Metamorf Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Witam, Temat dotyczy megane 4 wersja z 2016 silnik 1,6 benzyna. Mam problem z czujnikiem startu pod górę. Zapala sie regularnie przede wszystkim na mocnych nierównościach i wybojach. Wymieniony akumulator, alternator, pasek filtry itp. Niestety nie pomogło to na długo. po około 2 tygodniach znów sie zapalił i tak jak za każdym razem komunikat auto traci moc jakby nie dostawał prądu. po ponownym włączeniu znow bez problemu jedzie i brak komunikatu. Po podłączeniu komputera nie ma żadnych błędów. Mam też wrazenie ze kluczyk dośc luźno "lezy" w stacyjce tak jakby przy nierownosciach jakby delikatnie sie przesówał. Czy macie może jakis pomysł co może byc przyczyną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Co ci się zapala ? Co to jest czujnik startu pod górę ? Daj symbol ikonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 To jest system ułatwiający/wspomagający ruszanie pod wzniesienie a nie system startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metamorf Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Witam, symbol podrzuce jak sie zapali w miejscu brzpiecznym do zrobienia zdjecia bo po ponownym włączeniu wszystko gaśnie. Co zabawne auto pod gorne startuje normalnie i te wspomaganie dziala bez zarzutu 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzs Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Hej, czy coś poza tym błędem Ci wyskakuje? Tempomat, czujniki parkowania pracują normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metamorf Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Cześć, wszystko inne dziala prawidłowo. Wymienilem aku, alternator, regulator i ine podstawowe elementy mechaniczne do jazdy ( klocki itp ale to nie ma wpływu ). Po 3 tygodniach i 2 długich trasach po 500km wczoraj znow sie zapalil na podbicu ( progu przy zmianie nawierzchni ) i na studzience mocno opuszczonej. Nie mam juz pomysłu co moze mieć wpływ na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Ten system jest oparty na pompie ABS. Z nią są połączone czujniki każdego koła. Może któryś z nich wnosi zakłócenie. Ślad zostaje i należy go wyszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metamorf Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Witam, Chciałbym zamknac temat i podac rozwiązanie. Pomijajac aku i alternator ktore tez były do wymiany okazało się ze przy wymianie opon nie zostały ponoc coś nie zagrało i wygało sparowane/przyuczone czujniki skrętu kierownicy ( oficjalna diagnoza ASO ) temat w 10 min załatwiony po podlaczemia kompa typowego renault. mam nadzieje ze komus sie przyda w przyszłości. Pozdo REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zmieniłem tytuł tematu, bo był wielce mylący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi