lufa Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Czy jest możliwość zmiany domyślnego poziomu głośności w radiu po załączeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beno21 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Witam Jak aktywowac Moduł drzwi kierowcy 3-składane lusterka Bo jakos niemoge nigdze znalezc REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Aktywujesz w module drzwi kierowcy DDCM. Parametr Config Folding. Zrób zrzut ekranu z ustawień w tym module, bo nie można zmienić tylko jednego parametru, należy zaznaczyć odpowiednie rubryki na 1 Activation tych pól, które tak miały wcześniej. Scren z programu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus420 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Witam forumowiczow. Mam Meganke 4 sedan 22r. Czy tym programem jest możliwość uruchomienia menu włączania wyłaczania dziennych? Przeszukalem juz caly internet i nie moge namierzyc takiej opcji. Z góry dzieki za jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsikorsky Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Witam. Czy mogę podejrzeć temperaturę automatycznej skrzyni biegów? Przymierzam się do wymiany - sprawdzenia oleju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Możesz po wejściu w moduł skrzyni automatycznej AT. W jednej z zakładek jest temperatura oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsikorsky Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Dzięki, chyba znalazłem. Dzięki Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego ustawienia: Czy to oznacza kontrolę ciśnienia oleju na liczniku jak to miałem w SC II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 12 godzin temu, bsikorsky napisał: Czy to oznacza kontrolę ciśnienia oleju na liczniku jak to miałem w SC II? Oznacza zgodę na kontrolę ciśnienia oleju, ale kontrolki w liczniku nie będzie. Kontrola ciśnienia oleju zaczyna się dopiero wtedy, gdy silnika osiągnie 1600 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freakaboutson Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Cześć Chciałem zapytać jak mogę się połączyć z systemem audio w megane 3. Mam ddt4all. Połączyłem się z can. Zmieniłem interwał wymiany oleju ale z radiem nie mogę się połączyć 😞 Chciałbym jakoś uzyskać kod do radia - nie mam - a jak padnie akumulator, to się pewnie zakoduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Do połączenia z audio potrzebna dodatkowa przejściówka (wielokrotnie opisywana na forum) lub zmiana połączeń w elmie. Jeżeli masz oryginalne radio z pierwszego montażu to po odłączeniu akumulatora nie zawoła o kod. Kod do radia można wygenerować samemu lub na tym forum, potrzebne zdjęcie z naklejki na radiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freakaboutson Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Mam niby elma z przełącznikiem. Ale nic nie daje przełączenie. Żeby dostać się do naklejki, trzeba radio wyciągnąć, a właśnie tego chciałem uniknąć. Ale dla pewności - przełączam przełącznik a potem? Wyszukuję w ddt4all po can czy po tym drugim? (kwp czy jakoś tak?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Ten przełącznik często służy do połączenia z fordem. Po zastosowaniu przejściówki łączysz po CAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freakaboutson Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Dzięki za info. Tylko jak szukać takiej przejściówki? Na allegro? Jak się to nazywa? Może ktoś ma link do oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Do kupienia od jednego z użytkowników forum: Kabelek OBD2 CAN multimedia | Chełmno | Kup teraz na Allegro Lokalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olmas Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Witajcie, potrzebuję pilnej pomocy! Dzisiaj bawiłem się trochę Ecu Tweakerem w Scenicu, łączyłem się z rożnymi kalkulatorami i szukałem wskazówek pokazujących zmianę biegów. Nic nie zapisywałem, nie zmieniałem ustawień. Po wyjściu z auta, przy zamknięciu drzwi nie złożyły się, jak to miały w zwyczaju, lusterka. Wróciłem do auta, odpaliłem i zauważyłem że przy wyłączeniu silnika, jest problem. Silnik nie daje się łatwo zgasić, gaśnie i w ostatnim momencie znów odpala i tak 2-3 razy pod rząd po wciśnięciu guzika, aż w końcu gaśnie. Po zgaśnięciu nie wyłączają się zegary, nie uruchamia się blokada kierownicy, a wspomaganie nadal pracuje i umożliwia łatwe kręcenie kierownicą. Oczywiście nie składają się lusterka. Po odejściu od auta, wszystko się normalnie zamyka, ale wszystkie w/w rzeczy nadal działają. Co spieprzyłem?! Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi