kede86 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Przegląd po 3 latach( prawie 40 000km), olej, filtry, dezynfekcja klimy, wymiana płynu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dostała pić, nowy zapach i nowe łączniki drążków stabilizatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David432 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Wosk Soft99, wcześniej mycie ręczne i glinkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opony, felgi, amortyzatory, łączniki, końcówki, osłony, eibach pro kit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Nie dziś, bo jest rano ale w sobotę: Megane III dezynfekcja + serwis układu klimatyzacji + wymiana filtra kabinowego. A dziś, mimo że jest rano umówiłem Megane II na serwis olejowo-filtrowy, ale to na czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delmird Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 autko wysprzatane umyte i nawoskowane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek80 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Witka, auto świeżo po zakupie to i robić się chce. Wymienione filtry na OE i olej ELF SXR 900 ze sklepu Wajbex (nawet filtr benzyny kupiłem, a tego ustrojstwa ni ma , chyba że jest a mnie meches kręci - jak go nie ma to mogę oddać za free komuś kto ma ). Naściemniane na szybach (folia RRCustoms 80%). Odkurzone, wyszczotkowane i wyprane wnętrze w Tenzi, następnie Shiny garage do plastików. Wypędzelkowane pod maską. Założone nowe klocki tył i nowy komplet Nexen N'blue 4 seasons. Żarówki do podświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej. No i bym zapomniał, czy trza czy nie - ozonowanie wnętrza + dezynfekcja klimy pianką. W planie: Został rozrząd do zmiany oraz coś delikatnie puka z PP na małych nierównościach. Jak to ogarnę zostanie glinka + SRP Autoglym. Pozdrawlajajem A wczora z wieczora wymienione zostały łączniki stabilizatora. Jakieś sisiac Edytowane 19 Czerwca 2018 przez Jarek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Zleciłem i zostawiłem auto - Megane II - w Norauto na przegląd (szeroki zakres) + wymiany eksploatacyjne (filtry: oleju, powietrza, kabinowy; olej), a przy okazji wyszła wymiana płynu hamulcowego i - co mnie w tym aucie nie dziwi - wymiana końcówki drążka (+ geometria). Dałem swoje części (bez końcówki i płynu ham.), 1 litr oleju i wyszło ca. 795,00 PLN. Przy okazji przeglądnęli mi samochód i mam informację odnośnie klimatyzacji - brakuje 100 g czynnika, więc do zrobienia pewnie za jakiś czas. Samochód w zeszłym roku przeszedł w użytkowanie żony i jako nie-główne auto w rodzinie robi niewielkie przebiegi roczne, więc mam nadzieję, że wiele nie trzeba będzie w nim naprawiać. I tak mam diesla z 2008 roku ze 138 500 km przebiegu I żyję z tym Edytowane 22 Czerwca 2018 przez konwil Poprawa logiki wypowiedzi w drugim akapicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Zapowiadają tydzień ładnej pogody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 @pbet, a ten drugi, gorszy samochód? (pewnie pokazujesz na forum Aurisa ). Po oczach walą te białe paski w lampach - z tej odległości wyglądają na czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 @konwil nie ma mnie na forum Aurisa bo auto służbowe ma jeździć i tyle :) No ale, że wywołałeś wilka z lasu to niech będzie... i niech ktoś powie, że Megane III nie jest ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Przy okazji drobnych napraw lakierniczych tylny zderzak dostał kolor. Megi zdecydowanie lepiej się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 @babus czujniki też pomalowałeś? Nie wpływa to na ich działanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Działają normalnie, czarne wyglądałyby nie fajnie. Edytowane 3 Lipca 2018 przez babus ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Miał być tylko standardowy serwis klimatyzacji czyli dobicie czynnika i odgrzybianie/ ozonowanie a skończyło się większym wydatkiem bo okazało się ze nie ma wcale czynnika :( i winna jest nieszczelna chłodnica którą trzeba było wymienić, więc przybyła nówka sztuka chłodnica i napełniono układ + odgrzybiona instalacja. Przedwczoraj Megi zaliczyła ustawianie geometrii zbieżności. Edytowane 4 Lipca 2018 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi