Malykubek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 rav85, Podstawowa spawa wyjmujesz ramke z regulacja swiateł i podświetleniem wyświetlacza. Jeśli masz kostkę to połowa sukcesu, jak nie masz wytłumaczę Tobie co i jak:)) pozdro DrNO to dobrze że intuicyjnie, bo zastanawiałem się czy nie zastować od + i - jakiś kwadratowych przycisków a od O i R okrągłych jak ty, żeby rozróżnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nel, faktycznie projekt wymaga jeszcze dopieszczenia/wyrównania, ale pomysł doprawdy świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 DrNO to tylko różnica wieku 24/50 ja mam problem nawet z pisaniem na klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zwijaczka już była zresztą cała instalacja też Jakim cudem ? A po co w takim razie te kabelki które masz podłączone do wtyczki od przycisków...?Jak dla mnie pomysł z wycinaniem w poduszce miejsca na buttony bardziej mi się podoba. Fakt można popracować nad rzeźbą ale jak to sie dobrze wykona nie bedzie widać że poduszka jest wycięta. Ale z drugiej strony jak coś pójdzie nie tak (np: nie symetryczne, krzywe wycięcie) wkużało by mnie ile razy spojrzał bym na kierownice. Nie wiem jak wy ale u mnie pewnie skończyło by sie na kupnie nowej poduszki wersja dla odważnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Driver no chyba nie wiesz na jakiej zasadzie działa zwijaczka i jak jest zbudowana (jak impuls z przycisków miałby się pojawić na komputerze bez połączenia przewodami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 No właśnie wiem jak działa. Dlatego się dziwię się z kąd masz seryjnie taki zwijak ? Zresztą po kabelkach które masz doczepione w kostkę od przycisków można wnioskować że jednak nie masz takiego zwijaka. Orginalnie wtyczka ma wchodzić w gniado 2 jeśli tak jest to przepraszam za zawracanie (_|_) jesli nie to którędy puściłeś kable ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jeśli jeszcze chodzi o sterowanie, to taki montaż jak u mnie, w pilocie, + i - są idealnie pod palcami, do R i O trzeba troszkę ruszyć nadgarstek, więc pomyłki nie ma. Od paru dni cały czas się tym bawię i super się korzysta z guzików w pilocie. Natomiast oryginalnie nie pasują mi też miejscami... Jakoś w mojej głowie prawa ręka powinna mieć +/- Odwrotny montaż burzy mi światopogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 wiecie co chlopaki, wydaje mi się że tasiemka w zwijaczce jest pod tempomat. kostka ktora idzie od zwijaczki do przyciskow ma zaślepione piny pod tempomat. I tak jest mam na chacie popsusa zwijaczkę bo kupowałem ją żeby mieć manetke pod halogeny. Sprawdzałem tasiemka jest w środku 7 pinowa(wersja bez tempomatu, chyba że ta zwijaczka jest z jakiejś bogatej wersji nie wiem jak tam w moim autku:D). I na kostce robią się 5 kabelków 1 zielony od poduchy 2 bialy od poduszki 3 masa 4 niebieski poduszki 5 niebieski poduszki 6 i 7 zalany plastikiem i można rozgrzać nożem i zdjąć plastik później wpiać sięw niego i tak jak Nel zastosować przyciski Kabelki od klaksonu przekazywane są przez styk obrotowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 mnie tez sie wydaje ze tak moze byc - juz szukalem nawet na allegro samej zaslepki zeby dokupic przyciski do kierownicy W dialogysie zwijacz z regulatorem prędkości i bez to 2 rożne elementy... ale może być że niektórzy mają gotową kierownicę z wlasciwym zwijaczem ... tak jak niektórzy działający pedał gazu przy ograniczniku DrNO - spr może symbol pedału gazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 athlon64x4, a możesz sprawdzić czy w moim autku jakie jest wyposażenie? :> po podaniu numeru VIN? Ja nie mam dialogysa. Wątpię żebym miał taki zwijacz bo ja miałem societke nie oszukująć się jest to biedna wersja meganek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 takie rzeczy to tylko w ASO... niestety tak mi sie wydaje dialogys w ktorym grzebie to tylko fajny katalog czesci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 podaj jeszcze numerki katalogowe tych zwijaczek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 DrNO - spr może symbol pedału gazu??Patrzyłem ale na razie się nie doszukałem :/ Muszę jeszcze raz zanurkować. Jutro będę się próbował dostać do dolnej kratki, żeby ją zdemontować, to i pedała sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Sprawa bardzo szybka do sprawdzenia obracasz kierownice o 180 stopni gasisz silnik od strony licznika wciskasz śrubokrętem zabezpieczenie poduchy wyciągasz ją i wiesz co masz . Ja miałem i pedał gazu też działa już nawet wiem że trzeba go mocno wcisnąć w podłogę i przyczymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 No ty masz kabel czerwony i czarny od tempomatu seryjnie. A ja właśnie takich nie mam :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi