Agrest Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Dnia 22.10.2020 o 20:25, kamswi napisał: Przepraszam, ale to bzdura. Odczuwam presję wynikającą ze świadomości zbliżającego się braku pojazdu i wszystkich konsekwencji z tego wynikających, natomiast absolutnie nie jestem zdesperowany. Jestem świadomy tego, jak odpowiedzialnym i rozważnym należy być przy kupnie pojazdu używanego. Meganki z silnikiem 2.0 Tce w wersji GT/GT line po prostu mnie urzekają. Na Laguny w wersji GT też patrzę. Podobają mi się w środku, z zewnątrz już mniej. Natomiast mam określony budżet na sam zakup pojazdu, którego wolę nie przekraczać. Wracając do tematu Megane GT, dzisiaj zrobiłem sobie wycieczkę do Warszawy (jestem z Katowic), obejrzeć renault z ogłoszenia poniżej: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-salon-plgt220ksenonnawigacjakamerapanoramabezwypadkowyf-marza-ID6DoaFb.html?fbclid=IwAR05GRyCJgGg_xUI2u_jZtNAnqi13bHbGvlX6JlrxtLiIjTs7d618iP1BrE Gdyby kogoś interesowało jak wygląda rzeczywisty stan tego samochodu - ktoś wyjątkowo nie dbał o ten pojazd (wygląd), obcierki, wgniotki. Nigdy nie widziałem tak zniszczonego wnętrza. O ile uszkodzony fotel można uzasadnić, o tyle rozerwanych szwów na kierownicy, dziury w podłodze czy wyrwanych plastików od regulacji nawiewów już niekoniecznie. Auto ma cały lakier oryginalny, żaden element nie był raczej malowany dwa razy, brak szpachli i spawów, podłużnice proste, wszystkie szyby oryginalne z 2012/2013 roku, felgi ze zwykłej megane (chyba po II lifcie) z 17 calowymi oponami w dobrym stanie. Silnik po odpaleniu mocno drga. Najpierw obstawiałem poduszkę, ale to najprawdopodobniej wypadanie zapłonu. Silnik i skrzynia dość mocno zapocone, ale nie chciało mi się tego już dokładnie weryfikować. Jeden amortyzator zapocony, pozostałe ok. Hamulce też ok. Autem musiał jeździć ktoś naprawdę bardzo DUŻY, możliwe, że jakiś furiat. Brak jakiejkolwiek dokumentacji papierowej, w ASO potwierdzili mi jeden przegląd serwisowy, zaraz po zakupie auta. Myślę, że Panowie w komisie są skłonni zejść jeszcze sporo z ceny (pojechałem ją sobie obejrzeć bo obniżyli cenę o 7 tyś. złotych). Stwierdzili, że się "dogadamy" co do ceny. Osobiście uważam, że nie warto, ale może komuś przyda się moja opinia o niej. Zobaczymy czy pojawi się coś ciekawego w najbliższym czasie Megane wróciła, umyli ją, naprawili boczek fotela i wystawili z wyższą ceną:P https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-megane-gt-220-2-0t-220km-polski-salon-bezwypadkowym-zarejestrowany-ID6Dui61.html#gallery-open Edytowane 29 Listopada 2020 przez Agrest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nfnp Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-3-gt-grandtour-2-0t-180km-ID6DyhUM.html? 2012 z poliftowym przodem? Po VINie wychodzi marzec 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dokładnie, powypadkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek072 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Cześć, czy poniższe ogłoszenie to może dalej to samo megane gt220, które przewijało się w tym wątku? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-gt-220-ID6Dszwx.html Pozdrawiam Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Cześć, Tamta był inna więc bez obawy. Ta z linku moim zdaniem przydrogawa...57k za 8-letnie auto, które w momencie zakupu w 2013r było za ok 90k no max 95k (ta z linku na pewno nie jest w najbogatszej wersji), czyli cena teraz to przynajmniej 60% ceny początkowej...powodzenia:) Już pomijam, że to jest zdecydowanie price range RS'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek072 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dzięki. Obserwuję sobie ogłoszenia, fakt, że cena tej M3 odstrasza, można tylko trochę dołożyć i kupić np. Forestera z mocną benzyną. Mam czym jeździć, myślę na spokojnie o czymś fajnym powyżej 200 KM z pojemnością silnika min. 2 litry w akceptowalnej cenie w stosunku do stanu technicznego i pewności zakupu, nie chcę się wpakować w skarbonkę, najwięcej tego typu aut to powypadki z USA. Jak patrzę po ogłoszeniach, najtaniej to Insignia, ale niestety nie chcę też dwutonowego kloca, szukam auta, w którym 50 latek nie będzie wyglądał śmiesznie, ale z drugiej strony tak myślę ok. 1600 kg masy własnej to max. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dnia 14.01.2021 o 10:09, kataryniarz napisał: Dokładnie, powypadkowy. Robiony był w niej również tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiciputek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Co sadzicie o tym ogloszeniu? Moze ktos juz ogladał? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-iii-gt-2-0-180-km-bezwypadkowa-oryg-przebieg-aso-ID6DyaA6.html Wyglada w miare ok tylko martwi mnie ta czesc opisu "do wymiany jest raczej pedał gazu gdyż po odpuszczeniu go, czuć czasami i widać po spalaniu, że auto delikatnie ciągnie do przodu." REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 To jest najprawdopodobniej samochód po dzwonie, Widać, że miał zaszywaną wystrzelona poduszkę fotela kierowcy. Także drobną rysą na zderzaku bym się nie sugerował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiciputek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dnia 29.01.2021 o 08:05, omega napisał: Papuga Zawsze mialem wrazenie ze tak sie robi od wsiadania i wysiadania. :O REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zderzak przedni też był demontowany, spasowany jest byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiciputek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dnia 29.01.2021 o 10:51, omega napisał: Papuga Tez zauważyłem. Plus nie sklada sie lewe lusterko - tym bardziej wskazuje na dzwon z lewej strony. Ladny egzemplarza ale niestety odpada. Poluje dalej. Dzieki za pomoc, nie zauwazylbym tego siedzenia. Na co jeszcze warto zwracac uwage? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Coś mądrego żeby Ci podpowiedzieć? hmmm, posortuj sobie na OTOMOTO meganki np. od rocznika 2009 (benzyna) z najwyższym przebiegiem i tu rozmawiaj np.: Używane Renault Megane - 17 500 PLN, 300 451 km, 2010 - otomoto.pl Myślę, że w takiej opcji masz szansę na przynajmniej ciut uczciwości i przyzwoitości ze strony sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiciputek Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Szukam wersji 2.0 ale nie wykluczam 1.6 (dobre motory, miałem podobny w 2 z 2001). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nfnp Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Dnia 29.01.2021 o 09:23, kiciputek napisał: Zawsze mialem wrazenie ze tak sie robi od wsiadania i wysiadania. Od wsiadania i wysiadania wyciera się fragment siedziska, bliżej podparcia. A tu widać chamsko zszyty bok fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi