meganecoupe02 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Meganki rdza nie ruszy, a Mazdę z przyjemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris07 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Szkoda że MIII nie ma 2.0 F4R wolnossącego (przeklęte detektywy unijne), to był dopiero trwały silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Chyba był w połączeniu z automat skrzynią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris07 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 To co było 2.0 wolnossące w MIII to dziadowski Nissanowski M4R. Zaufany znajomy mechanik mi mówił (głównie w kontekście Laguny III) abym nawet nie patrzył na takie ogłoszenia, zwłaszcza jak myślę montować gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Ja nie pojmuję, jak nie można było wsadzić chociaż 1.8. I druga sprawa te 110km to jakaś porażka, ani jazda ani ekonomia. Jak już dokładali zmienne fazy to mogli podciągnąć pod 120KM. Wczoraj nie wiem jakim cudem ale Leona 2 FL 1.6 TDI 105km scignąłem. Od drugiego biegu do spodu i mnie nie wziął. Bardziej zdziwiony byłem ja niż gość w Leonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 1.8 miał 125 KM i niewiele wyższy moment obrotowy od 1.6, ale spalanie byłoby wyższe, pewnie o 0,5 do 1 L. @Renia08 fazy zadziałały i zrobiły robotę. Z pewnością i chałas się zmniejszył. Miałem 1.6 i jak było z nim wszystko dobrze to w przedziale 90-130 dynamika była wystarczająca. Najtrudniej było rozpędzić to auto do tej prędkości nie robiąc wirów w baku. Ale to zasługa skrzyni - krótkie biegi. Pamiętam byłem w Bieszczadach to zaletę tej skrzyni zauważyłem- czułem się jak na OSach. Najgorsze co mogło spotkać Renault to sojusz z Nissanem i ich cudowne silniki. Za nim nissan był w rękach Renault to każdy z nich rdzewiał, diesel kopcił a benzyna brała olej. Zaraz będą pisać o wyjątkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris07 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ja chyba popełniłem błąd bo wziąłem kombi z wersją 100KM i to jeszcze w jakiejś czeskiej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Pełen bagaż, 4 osoby i poważnie bez żartów, ze skrzyżowania ruszaj jak nie ma aut w promieniu 200metrów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris07 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Czyli jak na haku będzie jeszcze przyczepa to nie ma co myśleć nawet o jeździe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Maluchem ciągnęli Niewiadów i też dało się jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Wtedy każde auto miało takie przyspieszenie i maluch tak nie odstawał od reszty. Z resztą jaki to ma sens gdy auto wygląda jakby miało z 200KM, a ledwo wlecze się spod świateł. Wczoraj coś mi strzeliło "puknęło" pod maską jak stałem na postoju i nagle auto przestało szarpać i wibrować podczas jazdy i przyspieszania. Mam wrażenie, że to KZFR raz się zapieka, a raz działa. Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Renia08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Nie no meganka 3 w hatchbacku czy tam w tych 5 drzwiach nie wygląda jak auto które miałoby 200 koni . Prędzej jak taki zwykły samochód dla statecznego cżłowieka, zero w nim agresji. Ja nie wiem skąd to narzekanie, moja meganka była żwawa i spokojnie sobie radziła tak w mieście jak i na autostradzie nie odstając bardzo od reszty aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ponieważ jak wciskałeś gaz do końca to myśleli że jedziesz normalnie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Fakt. Tylko, że przy wciskaniu gazu do spodu ma się wrażenie jakby tłoki i zawory miały wypluć przez tłumik, a skrzynia chciała wyjść i położyć się na szrotowym regale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Mówcie sobie co chcecie zrobiłem 1.6 w trzy lata tyle co przeciętny Nowak czy Kowalski w 9 lat, i nie narzekałem ani wtedy ani teraz. Czasami się przejadę renówką i łezka zakręci mi się w oku, ale fakt większy silnik to i większa dynamika więc teraz tysiąc razy wygodniej mi się jeździ i nawet przy 180km/h nie mam głośniej jak przy 110km/h w megance 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi