onomatopeja Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 No moja karta slotu nie widziała ponad rok już jak dobrze pamiętam, więc te szyby bez karty w slocie to jest kpina, czyli tam są 2 oddzielne zapłony jeden z kartą w slocie a 2gi bez niej xD katastrofa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 możesz miec karte w kieszeni i nacisnać start, wtedy właczysz zaplon i mozesz zamykać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roofless Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 @Quentin88 tu Cię zaskoczę - w wersji z HF nie da się tak zrobić trzeba faktycznie ładować kartę do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Dnia 5.08.2019 o 22:56, Quentin88 napisał: możesz miec karte w kieszeni i nacisnać start, wtedy właczysz zaplon i mozesz zamykać okna masz HF czy zgadujesz? Bo jak pisze powyżej kolega z HF naciśnięcie zapłonu z kartą w kieszeni powoduje brak napięcia na szyby. cholernie wkurzające jak masz otwarte szyby zaczyna padać a ty musisz na ułamek sek. odpalić auto żeby szyby zamknąć, a po 5 min. deszczu znów odpalić żeby je otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) @onomatopeja zawsze możesz wsadzić kartę do slotu i otworzyć/zamknąć szyby bez odpalania auta na ułamek sekundy Co się dzieje z tym społeczeństwem, że jest aż tak leniwe? :( Włożenie karty do slotu powoduje wielkie oburzenie i problem :( Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez Silverek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jak już gdzieś pisałem, karty z portfela nie wyciągałem już ze 2 lata... lenistwo i tyle, człek się przyzwyczaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 @onomatopeja Jeżeli masz HF to też pewnie masz funkcję domykania szyb z karty. Jeżeli faktycznie leje deszcz, to nawet z domu wychodzić nie musisz, wystarczy dwa razy szybko nacisnąć przycisk zamykania samochodu na karcie i szyby jadą w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 23 godziny temu, Silverek napisał: @onomatopeja zawsze możesz wsadzić kartę do slotu i otworzyć/zamknąć szyby bez odpalania auta na ułamek sekundy Co się dzieje z tym społeczeństwem, że jest aż tak leniwe? :( Włożenie karty do slotu powoduje wielkie oburzenie i problem :( Czasami się zastanawiam po co się udzielasz w takich tematach (tak samo z wyłączaniem radia przy otwieraniu drzwi). Nie masz HF więc nie potrafisz docenić jego zalet ale też nie zrozumiesz frustracji z niedopracowania. No offence. Często jest tak, że jak jadę z żoną to ona ma kartę na stałe w torebce a ja swojej karty nie biorę. Próbowałeś coś na szybko szukać w damskiej torebce? Nie wiem czemu ale dwuklik zadziałał mi tylko raz w życiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, deku napisał: Nie wiem czemu ale dwuklik zadziałał mi tylko raz w życiu. Ja często używam. Zdarza mi się zapomnieć domknąć szybę, a często jeżdżę z delikatnie uchyloną. 1 godzinę temu, deku napisał: Próbowałeś coś na szybko szukać w damskiej torebce? To gorsze niż szukanie grzybów w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Dnia 7.08.2019 o 10:24, Silverek napisał: Włożenie karty do slotu powoduje wielkie oburzenie i problem :( bo po to jest HF żeby karty nie wsadzać do slotu O_O i niech mi jakaś małpa z reno (pewnie ta sama co pisała soft do silników TCE), wytłumaczy dlaczego szyby nie działają bez karty w slocie... to są problemy 1szego świata xDDD dobra koniec OT. Przypuszczam że po prostu zapomnieli o szybach w sofcie bez karty w slocie bo inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 W hondzie i mazdzie przerabiałem sterowanie szyb. Przepięcie jednego przewodu. Miałem scenica ii z HF , ale nie pamiętam czy tak samo szyby działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos28 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Witam, czy jest możliwość zaprogramowania Megane 3 ph2 z 2012r bez HF aby po zgaszeniu auta i wyjściu z niego podczas zamykania, szyby same się domykały lub po dwukrotnym naciśnięciu przycisku zamykania z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Same nie będą się zamykały ale po dwukliku tak. Można to zaprogramować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos28 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 A możesz podać link do opisu (pewnie Twoja porada?) lub rozpisać gdzie to zaprogramować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Konfigurujesz w UCH w zakładce Window Control. Zaznaczasz parametr "Auto_Window_Closing_CF" na with i zatwierdzasz przyciskiem send. W trybie ekspert. Działa tylko gdy ma się impulsowe podnoszenie szyb. Możesz mieć inne BCM/UCH (SW 25 1.1) ale we wszystkich ścieżka jest taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi