viper111 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Juz mam kod do radia Jak by co to tutaj mozna w 5 minut uzyskac kod za free :P http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 viper111, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper111 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Ustawianie kąta 0 dla elektrycznego wspomagania kierownicy. - To dzięki DR NOObjawy. Niektórzy odczuwają lekkie ściągania w jedną ze stron przy prędkości ok 50 km/h, ja czułem przy drobnych skrętach kierownicy do ok 30stopni w praw i w lewo iż w jedną stronę kierownica kręciła się nieco łatwiej niż w drugą. W polskich wersjach zauważono ściąganie w lewo, angielskie w prawo. 1. Wrzucić bieg, np jedynkę 2. Wcisnąć hamulec 3. kliknąć start/stop - zapalają się zegary, i jest włączone wspomaganie przy wyłączonym silniku 4. Należy skręcić kierownicę w prawo do samego końca, a potem w drugą stronę i ustawić na wprost. Pojawi się komunikat mówiący aby wyrównać koła. Ustawiamy na wprost. Komunikat po chwili znika. 5. Na koniec należy nacisnąć przycisk start/stop. Następnie trzeba wpisać kod do radia, oraz zsynchronizować drzwi. Tak wlasnie probuje zrobic ale jak naciskam start/stop (punkt 3) to wlacza sie silnik ... krece w prawo i lewo ale nic sie nie dzieje? czy silnik powinien byc wylaczony? Mam Megane II 2006 po lifcie (1.5 dci). Czy w tym modelu jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 viper111, nie ma opcji włączenia silnika na biegu z wciśniętym jedynie hamulcem. Albo masz na luzie, albo wciskasz sprzęgło ;-) . Btw: 4. Należy skręcić kierownicę w prawo do samego końca, a potem w drugą stronę i ustawić na wprost. Pojawi się komunikat mówiący aby wyrównać koła. Ustawiamy na wprost. Komunikat po chwili znika. u mnie nie pokazuje się ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1234111 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 U mnie też nie pokazuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Tylko podpięcie pod Clipa wystarczy komputer diagnostyczny, nie trzeba clipa z aso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper111 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Ja ustawiam i ustawiam (komunikat sie nie pokazuje) i nadal mi sciaga lekko w lewa strone... czasami mocniej a czasami slabiej... Jak na koniec procesu usawic kierownice aby przestal sciagac w lewo? (moze kierownice przekrecic o pol obrotu w prawo?). We srode bede mial jezyk polski wiec moze wiecej bede wiedzial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Niestety w ph2 procedura ustawienia kąta jest inna :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper111 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Cięcie A moze orientujesz sie jaka? czy tylko ASO mnie czeka za ... sam boje sie pomyslec ile krzykna sobie .. Regulamin forum się kłania. Zasady pisania i cytowania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam Mam pytanie co do automatycznego domykania szyb, co zrobić jeżeli po dwukrotnym naciśnięciu zamykania szyby sie nie zamykają? wszytskie szyby nie są przyuczone? i drugie pytanko dotyczące też szyb. Otwierać je można tylko przy włączonym silniku? Bo gdy wcisne przycisk start/stop tak aby wlaczylo się tylko zasilanie to działa wszystko oprócz szyb? da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam A w wersjach ze szklanym dachem, dach sie rowniez zamyka. Sprawdzone w dwoch Megane II dzis :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smolir Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam, Odnośnie wątku ustawienia kąta 0 elektrycznego wspomagania kierownicy. Zasłyszałem na mieście, że takie sztuczki dotyczą to tylko układów z ESP -prawda to czy nie ? Ja mam bez ESP, soft 9.05 i żadnych efektów z ustawiania - brak komunikatów o prostowaniu kierownicy i odczucia z jazdy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Ja mam bez ESP, soft 9.05 i żadnych efektów z ustawiania - brak komunikatów o prostowaniu kierownicy i odczucia z jazdy takie same. ja mam ESP i też bez rezultatów :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbych74 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zostawiłem raz samochód na światłach przed marketem niestety miałem dość mocno zużyty akumulator i wyładował sie do zera - zupełnie do zera, nawet drzwi sie nie otwarły, no wiec otworzyłem kluczykiem, bagażnik otworzyłem od środka zapakowałem zakupy i miałem zamiar autobuskiem wrócić do domu i przyjechać z aku pożyczonym od sąsiada. Niestety musiałem zakupić nowy akumulator w tym markecie (przepłacając) bo nie ma możliwości zamkniecia autka bez prądu! Jedynie drzwi kierowcy da sie zamknąć. Może zna ktoś jakiś patent na zamykanie autka w takiej sytuacji gdyby to sie mi (lub komukolwiek) ponownie przytrafiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 "wcisnąć ten bolec w drzwiach" Nie miałem styczności z tym problemem ale jeśli to prawda to FAIL roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Też miałem kiedyś ten problem i musiałem kupić nowy akumulator. Sądzę że nie przewidziano awaryjnego zamykania drzwi. Siłowniki w drzwiach są elektryczne, więc bez prądu nic się nie zrobi. Kepa416 o jakim bolcu w drzwiach ty piszesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi