TOJO Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Witam na dniach zauważyłem że klima pomimo że jest na full włączona to mam wrażenie że chłodzi na 30-40% ,telefon do serwisu i wczoraj wykonano przegląd na gwarancji , na którym oczywiście stwierdzono że chłodzenie odbywa się prawidłowo i wszystko jest ok. Czyżby znowu cuda u nich działa a u mnie nie !!!!!! za tydzień wizyta u elektryka ,zdaniem fachowców z ASO ,może to wina sterowników ,ale nie zdziwię się że też będzie wszystko cacy i zacznie się walka ,żeby ktoś to ogarną . Czy ktoś z was miał jakieś z przeboje z ową klimatyzacją .... pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Jaka jest temp w kratkach przy ustawieniu low ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Może jeździsz w trybie "eco"? Tam z automatu przycina klimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Dzisiaj dokładnie sprawdzałem , problem w tym że owa klima sama się włącza i sama się wyłącza ,raz chłodzi raz nie chłodzi ,raz chłodzi na wszystkie wloty a raz na wloty tylko pasażera albo odwrotnie , kompletnie wariuje nie spotkałem się nigdy z takim czymś a już kilka aut było w moich rękach , czekam na diagnostykę elektryka . pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 W trybie auto ta klima tak może sobie sterować - "jak chce" - taki układ widocznie jest. Sam praktycznie nigdy nie używam funkcji AUTO - bo ma być po mojemu wiane/chłodzone, a nie jak komp uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Dnia 9.08.2020 o 20:06, MarcinDe napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Problem w tym że nie używam trybu "auto" Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 U mnie tryby automatyczne tak samo operują nawiewem czyli wcale. Różnią się siłą nadmuchu. To jakaś porażka. Wyłączenie trybu AC nie powoduje wyłączenia sprężarki. Będę reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jak wyłączenie AC nie wyłącza sprężarki - to rzeczywiście jest coś nie tak (no chyba że Renault wprowadziło jakąś innowację konstruktorską - co u nich jest możliwe). Jak mam być szczery to jak działa AUTO w Megance to nawet nie wiem - bo chyba nigdy nie było nawet uruchomione. Ale w dotychczasowych autach i w obecnej Cegle, AUTO operuje siłą nadmuchu i kierunkiem wiania w zależności od ustawionej temperatury. No przecież AUTO ma dążyć do jak najszybszego uzyskania zadanej temperatury w kabinie (no i wykonuje to poprzez siłę i kierunek nadmuchu, bo niczym innym już nie może sterować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jedyne co mnie drażni, że ten tryb AUTO w Renufce jest jakiś upośledzony względem tego co znałem z poprzednich samochodów. Tutaj ile bym nie jechał to zawsze w trybie AUTO wieje z kratek prosto na pysk, mogę jechać godzinę i dawno osiągnął docelową temperaturę, ale nigdy nie zmienia źródła nawiewu, na przykład nogi/szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 No to rzeczywiście jest upośledzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Auto odstawione do serwisu i w końcu diagnoza ,pierdnęła elektryka do sterowania klimatyzacją ,części jadą już z Warszawy i na jutro powinno być wszystko gotowe ,jakie szczęście że przedłużyłem gwarancje o 2 lata ;) aha jakie moje zdziwienie że zaproponowali auto zastępcze szok !!! pzdr Tomek Miesiąc minął klima padła ,nie chłodzi ...............kolejny wizyta umówiona,ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Samochód daje wyraźne sygnały że chce być sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 26 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Dnia 24.09.2020 o 21:01, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Z przykrością muszę stwierdzić, że jest taki plan ..... Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Czasami tak jest, albo model nie podejdzie, albo trafi się na lipny egzemplarz. Szkoda się męczyć, lepiej sprzedać i kupić coś innego. Nie zawsze trafi się w punkt z zakupem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denver666 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 I jak, napiszesz że klima nie działa ale tylko do nabicia? :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi