elf Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Wampir !!! To za daleko, bo ok. 220km a mam dwie lampy (pourywane zaczepy) to zmieniłbyś sobie klosze a w wysyłkę się nie bawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpol Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 9 godzin temu, elf napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Ile wyceniasz te klosze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 0.5 żubrówki, aby nie z Biedronki Są na nich delikatne gdzie niegadzie rysy, jak to używane. Mogę zrobić fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 JA swoje reflektory regenerowałem w profesjonalnym zakładzie. Za dwie sztuki zapłaciłem 700 zł, więc trochę drożej niż badziewne zamienniki, ale przynajmniej efekt się utrzymuje już rok. Miałem podobnie uszkodzone klosze, a może nawet bardziej i wszystko udało się wypolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpol Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Dzięki za info z tą regeneracją. We Wrocławiu chcą za coś takiego 900zł. Obawiam się jedynie, że wyda się taką sumę, a efekt będzie słaby. Też mnie ciekawi z czego wynika takie spękanie kloszy od wewnątrz. @elf a podesłałbyś fotkę tych lamp? podeślę mail na priv. Choć wyjazd 220km x2 trochę przeraża plus potrzebna jakaś nagrzewnica chyba, żeby do odkleić, a potem znów przykleić. Pewnie łatwo zepsuć ten proces i spowodować skraplanie lamp od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 W Gdańsku za zamianę kloszy płaciłem dwa lata temu chyba 150zł. Firma od regeneracji. Jak chcesz się bawić w wysyłkę to dam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Wszystko poszło do góry. Nic już nie kosztuje tyle samo po 500 + i po inflacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 @renpol Poszło, jednak zapomniałem o jednym fakcie, ale to masz podane w wiadomości. Jeśli chodzi o odklejanie. Wystarczy na YT wpisać np. 'rozklejanie lamp' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpol Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @elf dziwne...ale nic nie mam na skrzynce. Na marginesie, z braku awarii zajmowałem się w swoim megane nagłośnieniem, wyglądem lamp, a dziś: Trzeba sprawdzać czasem podłączenia wężyków paliwowych bo jak się wypnie to masakra. Auto dziś mi stanęło na ruchliwej dwupasmówce we Wrocławiu. Nie daje się uruchomić i sam w nocy przy autach jadących po 80km/h spychałem go na pobocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Miałeś podany link do paczki z fotkami. Tę samą wiadomość masz tym razem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Witam! Trochę się porobiło u mnie. Kupiłem używaną orginalną lampę na allegro, 500zł stan idealny... Przyszedł taki szit że masakra... Teraz kupiłem zamiennik za 500zł z DEPO, i jako tako jestem na razie zadowolony bo była pilna sytuacja. Refraktor z daleka przepiękny , z bliska można zobaczyć ostre krawędzie na obrzeżach ale ok. Światło mocniejsze lecz z dużymi deformacjami. Najbardziej nie rozumiem świateł drogowych, lampy były ustawiane na przeglądzie i światła długie świecą w niebo. Wcześniej miałem AUDI z lampami TYC i ta sama sytuacja, nie rozumiem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 A co Ty potrzebujesz z tej lampy? Bo mi dziś przyszła lewa lampa z której potrzebuję wyjąć regulację i oprawkę świateł dziennych. Zapłaciłem 140zł razem z przesyłką, ale lampa jest dosłownie nowa, niestety po lekkim wypadku i ma urwane uchwyty. Ja o tym wiedziałem, ale na uchwytach mi nie zależało. Jak potrzebujesz szkła lub odbłyśników to Ci oddam resztę darmo. Pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 może ktoś inny skorzysta. Ja w DEPO wypali mi się odbłyśnik to z starej wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 To jak ktoś potrzebuje to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpol Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Z powodu słabej jakości zamienników i braku ofert samych kloszy do przedlifta MIII ostatecznie zrobiłem obejście serwisowo estetyczne w przypadku fatalnie wyglądającej, spękanej spłowiałej góry lampy fabrycznej... Nawet nie wygląda to aż tak tragicznie a świeci jednak dużo lepiej niż zamiennik (sprawdziłem w innym MIII, tragedia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi