aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Samochód w miarę dobrze wyposażony, cena też nie wygórowana. Jak się podoba to bierz. Naprawy tego silnika to praktycznie grosze. Nie ma dpf to kolejny ewentualny problem z głowy. Panewki w tym silniku (nie swoim) wymieniałem po 220 kkm i były w dobrym stanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst92 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 A orientujesz się ile kosztuje nowa turbina i wymiana tych panewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Wymieniałem panewki, pierścienie tłokowe, planowanie głowicy, wymiana uszczelniaczy zaworowych, nowa uszczelka pod głowicę, wymiana wałka rozrządu na nowy czyli praktycznie remont kapitalny silnika i wszystko zamknęło się kwotą poniżej 1000 zł łącznie z robocizną za planowanie głowicy i wymianę uszczelniaczy. Wszystko robiłem sam więc robocizny oprócz naprawy głowicy nie liczę. Turbinę zregenerujesz w kwocie do 700 zł. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Koło mnie regeneracja turbiny z wymianą zaczyna się od 900 pln. Takie są ceny na reklamach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Przy czym regeneracja turbo ze zmienną geometrią łopatek (a to chyba takie jest, skoro to wersja 105 KM) to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Kupno używanego auta to loteria sama w sobie moim zdaniem auto jest ok, a jak coś wyskoczy to tak jak pisał @aniewa, naprawy są przystępne cenowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Aniewa podał koszt części a robocizna będzie drugie tyle i nie wiesz czy dobrze zrobią. Wiadomo jeśli komuś spodobało się auto to podchodzi emocjonalnie. Wg mnie auto nie jest warte tej ceny z tyloma zagadkami i pewnie też dlatego się tyle sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 @kryst92 Ja wymieniałem ostatnio panewki w tym motorze. Za: wymiana końcówki drążka kierowniczego, wymiana oleju (Motul), wymiana panewek (glyco), nowa uszczelka pod miską - zapłaciłem 600 zł (mam tani warsztat). Tyle, że wymiana panewek bez targania wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi