tokon4 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Witam wszystkich, Ostatnio zauważyłem u siebie coś takiego: wbijam wsteczny bieg, od razu załączają się czujniki cofania i wyskakuje grafika na ekranie tabletu - niby jest wszystko OK. Dziwna sytuacja ma miejsce gdy wyłączam bieg wsteczny i wrzucam "1" - czujniki i grafika na tablecie wyłączają się dopiero po jakiś 5-7 sekundach., podczas gdy auto przejechało już jakiś kawałek do przodu. Też to macie u siebie, jaka może być tego przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 TTTM U mnie jest identycznie, wrzucam R, pojawia się kamera z liniam, a powyżej czujniki, daje D i po kilku sekundach dopiero się to wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajkus1 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Mam podobnie, może nie trwa to pięć sekund ale trzy napewno. Jednym słowem kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zurad Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 U mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 A mi się wydaje, że to jest z premedytacją, bo sama grafika z czujnikami włącza się bardzo szybko, więc nie ma podstaw, żeby sądzić, że system zamula i za późno wyłącza. Sytuacja wygląda inaczej gdy się ma wszystkie czujniki i kamerę, jak się rusza do przodu po cofaniu w jakimś ciasnym miejscu (np parkowanie równoległe) to kamera pomaga, już nie mówiąc jak bym reagował, jak by mi gasły co sekundę czujniki, tylko po to, żeby się zapalić po chwili, bo byłem 10cm za daleko od wykrycia przeszkody z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 To samo. Taka już tego uroda, może być irytująca ale i przydatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Jet to zrobione specjalnie wyobraź sobie wyjeżdżanie autem zaparkowanym na styk - zderzak w zderzak 10 razy wsteczy i jedynka na przemian.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Bardziej irytujące jest to to, że np.: przejeżdżając obok przeszkody sygnalizuje zbliżanie się do przeszkody, podczas gdy ja już ją minąłem. Generalnie czujniki sygnalizują z opóźnieniem, przez co wszystkie manewry z wykorzystaniem tego udogodnienia trzeba wykonywać powoli. Natomiast wyłączanie z opóźnieniem kamery cofania jest dla mnie na plus. Sam bym wydłużył ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zan821 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam, czyli opóźnienie w sygnalizacji przeszkody to nie jest usterka tylko "ten model tak ma". Dopiero poznaję auto ale w porównaniu do poprzedniego modelu to prędkość sygnalizacji przeszkody to jakaś porażka. Szczerze to chciałem zgłosić na reklamacje bo to moim zdaniem nie jest normalne żebym wszystkie manewry cofania wykonywał z prędkością 3km/h może ktoś próbował zgłosić problem w ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi