kacper69 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 mkuczara , jestem przekonany że mamy różny soft , bo mamy różne silniki , a rozwiązaniem załączania się zawsze klimatyzacji pewno będzie kolejna wizyta w serwisie( może magiczne podłączenie do kompa?) , muszę tylko zrobić notatki , co trzeba poprawić , bo przy poprzednich wizytach z emocji zapomniałem powiedzieć o tej klimatyzacji. tucz , może nie zrozumiałeś problemu z ta wycieraczką, zobacz że ona działa po wyłączeniu silnika, wyjęciu karty, nawet po zamknięciu drzwi , kiedy wszystkie inne urządzenia się wyłączają. Chyba to jasne że z tylną wycieraczką jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Kacper69 to coś musi być nie tak ponieważ u mnie wycieraczka działa po wyłączeniu silnika ale do czasu otworzenia drzwi:) co do wyjęcia karty z czytnika to nie zauważyłem czy dalej wycieraczka tylna działa ale sprawdzę wiem że przednie razem ze spryskiwaczem można włączyć nie zależnie czy karta jest w czytniku czy nie ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Wlasnei przetestowalem wycieraczke, wylacza sie po zamknieciu drzwi, wyciagniecei karty nei ma wplywu na jej prace. Proszę zapoznać się z regulaminem forum. Post do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Co do klimatyzacji... niestety z racji bycia automatyczną... automatycznie się załącza :) zawsze. A dla mnie jest ona totalnie napisana nierzetelnie. Dla ludzi nieco zinformatyzowanych: Tak chyba właśnie ją pisali. Często gubi się w tym co ma robić. Pewnie po tej zimie znowu dorobią poprawki i będą wgrywać kolejne wersje softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 automatycznie się załącza :) zawsze i po to jest przycisk off zeby ja wylaczyc :) U mnie klima dziala w najlepszym porzadeczku :) wystarczy potrafic obslugiwac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ja mam klimatyzację ręczną , takiego cooler-ka i to ta klima się zawsze włącza po uruchomieniu silnika, nie ważne w jakiej pozycji są pokrętła ale jak widzę z wypowiedzi innych użytkowników, to w moim sofcie musi być coś nie tak , ale w serwisie , jak byłem w sprawie nieotwierającego się bagażnika, się dowiedziałem , że mam najnowszą wersję :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 U mnie klima dziala w najlepszym porzadeczku :) wystarczy potrafic obslugiwac :) Włącz nawiew na szyby tym bajeranckim przyciskiem obok ogrzewania tylnej szyby, nie pamiętam jak Reanult to nazwało magicznie. Wyłącz klimę. Potem włącz ustawienie soft i wyłącz jeszcze raz klimę. Magicznie dalej będzie Ci wiać zimnym powietrzem :) Mimo, że bez tej pierwszej operacji, takie kroki prowadzą do odcięcia powietrza, dopóki układ nie będzie w stanie dostarczyć wystarczająco ogrzanego... Być może mało się nią bawiłeś. Bo ustawienie raz na amen i nie grzebanie nią, owszem działa wyśmienicie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Wracajac do pracy tylnej wycieraczki - zauwazylem (uslyszalem) ze jak wycieraczka sie wlacza to sluchac takie "cykanie" charakterystyczne dla przekaznika. Tez tak macie ?, troche to denrwujace, takie "cyk". Odglos dochodzi ze skrzynki z bezpiecznikami pod kierownica (na lewo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 skoro charakterystyczne :) to czemu Cie to denerwuje? daje impuls żeby zadziałała. W GM`ie też tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Bo wczesniej tego nie slyszalem, plus przednie wycieraczki nie maja takiego odglosu :) Bardziej chodzilo mi o to czy nie jest to objaw przepalajacego sie jakiegos ustrojstwa etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Dzisiaj zauważyłem jeszcze jedną niedoróbkę, nie wiem co wpadło do głowy projektantom dywaników w M3 . Może dobra ich strona jest to że są zatrzaskiwane do podłogi , ale "pojemność" dywaników jest wyraźnie nie na polskie warunki pogodowe. Jeżeli w ciągu dnia kilka razy wsiada i wysiada się z auta , to zawsze, pomimo trzepania butów , trochę śniegu się rozpuści i zamiast zostać na dywaniku , zaraz się wylewa na wykładzinę i pod dywanik. Smród zgnilizny i korozja ( bo często śnieg jest z solą) za jakiś czas gwarantowana. Do tego , te zatrzaski dywaników są wręcz generujące dodatkowe słowa pod adresem projektantów, gdy je wypinam , zawsze dywanik "strzeli" i trochę dodatkowej wody się wyleje pod dywanik. Musze się rozejrzeć za profesjonalnym dywanikiem , niestety kolejne koszty. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Kacper69 poczytaj ten link http://megane.com.pl/megane-iii-phi-woda-w...row-vt19405.htm ten problem z dywanikami prowadzi u mnie do takiego właśnie stanu teraz mam zawsze położone gazety pod dywanikami oraz na samych dywanikach które wchłaniają wodę trochę to wkurzajace Bardziej chodzilo mi o to czy nie jest to objaw przepalającego się jakiegoś ustrojstwa etc. ja przeraziłem się tylko podczas pierwszej jazdy z salonu do samochodu ponieważ nie wiedziałem że nie wyłączyłem tylnej wycieraczki i to cykanie było, myślałem że to coś złego ale to tylko przekaźnik wszystko wsio :) tak ma być przyzwyczaiłem się do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 a ja dzisiaj zauwazylem ze "skora" na mieszku od lewarka biegow i recznego popekala, na recznym nawet na wylot :) Szykuje sie wizyta w ASO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 a ja dzisiaj zauważyłem ze "skóra" na mieszku od lewarka biegów popękała niestety i mnie czeka wizyta w ASO dobrze że będę jechał na wymianę oleju co za badziew zamontowali a tak porządnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 jeśli chodzi o tą wodę... kurcze no ja też w jeszcze obecnym aucie ratuje się gazetami (cynk sprzedał mi kolega) - 5 dni zmieniania gazet 2 razy dziennie i się chyba wysuszyło :) wciągnęło całą wilgoć... także to normalne w każdym aucie. jeśli chodzi o post barnaba27 - efekt taki że pod podłogą jest jeszcze 'dołek' i wszystko tam spływa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi