blaz Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 te kilka dni to raczej do laguny bym przykleił, u mnie choćby auto stało kilka tygodni to zawsze HF działa na czujnikach, czasami jak silnie popsikam myjką na myjni bezdotykowej to potrafi klamka kierowcy nie wykrywać ręki, ale to raptem 2 godz, jak obcieknie to działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mil11 Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 W takim razie nie działa Ci to poprawnie. Po 72h od ostatniego zamknięcia system hands free aktywuje się tylko po pociągnięciu za klamkę. Nie powinno to działać na sam czujnik z uwagi na oszczędność prądu. Wszystkie serwisówki i manuale o tym piszą, więc albo sprawdź jeszcze raz, albo nie wprowadzaj ludzi w błąd, że tak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Ten system to żyje własnym życiem. Mi raz po 72 przestaje działać, innym razem po tygodniu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJQla Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Koledzy, ponoć jest zebrany w kupę manual wymiany mikrostyków, nie mogę go znaleźć, możecie podrzucić linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jest opis w tym temacie str 3, post #36 i dalsze na kolejnych stronach. Niestety fotki poznikały, bo wówczas jeszcze nie było wymogu, by na forumowy serwer uploadować, gdzie nie znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Czy czujniki z MIII będą pasować? Jak najprościej zdjąć tapicerkę z tyłu, aby wymienić te czujniki? Najpierw jednak chcę zobaczyć, czy diody nie zaśniedziały. Jak zdjąć ten plastik (osłonkę) żeby nic nie złamać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Jeżeli chodzi Ci o czujniki podczerwieni, to najtańsze będą od Laguny II :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Mówisz o nowych czy używakach? Na Allegro są po 30 zł od MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Używki, ja wyrwałem 2 szt. na szrocie praktycznie za cenę piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Postanowiłem zabrać się za tą klamkę nieszczęsna - wersja testowo / druciarska. Patent kolegi gojgiena wydaje się działać :) Co prawda na razie wyciąłem niezbyt piękny kawałek puszeczki i przymocowałem tylko taśmą - póki co za każdym razem HF działa. Będę miał więcej czasu to zrobię to "po bożemu". gojgien - dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morsik2005 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Mam sprawę czy ma ktoś może informacje na temat hands free? Chciałbym się dowiedzieć na jakich częstotliwościach działa ten system. Jaka jest różnica w kartach tzn co jest dodatkowo np: dolutowane (jakieś dodatkowe odbiorniki,przełączniki,kondensatory?) do standardowej karty by działała z tym systemem. Albo schemat karty z HF. Nie jestem elektrykiem wiec nie wiem co tam jest w środku. Mam kogoś kto może by zrobił taka kartę bo jak wiadomo sama karta "czysta" jest droga;/ I drugie pytanie czy używana kartę HF można wyczyścić by zaprogramować do innego pojazdu? Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez morsik2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Karty z HF i bez HF są całkiem inne. Jeżeli nic się nie zmieniło, to karty z HF nie da się przypisać do innego samochodu. Można czyścić tylko zwykłe karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 zy używana kartę HF można wyczyścić by zaprogramować do innego pojazdu? Nie Mam kogoś kto może by zrobił taka kartę Co kryjesz pod zrobił ? Wyprodukował ? Karty z HF i bez HF są całkiem inne. Zdecydowanie inne Jeżeli nic się nie zmieniło, to karty z HF nie da się przypisać do innego samochodu. Prawdę godosz Procedura dopisania jest taka sama dla obu jednak zasada działania z goła inna. Można natomiast do auta z HF dopisać kartę bez HF. Poczytaj http://autousterka.waw.pl/karta-renault-pytania-i-odpowiedzi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubar Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Witam, Mam problem z systemem Hands Free. Otóż od pewnego czasu nie działają przyciski przy klamkach (objaw pojawił się po odłączeniu akumulatora na kilka godzin)- zamek nie zamyka się, jak również nie domykają się szyby po dwukrotnym przyciśnięciu. Z karty zamyka się bez problemu. Czy możliwe, że po prostu system się zresetował? Zdekodował? Proszę o radę i pomoc :) ps. nie wiem czy już był taki temat- jeśli tak, to proszę o link do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 nie wiem czy już był taki temat- jeśli tak, to proszę o link do tematu. Jesteś w tym temacie. Wystarczy zapoznać się z tym co już tu napisano. Też jesteśmy leniwi i nie chce się nam szukać odpowiednich postów, tak jak Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi