bacablue Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam. A ile zapłaciłeś za przewody i gdzie zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Przewody kupiłem nowe w salonie jeden 380 zł drugi 370 zł. I jestem delikatnie wkurw...ny bo poszło tyle pieniędzy i problem jak był tak i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Tak myślałem - kupa kasy a efekt słaby. Myślałem raczej nad przerobieniem tej zaciskanej końcówki na zwykły przewód paliwowy z opaską metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 40 minut temu, bacablue napisał: Myślałem raczej nad przerobieniem tej zaciskanej końcówki na zwykły przewód paliwowy z opaską metalową. Bardzo dobry kierunek i w 100 % pewny, co do skuteczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Postanowiłem i wymienię filtr paliwa ( obecnie mann) na inny. Tutaj moje pytanie jaka marka jest najlepsza w filtrach do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 No ja też zrobiłem kiedyś głupio, bo jak po raz pierwszy wymieniałem filtr paliwa to nie wiedziałem, że to są szybko-złączki, zadzwoniłem do mechanika i się zapytałem jak to rozpiąć a Ten mi, że trzeba wyciągnąć tę opaskę śrubokrętem (myślał wtedy o du..e Maryny), no to wyciągnąłem... później już jednak się poprawiłem i kupiłem używany przewód za kilka złotych i przełożyłem tę złączkę. Tamtędy żadne powietrze nie ma prawa się dostać. Filtr stosuję PURFLUXA o indeksie: FCS770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, omega napisał: Tamtędy żadne powietrze nie ma prawa się dostać. Filtr stosuję PURFLUXA o indeksie: FCS770 To wiem ale wymiana przewodów na oryginalne nowe też nic nie pomogła. Wymienię teraz filtr z manna na purflux i zobaczę. Generalnie skąd indziej może zaciągać lewe powietrze? Edytowane 9 Stycznia 2020 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 59 minut temu, n1gdy napisał: Tutaj moje pytanie jaka marka jest najlepsza w filtrach do tego modelu? Filtry markowe; mann, knecht, purflux, 21 minut temu, n1gdy napisał: Generalnie skąd indziej może zaciągać lewe powietrze? Przewód od filtra do gruszki, komplet razem z gruszką muszą też być szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Wymienilem dwa przewody : - jeden z filtra do pompy, - drugi z filtra do przewodu za gruszką oczywiście razem z gruszką. Na zdjęciu widać nowe czarne przewody. zamówiłem dzisiaj jedną oryginalną śrubkę co wkręca się do filtra razem z podgrzewaczem więc wkręcę ją w ten drugi pusty otwór i zobaczę czy będzie poprawa czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Niestety bez zmiany. Wkręcenie tej śrubki nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 U mnie był filtr Filtron, Mann, teraz PURFLUX nie wiem ile razy zmieniałem oringi i zakładałem wężyki na zaciski i nadal takie jak u ciebie powietrze idzie. Wychodzi że TTTM albo ci co mają czarne wężyki nie widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 29 minut temu, mariuszekf napisał: Wychodzi że TTTM albo ci co mają czarne wężyki nie widzą Poczytaj temat od początku, a zmienisz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 22 godziny temu, n1gdy napisał: Niestety bez zmiany. Wkręcenie tej śrubki nic nie pomogło. Te pęcherzyki w czymś przeszkadzają. Wymieniłeś na oryginalne czarne przewody i powiem szczerze mam takie same i według mnie tam nic nie widać. Napisz czemu drążysz temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Dlatego że co jakiś czas te pęcherzyki powietrza idące z filtra paliwa do pompy dochodzą do niej i słychać taki dźwięk jakby pompa pracowała bez paliwa w tym momencie jak wlecą te pęcherzyki powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Ja myślę że może gdzieś po drodze przed filtrem może zaciągać, ale u mnie po samochodem sucho, powinno bynajmniej się pocić jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi