demo1 Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Witajcie, Otóż mam problem ze szczelnością klimatyzacji, sprawdzone juz chyba wszystko co mozliwe w grodzi silnika, rurki, nowy skraplacz, osuszacz, uszzczelki a klima nadal gdzies ucieka i mysle ze moze to juz byc wina wewnatrz auta, tylko pytanie gdzie szukac ?jaki element z wnetrza auta jest polaczony do grodzi silnika ? i jak on sie nazywa ? moze to on ? dodatkowo zalewa mi tunel środkowy, odplywy wyczyszczone, odplyw pod osłoną tłumika również, woda zlatuje, ale co zauwazylem obok wanienki nad tunelem także leci woda skrapla się z czarnej obudowy? i to nie mało, czy to tez może mieć zwiazek z tą nieszczelna klimą ? i skad to kapie ? Edytowane 10 Października 2022 przez demo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Element którego szukasz nazywa się parownik. Jest wewnątrz kabiny i schładza powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Dzięki, jest prosty jego demontaz czy trzeba całą deske rozbierać ? , są tez do kupienia jakieś uszczelnienia tego parownika czy trzeba koniecznie nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Sprawdź jeszcze zaworek napełniania. Ja szukałem 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Zaworek schredera ? Można to samemu wymienić ? Właśnie nad nim myślałem , bo dosłownie gdy czymś ostrym go wduszam to bardzo leciutko chodzi , dosłownie prawie bez wduszania można go wcisnąć, chodzi bardzo luźno, ale może dlatego że jest pusto, bez czynnika Ale z tym kapaniem wody spod nagrzewnicy to nie może być czasami połączone że jest nieszczelny parownik ? Bo skąd, z czego tam kapie woda to nie mam pojęcia Edytowane 10 Października 2022 przez demo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 40 minut temu, demo1 napisał: Ale z tym kapaniem wody spod nagrzewnicy to nie może być czasami połączone że jest nieszczelny parownik ? Nie ma żadnego związku. Na stronie zewnętrznej parownika skrapla się para wodna i kapie do rynienki a stamtąd powinno lecieć pod samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 No właśnie kapie przed rynienką w stronę gałki biegów, zaraz pod gniazdem diagnostycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Widocznie tam masz jakąś nieszczelność nie mającą związku z nieszczelnością klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Sprawdziłeś, czy filtr kabinowy jest suchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 10 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Filtr suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Skrapla się para wodna w innym miejscu niż powinna bp za małe jest ciśnienie- rurka pod maską również jest zroszona? Zaworek wymienia się jak od koła samochodowego tylko ma inny rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 21 godzin temu, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa za małe ciśnienie ? mówisz o klimie ? klimy nie ma nawet grama więc raczej nie to, rurka pod maską oczywiście też nie jest zroszona bo sprezarka nie chodzi znasz może dokladny rozmiar jaki mam kupić tego zaworka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Wymieniał mi go serwis od klimy, także nie wiem co to za model zaworka. Do czynnika miałem dodany marker. Po usunięciu innych nieszczelności pozostał tylko zaworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 A gdzie miałeś inne nieszczelności jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi