Woytus Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Pytanie co brać pod uwagę. Jeśli oprogramowanie to mamy to samo 29, jeśli wersje oprogramowania to WY macie 7E00 a ja mam 7D00, pytanie, która wersja jest nowsza, bo niektóre sterowniki renault nowsze wersje softu maja numerowane w dół. Szkoda, że pyCLIP nie pokazuje daty programowania. Pytanie jakie wersje programu mają starsze sterowniki, sprzed 2012 roku? Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Kolega @Sadam49 ma 7C00, które często widywałem w modelach 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 5 minut temu, witman napisał: Kolega @Sadam49 ma 7C00. Kwestia teraz jak oznaczają nowe softy. Ja mam tak jak wyżej 7C00, Ty masz 7D00 a @yEti1.4 ma 7E00. Ciekawe co jest nowsze 7D czy 7E. Teoretycznie Yeti miał wgrany niedawno czyli można przypuszczać że to jest najnowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Też tak myślę, 7E00 najnowszy. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 3 minuty temu, witman napisał: Też tak myślę, 7E00... Właśnie dzwoniłem do ASO w Olsztynie z zapytaniem czy wykonują aktualizacje softu. Dostałem informację aby podać numer vin i wtedy sprawdzą czy w moim przypadku istnieje możliwość aktualizacji, poinformują mnie telefonicznie o takiej możliwości i o kosztach. Może uda mi się wyciągnąć od nich o jakiej wersji mówią przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Ja próbowałem wgrać nowszy soft z płyty reprog z wersją 191 z początku tego roku. Poszukam coś nowszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Myślisz, że przez tyle lat pracowali nad poprawkami softu ? Może ten soft 7E jest tylko na serwerze online 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 3 minuty temu, Woytus napisał: Ja próbowałem wgrać nowszy soft z płyty reprog z wersją 191 z początku tego roku. 191 jest chyba najnowszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yEti1.4 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Wgrywanie softu odbyło się 7.09.2021r. Niestety już nie sprawdzę jaki był wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, witman napisał: Myślisz, że przez tyle lat pracowali nad poprawkami softu ? 2 minuty temu, Sadam49 napisał: 191 jest chyba najnowszy Dlatego myślałem, że mam najnowszy. Może 7E00 jest dostępny tylko on-line. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam49 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Teraz, yEti1.4 napisał: Wgrywanie softu odbyło się 7.09.2021r. Zapewne jest to najnowszy @witman też tak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Również napisałem do ASO i czekam na wiadomość o kosztach aktualizacji oraz czy jest nowszy soft niż 7D00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Będę teraz baczniej monitorował przy diagnostyce jakie są wersje oprogramowania, ponadto mamy tych silników sporo w rodzinie i wśród znajomych, wczoraj natknąłem się na 7C auto z 02.2011r. auto naszego klienta. Coś tak kojarzę, że widziałem jakiś czas temu 7B w którymś aucie i można by domniemać, że wersje są od 7A do 7E. Może odpowiedź ASO coś rozjaśni. @Woytus czekamy na info. Ja też w tygodniu pociągnę kogo trzeba za język, chodziaż Ci kumaci już tam dawno nie pracują ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sadam49 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 U mnie sytuacja wygląda tak, że nie polecam ASO Renault w Olsztynie. Bardzo niekompetentni ludzie. Natomiast ogarnąłem sprawę bardzo szybko i sprawnie z ASO w Elblągu. Na jutro mam wizytę odnośnie aktualizacji oprogramowania wtrysku. Po wszystkim dam znać jaki soft został wgrany, będzie można uznać że wtedy taki jest najnowszy. Jestem po aktualizacji softu. Wykonano w ASO Renault w Elblągu. Wizyta umawiana telefonicznie, termin na drugi dzień. Operacja trwała 1,5h. Koszt 250 zł (+ gratisy: ramki pod tablice wraz z wymianą, kontrola płynów, diagnostyka komputerowa pod względem błędów itp.) Soft zaktualizowany z wersji 7C00 do 7E00. Z informacji które uzyskałem to taka że soft 7E00 jest najnowszy i podobno z tego roku (2021). Pierwsze zdjęcie jest po aktualizacji zaś drugie przed. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yEti1.4 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Czyli 7E00 jest najnowszym softem. Ciekawe czy spalanie będziemy mieć na podobnym poziomie. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi