jest z tarczami i klockami do Megane IV na tył?. Mój mechanik w bazie z częściami nie mógł znaleźć standardowych tylko zestaw z łożyskami. Po zamówieniu niby mu nie pasowały. Ok 4mm- nie pamiętam czy za duże. Klocki powinny mieć jakiś frez wg niego. Sugerował że musi to być oryginał i że zobaczy w poniedziałek. Mój znalazł oryginał oraz TRW z tym że z tej firmy zamówił od razu dwa rozmiary żeby na bank pasowało i te zostały założone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dnia 28.11.2019 o 14:33, PCet napisał: Ręce opadają, bo w ASO po VIN mi sprawdzali... powiedzieli 269 (nie 296). Nic, wezmę centymetr i się okaże... W praktyce się okazało, że z przodu są 269mm. Generalnie, zamawiając w sklepie oryginały, dostałem: 1. Tarcze przód opisane jako Daster: 402066300R 2. Tarcze tył opisane jako Megane IV: 432000166R 3. Klocki P Modus/Clio: 410608481R 4. Klocki T Megane III: 440604694R Bawcie się dobrze na Sylwestra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Szybko coś wam te tarcze poszły, 1 mm rant to żaden rant. 50 tyś na tył? To nawet na klocki mało, a na tarcze? Motoryzacja na psy schodzi! Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Lelupi zależy jak się jeździ. Np. Samochód z pełnym ładunkiem momentalnie zjada tylne hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 13 godzin temu, Lelupi napisał: Szybko coś wam te tarcze poszły, 1 mm rant to żaden rant. 50 tyś na tył? To nawet na klocki mało, a na tarcze? Motoryzacja na psy schodzi! 1mm po każdej stronie i masz 2mm z całkowitej grubości, a na tarczy stoi np: 22mm grubość początkowa, 19.5mm zalecana grubość minimalna. U mnie rant był nieco ponad mm z przodu i 1mm z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi