drevko Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) bardzo przydatny temat, dzięki za pomoc:) nie musiałem pisać nowego tematu:) Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 witam, postanowiłem zmienić oświetlenie wnętrza (sufit) na LED, zakupiłem diody link LED i zacząłem od lampki tej nad przednimi fotelami, wszystko ok, świeciły prawidłowo zarówno z guzika jak i na otwarcie drzwi, problem pojawił się jak zmieniłem żarówkę w drugiej lampce tej na tył, od razu brak reakcji na otwarcie drzwi, nie da się włączyć przyciskiem, zamieniałem diody i nic, raz nawet wyszło tak że zaświecały się dopiero po zamknięciu drzwi a nie po otwarciu, zrobiłem tak jak znalazłem na forum aby zamknąć z pilota i otworzyć ale nic nie pomogło, zmieniłem znowu na żarówki i problem pozostał, nie zapala się jak otworze drzwi, guziki działają wybiorczo tz. można zapalić prawą, lewą a nie da się załączyć 3 na raz, zapalam tylną to zapala się przednia, normalnie choinka, odłączyłem minus z akumulatora na chwilę i nic nie pomogło jest jakiś patent aby zresetować układ aby dalej działał na żarówkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Uszkodziłeś UCH. Kupno nowej za 2-3 tys. zł lub wysłać do kaczory. nie montuje się ledy w światłach które stopniowo ściemniają. Bo ledy tak nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 U mnie w SCII i w SCIII w tych światłach wnętrza są LEDy i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 13 godzin temu, airbites napisał: Uszkodziłeś UCH. Kupno nowej za 2-3 tys. zł lub wysłać do kaczory. nie montuje się ledy w światłach które stopniowo ściemniają. Bo ledy tak nie działają. jakiś czytam że inni montowali i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woker30 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Miałem tez taki problem ale odpiąłem akumulator na chwile .Po podłączeniu i odpaleniu auta wszystko wróciło do normy.Ale wcześniej zmień wszystko na zwykłe żarówki. Edytowane 29 Października 2017 przez woker30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 wczoraj odpiąłem tylko minus na kilka chwil i nie pomogło, więc dziś odłączę całkowicie akumulator (kropka) jak pomoże to jaki patent żeby mieć jednak LEDy a nie żarówki ? REGULAMIN pkt. 5.6 i 5.7 Interpunkcja (od dłuższego czasu Tobie szwankuje). - mireczek01 odpiąłem akumulator i nic nie pomogło, podłączyłem komputer i zero błędów, jakieś jaja się robią, lewa i prawa przod normalnie się włączają, tył jakby słabiej, a jak włacze przod środkowym to zapala się tył(kropka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Ja w sc2 ph2 wymieniłem zaraz po zakupie wszystkie żarówki na ledy w drzwiach i suficie ,a przez okres użytkowania tego autka ,czyli 2 lata nie było problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus_24 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Witajcie, temat troche juz zleżały ale info dla potomnych. Proszę nie porównujcie jeden do jednego Megane II i III. To co dało się zrobić w II nie zawsze da sie odwzorować w III i na odwrót. Mam oba modele z tym samym silnikiem i wierzcie mi zwlacza w elektryce Meganka II nie była tak kapryśna jak jest III. Inżynierowie postanowili ukrócić proceder grzebania w instalacji bez konsekwencji albo to efekt cięcia kosztów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Witam. Postanowiłem zmienić oświetlenie wnętrza na LED I niestety cos poszlo nie tak. Zacząłem od drzwi pasażera i było okej, LED świecił się normalnie więc poszedlem dalej - podsufitka. Zmieniłem żarówki i zaczął się problem bo oświetlenie przestało działać. Nie działa cala podsufitka (przód i tyl), oświetlenie bagażnika, schowka i oświetlenia drzwi pasażerów. Jedyne oświetlenie jakie dziala to drzwi kierowcy. Sprawdziłem bezpieczniki bo widziałem w którymś temacie ze to może być problem i ku mojemu zdziwieniu nie było tam wcale tych bezpieczników które za to powinny odpowiadać. Jaka moze byc przyczyna i jak to naprawić? Pozmieniałem Ledy na żarówki jednak nic to nie dało. Wyświetla się komunikat "skontroluj automatykę świateł", kostka diagnostyczna pokazuje błąd w BCM B1589(14). Auto to Megane III z 2011 roku. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Temat przeniesiony do już istniejącego. aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Pewnie spalił się bezpiecznik odpowiadający za czujnik światła i zasilanie lampek sufitowych. Stąd ten komunikat. Wartość bezpiecznika 3,5 A oznaczony jako F22, umieszczony w skrzynce w kabinie. W dziale "Pliki" jest rozpiska bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Zakładając że to będzie to (oby tak było) jak mam dalej postąpić? Dać sobie spokój z ledami czy może zmienić na jakieś słabsze? W podsufitce i bagażniku mialem plan zamontować te (one spowodowały błąd): https://allegro.pl/oferta/w5w-57-led-3014-t10-canbus-can-bus-stabilizator-6694781206 Natomiast w drzwiach te (one działały? https://allegro.pl/oferta/t10-24-led-3014-canbus-boczna-w5w-stabilizator-5957971299 Czy może kolejność wkładania ma znaczenie? Edit. Z tego co widzę bezpiecznik F22 powinien być w skrzynce kabinowej w drugim rzędzie od prawej na samej górze, a tak jak wspomniałem wyżej nie mam w tym miejscu włożonego bezpiecznika. Co w takiej sytuacji? Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Kacper.p1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Gdybyś uzupełnił profil np. o fazę produkcji lub rocznik byłoby łatwiej. W nowszych rocznikach ten bezpiecznik jest oznaczony F18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki wielkie, to faktycznie był ten bezpiecznik. Wymieniłem i nastała światłość. Sprawdziłem tez podsufitkę na tych ledach co działają w drzwiach i wszystko jest okej. Więc odeślę te które nie pasowały z jakiegoś powodu i domówię więcej tych dobrych. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to polecam te ledy: https://allegro.pl/oferta/t10-24-led-3014-canbus-boczna-w5w-stabilizator-5957971299 Świecą jasno, bez mrugania, żarzenia tez nie zauważyłem no i nie powodują zwarcia ? Uzupełnij profil o fazę produkcji lub rocznik by inni wiedzieli o który bezpiecznik chodzi. Edytowane 13 Stycznia 2022 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Swego czasu zmieniałem i nie miałem problemów. 2x cofania - https://cutt.ly/PIdkTLo 1x bagażnik - https://cutt.ly/0Idk5nX 4x podsufitówka - https://cutt.ly/BIdkKQC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi