ROBSSSON Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Cześć koledzy, Od ponad miesiąca szukam swojego pierwszego samochodu i wybór padł na Megane III, budżet: 25k Niestety przez tego koronawirusa ofert jest jak na lekarstwo, a jak są to wątpliwej jakości. Byłem już dwa razy oglądać ze specjalistą samochody, niestety jeden dosyć poważnie bity, drugi przekręcony licznik. Trafiłem ostatnio na dosyć ciekawą ofertę: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-i-110-km-dynamique-nawigacja-12-miesiecy-pisemnej-gwarancji-ID6D1xwX.html#f4912fe01c co o niej sądzicie? Cena wydaje się dosyć wysoka, ale może adekwatna do stanu, przebiegu, wyposażenia? Dodatkowo mam kilka pytań (jestem laikiem, dopiero się uczę krok po kroku). Zamierzam tym samochodem głównie jeździć po mieście (co weekend zjeżdżać na wieś, więc trasa 70-100km) - czy zamontowanie gazu w takim wypadku to mus? Czytałem że 1.6 dosyć dobrze reaguje na gaz. Gdzie w takim wypadku montuję się zbiornik gazu? Dodatkowo przeczytałem, że 1.6 jest dosyć mało dynamiczny, czy wpłynie to na komfort jazdy po mieście? Dodam, że nie jestem typem człowieka, który śmiga po autostradach 160+, więc jeżeli ta Meganka spoko się czuje na 120-130, dla mnie jest wystarczająco. Pozdrawiam, dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jeżeli przebieg tej Megany jest w jakiś sposób udokumentowany, to cena nie jest przesadzona, szczególnie, że wyposażenie jest bardzo fajne. Egzemplarze z tym silnikiem zwykle są nieco droższe od pozostałych i jeżeli są w naprawdę dobrym stanie, to szybko się sprzedają. Co do gazu to sam musisz sobie to przeliczyć na ile Ci się to opłaca, instalacja kosztuje obecnie około 3100zł. Policz ile kosztowało by Cię przejechanie średniego miesięcznego przebiegu na PB i LPG, różnica pokaże ile zaoszczędzisz miesięcznie. 1.6 z gazem się lubią i nie czytałem o problemach z tym silnikiem wywołanych pracą na LPG. Butlę z gazem przeważnie montuje się w miejsce koła zapasowego. Ten silnik spokojnie sobie da radę jeżdżąc głównie w mieście. Renault ma dość niskie przełożenia skrzyni biegów, więc można tym jeździć dynamicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 20 minut temu, ROBSSSON napisał: Zamierzam tym samochodem głównie jeździć po mieście (co weekend zjeżdżać na wieś, więc trasa 70-100km) - czy zamontowanie gazu w takim wypadku to mus? - Czytałem, że 1.6 dosyć dobrze reaguje na gaz. - Gdzie w takim wypadku montuję się zbiornik gazu? Jest to najlepsza opcja silnikowa do jazdy po mieście, Musu nie ma przy montażu gazu, ale aby go zamontować to ; - silnik powinien być w 100 % sprawny, - tak, silnik ten dobrze reaguje na gaz, - zbiornik gazu montuje się w miejscu koła zapasowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 brak informacji o bezwypadkowości w ogłoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Ja z podobnym przebiegiem kupiłem swoją ponad 2 lata temu, mój błąd że założyłem gaz dopiero po przejechaniu 10kkm. Czy jazda po mieście czy trasy gaz i tak się opłaci, butla w miejsce koła zapasowego zapewne 45L realnie wejdzie gazu tak jak u mnie, spokojnie na tym zrobisz 400km, w zależności od stacji może to być nawet i 450km. Silnik bezobsługowy praktycznie, rozrząd i pilnowanie oleju i spokój. Gazolubny jak mało który, Stag300 z wtryskami AC w03 mam i polecam, ręki do instalacji nie przyłożyłem prócz wymiany filtrów, a tankowałem gaz nie tylko w polsce tylko w kilku krajach i nigdy ani szarpnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 25 tys to jest sporo za ten model w tym roczniku z silbikiem 1.6 i wyposazebiem?dynamika Chyba ze auta poszly sporo w gore cenowo za ta kwote mozna siegnac po 2.0 tce jak sie dobrze poszuka z 1.6 to do 20 tys powinny siegac Swoja tez bym chcial aprzedac za 25 ale kto by tyle dalmimo ze silnik 1.4 tce z wisusem to sie nawet z taka kwpta nie wyglupiam a i przebieg nie siegnal?jeszcze 1pp tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP1995 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Też uważam, że cena duża jak na ten wiek, silnik i fakt, że auto ściągnięte z DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Chyba nie jest normalne że silnik ma właściwą temperaturę pracy a obroty sięgają 1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSSSON Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Cześć, Bardzo dziękuję za wiadomości! A co sądzicie o niej? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-tylko-93tys-km-1-6-benz-nowe-opony-super-stan-ID6D7hcY.html#f673dbacaa Widzę, że tutaj już tylko moc 100KM, ale tak jak pisałem, nie potrzebuję besti. Co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Poproś o więcej zdjęć. Nie widać przodu ani tyłu. https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check?su=jkza4oornr_5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP1995 Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Bardzo słaba wersja wyposażenia. Korbotronik z tyłu, brak tempomatu, klima manualna. Nawet podłokietnika nie ma Oo i nie ma nawet ESP... Jeśli kwestie bezpieczeństwa są dla ciebie istotne to odpuść to auto. Jeszcze zdjęcia zrobione tak, żeby nie można sprawdzić pojazdu w CEPIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSSSON Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dobra Panowie - odpuszczam. Po prostu trzeba trochę poczekać. Dziękuję Wam bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzel720 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Cześć! I jak - kupiłeś już coś? Jak nie to czy myślisz o czymś takim? 1.6 benzyna 110KM, krajowy, Expression? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSSSON Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Hej, tak! Udało się zakupić wersję Dynamique w dobrej cenie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi