Baszar Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Witam, kupiłem dzisiaj w sklepie filtr powietrza tej firmy jak w temacie, po wyciągnięciu starego (Man) okazało się że się trochę różnią. Sprawdzałem w internecie i jest przeznaczony do mojego auta Mgane 3 1.4 Tce. Tylko wygląda na to, że będzie go ciężko włożyć, bo trzeba go zgnieść a ten KNECHT ma w inną stronę harmonijkę niż filtr MAN gdzie jest łatwiej go zgnieść i włożyć. Ktoś poleca ten Filter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Oryginalny, węglowy polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Ten też jest węglowy, sklep już zamknięty a na nowy nie mam czasu czekać. Najwyżej się rozwali przy wkładaniu. Jednak nie będę tego filtra wkładał, bo niby jak? Ten skos tego filtra na moje oko nie pasuje. Nie polecam tego kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Trzeba jednak zwracać uwagę na budowę filtra. Te poziome baaaardzo ułatwiają montaż. Z tego co wiem to takie ma Filtron, OEM (ktokolwiek go produkuje) i pewnie jeszcze mnóstwo innych. Właśnie wczoraj zamówiłem taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Byle nie denckermann. Pamiętam że niechcial wejść. Od tamtej pory wkładam Filtron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Kupię MAN, taki mam ten do wymiany, posiada on napis Renault, czyli oryginalny z Renault. Miałem wkładać ten nowy KNECHT ale przeanalizowałem wszystko porobiłem zdiecia i nie ma możliwości żeby go wsadzić. Ten skos powinien być jak już coś w drugą stronę. Pomijając już trudności z samym wkładaniem tego filtra jakby nawet pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 A o Purflux nie myślałeś, ja ze 3 lata takie zakładam i w dobrych pieniądzach są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Jak ze wszystkim, lepszy wypas = większa cena. Ten jest wypasiony i w dobrej cenie: FILTR KABINOWY Z WĘGLEM AKTYWNYM ANTYBAKTERYJNY za 65,07 zł z Siedlce - Allegro.pl - (10634939182) Lamelki jak tu, mają iść wzdłuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Purflux to dobre filtry i na pierwszy montaż. Filtron też spoko. Ale kabinowy w MII lepiej pasował oryginalny. Kiedyś miałem Clio II z silnikiem D4F 1.2 16V: filtr oleju Man założyłem ale nie miałem do niego zaufania - fatalnie wykonany. Filtron zdecydowanie lepiej wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Czy wszystkie MIII mają ten sam filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 19 godzin temu, Baszar napisał: Kupię MAN, taki mam ten do wymiany, posiada on napis Renault, czyli oryginalny z Renault. Rzeczywiście, dzisiaj odebrałem filtr i jest to OEM Mann Filters. Natomiast jestem niemal na 100% pewien, że kiedyś dostałem OEM Purflux'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi