gs500f Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 no i u mnie niestety zaczeły trzeszcec boczek drzwi pasazera ;) Mam pytanie czy ktos probowal odkrecic owy boczek i zobaczyc czy da rade cos z tym zrobic, nie wiem jakis silikon, podkleic wygluszenie. I tak zamierzam wygluszyc przednie ( dla mnie jedyne ) drzwi poniewaz wymieniam przednie glosniki ;) Dlatego pytam czy ktos juz odkrecal i prosze ewentualnie o jakies rady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Wziąłem małą strzykawkę do środka nabiłem trochę środka smarnego i nałożyłem w szczelinę Jak zauważycie rant tapicerki nie przylega do blachy równomiernie na całej długości raz jest szpara większa, a raz przylega mocniej, da się też zauważyć jak trochę obciera lakier to w tych miejscach należy nanieść smar powinno pomóc U mnie jest cisza i naprawdę się cieszę W serwisie odkręcali całą tapicerkę, ale to g.... :cry: pomogło Porozmawiałem tylko z mechanikiem, że zrobili dobre podnośniki do szyb, które podobno maja wyeliminowane urywanie się linek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 oto obiecywane zdjęcia :roll: filc musiał by być bardzo cienki smar załatwił sprawę jestem zadowolony A gdzie to zdjecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Jest już wstawione dwa posty wyżej :-P o filcu pisał Thomaskce ja zastosowałem smar i z tego są zdjęcia :-| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Dzieki Barnaba, pocwiczę również i dam znac czy pomogło. Milego łyk endu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs500f Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Panowie, Nie wiem czy to przewrażliwienie, ale zauważyłem zmianę pracy silnika przy wlaniu paliwa 100 oktanowego V-Power Racing. Dokładnie silnik chodzi nieco głośniej, w kabinie to słychac tak jakby zawory głośniej klepały. Zalałem dopiero 2 razy tym paliwem, i tak sobie właśnie wykabinowalem ze to wlasnie przez to paliwo, poniewaz wczesniej tak glosno nie bylo. Teraz dla porownania dzwieku chodzacego silnika na postoju, wleje ze dwa razy zwykla 95-ke. A u Was ?? Zauwazyliscie cos ? Tankowal moze ktos V-POWER RACING, moze ktos teraz zwroci na to uwage. jestem ciekaw na Wasze opinie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 gs500f, Uparcie dążysz do odpowiedzi bo zadałeś to pytanie kilka razy. To prawda tak się dzieje, że niektóre silniki pracują głośniej na silnikach o większej liczbie oktanowej. Niektóre dci po zalaniu V-Power Diesel też pracują głośniej. Jak Ci przeszkadza akustyka to lej PB95. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Ja tam się nie znam ale wyjeżdżając z salonu swoją kupą sprzedawca wręcz ostrzegał mnie że nie ma sensu lać wysokooktanowej benzyny do tego silnika. Widocznie coś jest na rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 to prawda mi też kazali lać dobrą 95:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No to ja wkleje http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf to chyba powinno rozwiac wszelkie watpliwosci. Jezeli silnik jest przystosowany do zasilania 95 i 98 to znaczy ze mozna obie lac, teoretycznie powinien nieco sie przestawic na zasilanie wieksza liczba oktanow (zmienia sie wyprzedzenie zaplonu), co moze skutkowac minimalnie wieksza moca... ale w sumie to sa takie wartosci ze prawie bez znaczenia. Gdy silnik zostal stworzony do pracy na 95 oktanach, to zalanie 98 minimalnie pogorszy osiagi. U mnie jest 95/98 wiec w sumie obojetnie, ktora naleje to bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Skoro producent o tym sam mówi to chyba nie podlega pod temat o niedoróbkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 No no wlasnie jak tam z usterkami? U mnie jak narazie wszystko w najlepszym porzadku. Jedyne co to mi zawias klapy podregulowali i wlasciwie tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 10800 km, Nic gorzej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Mi wymienili lozyska MCPersona bo cos zaczely zgrzytac no i regulacja ledzwiowa fotela nie dziala jak powinna bo ciagle wraca do pozycji 0. W przyszlym tygodniu obejza to w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Tak dla info u mnie jest prawie 17tys km przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi