jackowskipatryk Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Dziś z częściami to naprawdę loteria. Jak kupiłem do Megane 2 na tył komplet Brembo klocki i tarcze normalnie na fakturę a dupy nie urywa. Na przód założyłem polskie tarcze Bozarto nawiercane i nacinane do tego w komplecie klocki TRW. Hamowanie super . Przód wpada w asfalt ale te Brembo to syf może jakaś podróba się trafiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Godzinę temu, jackowskipatryk napisał: Brembo to syf może jakaś podróba się trafiła Ja też nie polecam. Użytkowałem nawiercane i po trzech latach na jednej tarczy pojawiło się pęknięcie między dwoma otworami. Konieczna była wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shandral Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Tylne klocki i tarcze mam na wykończeniu zastanawiałem się nad zestawem polecanym na początku, tarcze snr i klocki ate ceramik. Trochę poszukałem i znalazłem taki zestaw: https://allegro.pl/oferta/ate-tarcza-hamulcowa-24010801162-9958513717 https://allegro.pl/oferta/klocki-hamulcowe-trw-gdb1330dte-20961172-9323723544 Cenowo dość podobnie, czy ktoś miał do czynienia z tym zestawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Upewnij sie ze tarcze z ogloszenia sa z lozyskami na fotkach tego nie widac. Nie zdziw sie jak zaczna sie robic rude w tych czasach to juz snr nawet nie dba o powloke tarcz i np miejsce scierne lqdne lustro miejsce gdzie przylegaja felgi rude jakby auto stalo wieki w polu . Co do kkockow trw czy to ceramik czy nie to i tak ate bym wybral jest lepsza skutecznosc hamowania. Ostatnio doszedlem do wniosku ze jedynie oe renault i takie mam na przodzie sa godne inwestycji nie rdzewieja i zderzak w asfalt wpqda podczas hamowania a tyl tylko przyhamowuje REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 21 godzin temu, Shandral napisał: Tylne klocki i tarcze mam na wykończeniu zastanawiałem się nad zestawem Trochę poszukałem i znalazłem taki zestaw: https://allegro.pl/oferta/ate-tarcza-hamulcowa-24010801162-9958513717 Wyszukałeś przednie tarcze i dobre klocki na tył samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 W opisie napisane, że z lożyskiem, zdjęcie aukcji jest tylko poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shandral Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Rozumiem że lepiej dopłacić ok 80zł i brać oryginalne tarcze? Np. takie ? https://allegro.pl/oferta/renault-fluence-megane-iii-tarcze-hamulcowe-tyl-oe-9550015688 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Tak . Nawet sie nie zastanawiaj tylko klocki dobierz ate badz tez oe renault i bedziesz zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-tarcze-klocki-hamulcowe-tyl-org-10121630230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shandral Opublikowano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Widziałem ten zestaw, tylko czy oryginalne klocki nie będą mocno pylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawek Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Ja kupiłem oryginały tarcze i klocki trw jestem bardzo zadowolony przejechanie 4 tyś nic się nie dzieje, tylko zwracaj uwagę żeby było z lożyskami i pierścieniem abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss87 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 W dniu 4.04.2021 o 17:37, lukasz243243 napisał: Używam Brembo od ponad roku. Nie polecam osobiście, wg mnie bardzo szybko się zużywają i wydają się zadziwiająco miękkie. Na fabrycznych tarczach po 120 tys nie było takiego zużycia jak na tych po 40 tys. Też mam takie wrażenie. Ponadto po 40 km felgi są brązowe od pyłu a sam osad na ramionach potrafi mieć ok 1mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Przymierzam się do wymiany, bo zaczyna wyć i zamówię sobie taki zestawik https://allegro.pl/oferta/snr-tarcze-klocki-trw-tyl-renault-fluence-9581370351 Na moją jazdę wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 W dniu 7.08.2021 o 22:46, elf napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Broń Cię Panie Boże najjaśniejszy przed tym zestawem. Za takie gowno 500zl... założysz za 250 i będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Podaj link czegoś za 250 z klockami i łożyskami. Sam niedawno zmieniałem na SNR za 418 zł za komplet + klocki mniej popularnej firmy niż TRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi