ABCMegane Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Zainstalowałem wersję 9.0 w moim Kadjarze, widżet czyszczenia powietrza ciągle jest w menu w części Pojazd. Można go uruchomić podczas pracy silnika. Przy okazji pytanie: Czy ta funkcja działa automatycznie, tzn. jak czujnik odkrywa przekroczenie normy zanieczyszczenia, to się sam włącza, czy trzeba to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Czy w ogóle ktoś wie jak działa ta funkcja?? Czy automatycznie włącza się cyrkulacja wewnętrzna w razie potrzeby gdy wzrośnie wilgotność użyje klimy, otworzy dopływ "świeżego" powietrza. Gdyby był jonizator, który działa to może on wychwytuje cząstki, tylko gdzie miały by się zbierać i jak je usunąć z układu? Niemniej u mnie funkcja oczyszczania powietrza była w Rlinku 7, nie miałem jonizatora, uruchomiłem go w DDT4, ale pojawiał się błąd to go wyłączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zauważyłem, że w wersji 9 ostrzeżenia radarów nie działają mimo, że ustawione na "on". Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Działa na v9. Nawet powiadomienia są na liczniku. W ustawieniach nawigacji, ustawiasz każdy rodzaj radaru na on i określasz na ile metrów wcześniej ma Cię ostrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 sylwekdm U mnie przy danym radarze jest tylko jedna opcja. Zobacz zdjęcie. Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Tak samo. Wejdź na listę radarów, kliknij resetuj i poustawiaj wszystko jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 sylwekdm resetowałem cały dział "Dźwięki i ostrzeżenia" i ustawiłem wszystko na "on" ale nadal nie ma ostrzeżenia przed fotoradarem. Przed aktualizacją do wersji 9 było ostrzeżenie przed fotoradarem. Gdzie może być przyczyna? Może należy zainstalować jeszcze raz mapę? Chciałem to robić, ale system nie chciał i dał komunikat "już zainstalowane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 13 godzin temu, ABCMegane napisał: Przed aktualizacją do wersji 9 Jaką masz wersję v9? Mapy z Renault czy z alternatywnego źródła? Fotoradary były z mapami czy dogrywałeś? Przypominam sobie, że jak podnosiłem wersję v9 na wyższą, też nie miałem ostrzeżeń, ale coś poklikałem i się pojawiły. Jak będę chwilę przy samochodzie to popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 sylwekdm moja wersja to: 9.0.34.611. Mapa z Renault, która zawiera radary, nie musiałem nić dograć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Ja mam 9.0.35.501 i powiadomienia działają. Specjalnie dziś jechałem do najbliższego fotoradaru, aby sprawdzić. Może zaktualizuj do mojej wersji, albo od razu do 9.0.37.xxx. Pamiętam, że też przez jakiś czas nie miałem powiadomień, i jakoś się naprawiło. Możliwe, że po aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) sylwekdm Dzięki. Przypomnisz link do wersji 9.0.35? Czy to ten? https://drive.google.com/file/d/1lf0d5uirgnyjLcAy-QDyn55G-vehphb4/view Tam jest tylko jeden plik typu glu. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez ABCMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 8 godzin temu, ABCMegane napisał: Czy to ten? Tak. Ja mam z tego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Za radą sylwekdm zrobiłem hard reset systemu i wróciła funkcja ostrzeżenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 9 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Kolega @Scenic59podsunął mi na priva zapytanie czy to: https://youtu.be/R_0km5R9aAg ma prawo zadziałać. Znałem temat z francuskiego forum, ale jakoś nie byłem zainteresowany, aż do dzisiaj. Zarzuciłem tą nieoficjalną aktualizację i nawigacja w r-linku ożyła. Zmienił się całkowicie wygląd, doszedł horyzont z chmurami i wzniesienia 3d, prędkość aktualna wg GPS, fajny kompas itd. Do tego mnóstwo nowych ustawień i rozbudowana funkcja radarów. Nowe ostrzeżenia i głosy. Wrażenia super pozytywne, ale więcej napiszę jak potestuję w trasie i rozgryzę ustawienia. Ale na francuskim forum zachwalają. I teraz najważniejsze: Do wgrania potrzebny skrypt taki jak do map. Kto ma nieoficjalne mapy wgrywa, tylko aktualizację. Do wersji v7 i poniżej, trzeba podobno dograć pakiet językowy. Od v8 nic nie trzeba robić. Wgrywa się jak mapy. Aktualizacja trwa 2 min. ale później z minutę R-Link się restartuje. Aktualizację robimy na włączonym silniku i wyłączonym bluetooth. Podobno działa na mapach oficjalnych i nie oficjalnych. Najnowsza wersja z kwietnia tutaj: https://cloud.electromera.com/index.php/s/YkH6JX9q3iKfGtP Skrypty do poszczególnych systemów w linku pod filmem. Ja wgrywałem na system v9 z nie oficjalnymi mapami. Wszystko robicie na własną odpowiedzialność. Nie odpowiadam, za żadne niepowodzenia. Projekt jest cały czas rozwijany i poprawiany. Więc będą pewnie nowsze wersje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi