jarecki25 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zastanawiałem też się nad tym ale gorzej by było to wygrzebać jak ponownie miał bym je wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 jest jakiś sposób na wyciągnięcie i włożenie wszystkich 4 klamek bez demontażu boczków itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 oczywiście, jeżeli chodzi o same klamki to wystarczy odblokowanie zamków przez otwór w drzwiach i można je łatwo wysunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdmis Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Wymieniałem 3 z 4 styczników w klamkach. Koszt zakupu styczników w serwisie Renault - 16 zł/kpl. Wymiana okazała się bardzo prosta. Ułatwiłem sobie robotę dolutowując cienkie kabelki do styczników. W klamkach styczniki obsadzałem na klej na gorącą, stare wydłubywałem nie przy samochodzie tylko po odcięciu kabli na spokojnie przy stole. Całość styczników zapaćkałem smarem silikonowym. Po 2 miesiącach całość nadal działa. Klamki demontuje się bardzo prosto bez zdejmowania boczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdmis Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Właśnie wymieniłem 2 kolejne styczniki w naszej drugiej Megance tym razem Coupe. O ile w pierwszej styczniki były dość ciężkie do wyciągnięcia z zaklejonych gniazd to w drugiej wyszły w 3 sekundy. Procedura taka sama jak przy poprzedniej wymianie. Koszt 7,89 zł plus czas i lutownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz19930813 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, posiadam Megane II 1.6 16v, czytałem całe forum i w zasadzie nie wiem co trzeba zrobić z tym hands free, ja też mam problem. Prawa strona kompletnie nie działa tzn przyciski na klamkach i czujnik wkladania ręki zero reakcji i również zero reakcji za podwójne pociągnięcie klamki, lewa strona tył zero oznak życia jedynie drzwi kierowcy reagują na podwójne pociągnięcie i się auto otwiera, bagażnik ok. Kostki drzwi oczyszczone bo były zielone niektóre piny i zero zmian, co mam zrobić by ten system działał jak powinien. Switche są w drodze by je wymienić, a co z sensorem podczerwieni? Szukać od razu i zamawiać i wymienić od razu z nowymi przyciskami? Coś jeszcze by to działało? Pozdrawiam Edytowane 4 Grudnia 2019 przez lukasz19930813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 na początku wymieć mikrostyki w klamkach, bo to żaden koszt, ztcp. 7,50 za 2 szt. w ASO. Możesz też rozebrać klamki, odciąć mikrostyki i wtedy sprawdzić stykając same kabelki czy dane drzwi działają czy nie. Może być tak, że system ci nie działa, bo na którejś z linii jest zwarcie. System odczytuje to jakby był przycisk non-stop naciśnięty i blokuje działanie HF. Ja w ciągu 10 lat wymieniałem mikroswitche dwa razy. Raz też padł mi czujnik podczerwieni w klamce. Tu już gorzej, bo to wiąże się z rozebraniem boczku i gmeraniem w drzwiach, żeby wyjąć cały mechanizm klamki. Więc najpierw przyciski a w razie czego czujniki podczerwieni. Problemy z HF w klapie bagażnika oznaczają zazwyczaj problem z przewodami na przejściu buda-klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz19930813 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Przy lewych tylnych drzwiach odcialem przycisk i złączając kabelki auto się zamyka a sensor nadal nie działa przy tych drzwiach Witam ponownie, właśnie mikrostyki zostały wymienione w każdej klamce, działają poprawnie zamykają samochód tylko że po za tym że guziki działają nic się więcej nie zmieniło, zero reakcji na wkładanie ręki i zero na podwójne pociągnięcie, podwójne pociągnięcie działa tylko w drzwiach kierowcy. Co dalej ? W każdych drzwiach podczerwień wymienić? Dlaczego podwójne pociągnięcie działa tylko od kierowcy ? Pozdro Edytowane 5 Grudnia 2019 przez lukasz19930813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, Mam problem. Od piątku nie działa mi handsfree (po części). Problem dotyczy strony kierowcy (po stronie pasażera działa po pociągnięciu klamki, ale one tak miały od początku i mi to nie przeszkadza). Odpalanie i zamykanie przyciskami działa. (M2ph2) ET056 - Dobrze rozumiem, że tylny od strony kierowcy jest uszkodzony? Przynajmniej tak rozumiem z serwisówki. Jak sprawdzić czy czujnik jest na pewno uszkodzony (po demontażu)? W rachubę wchodzi tylko wymiana na inny czy jakoś da się je naprawić? Pozdrawiam, Kadek Edytowane 14 Stycznia 2020 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budo Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Witajcie, mam prozaiczne pytanie - jak wielu z nas raz po raz walczę z HF. Wymieniam mikrowłączniki, podklejam aluminium pod klamki itp. Pytanie: czy w sprawnie działającym systemie HF naciśnięcie przycisku otwierania KLAPY BAGAŻNIKA otwiera samą klapę czy otwiera wszystkie drzwi? Pytam, bo u mnie losowo występują 2 sytuacje: 1) albo nie działa antena w klapie (przypadek, gdy trzeba kartę wręcz przykładać do klapy i dopiero zadziała) - wtedy otwiera się tylko klapa, albo 2) czasami antena zaczyna działać i wtedy otwiera się całe auto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Karta w kieszeni i otwiera się tylko bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budo Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki, tak przypuszczałem ;) No nic - zaglądamy do wiązki między klapą a nadwoziem Edytowane 7 Lutego 2020 przez budo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgubiłem gdzieś jedyną kartę HF jaką miałem, Samochód stoi zamknięty na parkingu i co teraz? Tzn. lokalny magik chce 350zł za "włamanie" się i zaprogramowanie nowej karty bez HF. A gdybym chciał kartę HF, to z tego co wyczytałem używki nie wchodzą w grę, szukać nowej? I jeszcze jedno kupiłem kiedyś używaną kartę niby z systemem HF i do zestawu mam moduł UCH BSI do tego. Czy jest możliwość podmiany tego? Tak na chłopski rozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Dnia 11.02.2020 o 11:28, ma_ko napisał: A gdybym chciał kartę HF, to z tego co wyczytałem używki nie wchodzą w grę, szukać nowej? A dlaczego nie wchodzą w grę używki? Można kupić używkę i tylko nowy lub wyczyszczony transponder Edytowane 15 Lutego 2020 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Czy ktoś może mi podać wymiary mikroswitchy z Aso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi