zonee Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 3 minuty temu, Pszemek napisał: drugi dzień na innej przepływce 1- Powiedz mi czy też masz za wyjątkiem opóźnionego wstawania turbiny, BRAKI POWIETRZA DLA ZADANYCH WARTOŚCI ? 2- Jak uzyskujesz średnie spalanie w mieście ? Jeździsz dynamicznie z przyjemnością jazdy i ostre (w miarę-bez przesady) hamowanie czy starasz się osiągnąć jak najmniejsze spalanie (spokojna jazda), rozpędzasz spokojnie, hamujesz biegami i wychodzi 9l/100km (na nowej przepływie 8l/100km)? Jsak to wygląda u ciebie? Bo styl jazdy ma znaczenie (porównam do swojego, a że wykańczam dom (w sezonie cen dla milionerów) :P:P:P to mule jak dziadek, ale nie mniej niż 2k obr./min). :P odp na both questions :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Przy Twoim przebiegu zrobiłbym analizę pracy zespołów silnika, żeby nie wtopić dużej kasy w zmianę mapy. Weź pod uwagę obciążenie dwumasy i zespołu sprzęgła na rolkach jeśli jeszcze masz dziewiczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemek Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 W dniu 18.01.2022 o 21:19, jabrze napisał: Weź pod uwagę obciążenie dwumasy Sprzęgło podobno było robione i działa całkiem dobrze a jak ma się skończyć 10tysiecy wcześniej to nie dramat. Nie zależy mi aby dołożyć Nm ile się da tylko poprawić elastyczność silnika. W dniu 18.01.2022 o 21:08, zonee napisał: BRAKI POWIETRZA DLA ZADANYCH WARTOŚCI Według logów zadane ciśnienie jest osiągane jedynie z minimalnym opóźnieniem. Co do spalania to staram się nie pałować auta jeśli jest nie rozgrzane. Także pierwszy kilometr na spokojnie do 2 tysięcy później mimo że nadal nie ma optymalnej temperatury normalnie zmiany biegów między 2 a 3 tysiące. Niestety auto pokonuje krótkie trasy i niskie przebiegi roczne ale za to oleje i filtry wyłącznie z najwyższej półki i zmieniam nie później niż co 10tysiecy. Taki styl jazdy nie zemścił się na żadnym z poprzednich wysokoprężnych silników. Z bieżących obserwacji mam niewielkie zapocenie na filtrze paliwa wygląda jakby złączka nie trzymała tak jak powinna. Na dniach pojawi się nowy przewód paliwowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pszemek Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Problem rozwiązany okazało sęi, że pomimo braku błędów w sterowniku i poprawnym wypalaniu przez lata dpf przypchał się popiołem. Różnica przed i za dpfem sięgała do 500milibar przy przyspieszaniu i około 40milibar na biegu jałowym. Po myciu jest 4milibary na biegu jałowym i max 250milibar podczas przyspieszania. Turbo wstaje dużo lepiej ale mimo poprawy elastyczności i tak postanowiłem zrobić mape teraz jest 150KM i 360Nm i teraz auto ma poprawną dynamikę. Polecam sprawdzić różnicę ciśnień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi