gojgien Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 P_r_z_e_m_o, są także płytkowe , naklejane idealne do alu. Te jeszcze się dzielą na ołowiane, ponoć zabronione na zachodzie Europy i żelazne, które można stosować ale ze względu na kiepskie zabezpieczenie lubią na alusach rdzewieć. Takie właśnie mam na swoich alufelgach i krew mnie zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Czyba tylko renault ma taką idiotyczną politykę oszpecania nowych smochodów... Nawet w fabrycznie nowych beemwu zobaczysz tak jak u siebie...nabijane na felgi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Przemo, rozbawiłeś mnie :) Wiem do czego są odważniki. Ja chcę je zdjąć, bo wyglądają idiotycznie na zewnętrznej stronie felgi. Chcę potem wyważyć felgę odważnikami płytkowymi tak, by były niewidoczne. Nie wiem tylko czy taka operacja jest bezpieczna i czy nie uszkodzi sie przy tym felgi. Bo chyba jednak wolę mieć odważniki na zewnątrz niż uszkodzoną felgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 bowie, a masz maszynę do wywarzania? jak nie to jedz do wulkanizatora i powiedz że chcesz mieć inne odważniki, takie co się przykleja od środka w alufeldze ;-) Co do ściągania to kombinerkami nawet to ściągniesz :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 bowie, jeśli felga uległa zadrapaniu to już przy zakładaniu odważnika. Zdjąć możesz specjalnymi kleszczami, będącymi na wyposażeniu cpeców od wymiany opon. I tak musisz je wyważyć zakładając płytkowe, wiec będą wiedzieli jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Ależ ja nie miam zamiaru ściągać odważników sam, ani własnoręcznie wyważać kół. Może źle zatytułowałem wątek sugerujący, że chcę się zabawić w zakład zmieniania opon... Domyślałem się, że spece sobie z tym poradzą tylko obawiałem się, aby przy tej operacji felga nie została uszkodzona. Fachowcy są tacy, że jak się czegoś nie przypilnuje, to zrobią w sposób dla nich najwygodniejszy. Zwykle trzeba się wykazać wiedzą, bo wtedy jest się inaczej traktowany. Chciałem sie jedynie podytać jak to powinno być zrobione i czy jeśli już ktoś zdejmował odważniki, to nie miał z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Fachowcy są tacy, że jak się czegoś nie przypilnuje, to zrobią w sposób dla nich najwygodniejszy. Tu nie ma żadnej filozofii. Biorą odpowiednie narzędzie i ściągają. Jeden myk i już go nie ma. Chyba wyważanie kół nie trwa 10 godzin :) Będziesz przy gościu to mu na łapki będziesz patrzył i w razie czego "pacniesz" po tych łapkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Chciałbym jednak wiedzieć czy ktoś je ściągał i czy zostały ślady. Jesli jak, to jakie? Czy tylko np. rdza czy może zarysowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 ściągałem - niestety niewielkie ślady zostały, tak jak napisał gojgien, od zakładania - jak bedziesz chciał to wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Może źle zatytułowałem wątek sugerujący, że chcę się zabawić w zakład zmieniania opon... Ja zrozumiałem, że w ogóle chcesz się ich pozbyć :-> Oczywiście wymienić je możesz i operacja będzie trwała kilkanaście minut na felgę. Dobry wulkanizator zrobi to pewnie tak, że nie będzie śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 athlon64x4 jak możesz, to wrzuć fotki, będę wdzięczny. Czy sama krawędz rantu stykająca się z felgą też jest uszkodzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 no nie bez przesady :) żeby uszkodzić felge rantu przy zdejmowaniu wykazać się nie lada umiejętnościami - są to raczej zadrapania powłoki/lakieru felgi - fotki poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Wielkie dzięki. Trudno, widzę, że ślady jednak będą. Wolałbym odebrać z salonu megankę z nie wyważonymi kołami i zrobić to we własnym zakresie, niż mieć oszpecone nowe fele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 A tak wyglądają po roku te wspomniane przeze mnie płytkowe, żelazne, rdzewiejące. Z tego też powodu, proponuję olać ekologów i poszukać zakładu stosującego naklejane ołowiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 chcę zakupić alufelgi na zimę do megane grandtoura III 1,6 mam pytanie do znawców, czy takie będą pasowały? http://www.felgi-opony.com/felgi/aluminiow...643,2_7_29.html do tego dokupiłem opony FULDA Kristall Montero 3 o rozmiarze 195/65 R15 91T M+S. [ Dodano: 2010-12-27, 19:05 ] sprawdziłem i odpowiadam sobie sam - pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi