n1gdy Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) dzisiaj przeglądając allegro znalazłem na sprzedaż oryginalne maty grzewcze może komuś się przyda link: http://allegro.pl/renault-megane-ii-maty-grzewcze-foteli-i5816723278.html Pytanie jeszcze mam następujące czy mając wyprowadzoną seryjnie instalację w tunelu środkowym od przycisków podgrzewania foteli wystarczy, że kupię seryjne fotele podgrzewane i przyciski a to będzie odrazu działać? Czy trzeba aktywować clipem? I drugie pytanie: czy takie właśnie fotele podgrzewane z megane II phII będą pasować do phI? Dodano: 26 lis 2015 - 15:08 Właśnie zamontowałem skórzany podłokietnik i przyciski od podgrzewania foteli i po wciśnięciu dowolnego przycisku podgrzewania fotela pokazuje się komunikat na wyświetlaczu o załączeniu podgrzewania. Teraz zostaje montaż skórzanej podgrzewanej tapicerki ale to w sobotę. Myślę, że te fotele poliftowe będą tak samo pasować jak i przedliftowe chodzi mi szczególnie o podłączenia kostek. Edytowane 28 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikM Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Miałem kiedyś takie maty zakładane na siedzenie i grzały aż w plecy parzyło Takie Też się zastanawiam nad montarzem tych mat pod tapicerkę i podłączeniu przez przekaźnik Edytowane 5 Grudnia 2015 przez DominikM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ja trafiłem okazyjnie komplet czarnej skórzanej tapicerki z megane poliftowej z podgrzewanymi fotelami i niespodziewałem się, że wymiana i podłączenie foteli i przycisków od podgrzewania będzie tak łatwe i szybkie. Komunikaty o załączeniu podgrzewania wybranego fotela pojawiają się na wyświetlaczu, grzeje wszystko ładnie. Nic nie musiałem ustawiać poprzez program CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pamiętajcie że w wersji poliftowej instalacja grzanych foteli się trochę różni ;) Zakładając przycisk z przedlifta chyba robi się zwarcie ;) Rozróżnić je można tym że polift ma czerwoną diodę w przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Ja przyciski kupiłem przedliftowe bo mają podświetlenie pomarańczowe ale za to fotele są z poliftowej wersji i wszystkie kostki i przewody są takie same jak w przedliftowej, więc myślę ale nie jestem,że i przyciski by też pasowały z poliftowej. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marnin40 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Panowie w wersji przed liftowej fotele maja termostat i komputer rozłącza co jakiś czas grzanie i po spadku temperatury załącza znowu. Więc tyłek jak to ktoś napisał nie jest termostatem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ja mam wersję przedliftową meganki a fotele podgrzewane mam wsadzone z poliftowej i wszystko działa bez zarzutu. Grzanie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulphur Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Panowie, a spotkał się ktoś z tym, że włącznik odskakiwał poniżej 10 stopni, gdzie powyżej powinien się automatycznie wyłączać? Jest tak jakby coś odwrócone. Wiecie gdzie szukać usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Najszybciej przycisk pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, podepnę się pod temat - niedawno zamieniłem moją megi na prawie taką samą gdyż trafiła się okazja z mniejszym przebiegiem, wracając do tematu to nie mam grzanych foteli, nie mam tej instalacji w podłokietniku a gdy auto jest uruchomione i gaszę światła przełącznikiem to pojawia się komunikat SIEGE CHAUFFANT ON. Natomiast wieczorem gdy zgaszę silnik (bo światła w trybie auto) i światła zgasną to wyświetla ten sam komunikat. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Z tego co widzę jeżeli ma się instalację pociągiętą, kwestia doposażenia samochodu i wszystko będzie działać. A co gdy ktoś nie ma instalacjii ? Maty grzane nie są drogie, są na 12v. Jeżeli kupiłbym taką mate, wsadził w siedzenie, pociągnął przewody do przycisków ktore miałby by za zadanie rozłączać "-" a plus dać na stałe to jakiegoś plusa w skrzynce bezpieczników? Przycisk gdzieś bym założył. Będzie to działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miloszkwoska Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam wszystkich jako nowy członek. Zamontowalem w week skórkę z grzanymi zicami. Pytanie brzmi jeśli podpialem wtyczki i podczas uruchamiania ich przełącznikiem na środkowym tunelu wyświetla mi się komunikat,aktywne siedzenia to najprawdopodobnie trzeba je wbić komputerem żeby zadzialaly?? Skasować serwis i wpisać? Tylko u elektryka? Czy samemu idzie to opanowac Połączyłem z istniejącym tematem. REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Jak poczytasz temat to jest napisane, że niby nie potrzeba CLIPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiW Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dnia 5.12.2015 o 18:26, bert32 napisał: Pamiętajcie że w wersji poliftowej instalacja grzanych foteli się trochę różni ;) Zakładając przycisk z przedlifta chyba robi się zwarcie ;) Rozróżnić je można tym że polift ma czerwoną diodę w przycisku Wielka prośba czy może to ktoś potwierdzić? Mam auto po lifcie i nie wiem czy nie popsuję jak włożę przyciski z Ph1. N1gdy pisze , że fotele pasują ale o przyciskach nikt jednoznacznie się nie wypowiada. Mają jednak różne numery w wersji Ph1 a Ph2 wg dialogis. Przykładowo w Sceniku przyciski maja takie same numery czy przed czy po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Odświeżę nieco temat. Chciałbym również zamontować u siebie podgrzewane fotele. Pod obudową ręcznego mam dwie wtyczki, brązową i szarą. Autko z 2003r, skórzana tapicerka niestety bez podgrzewania. Czy lepiej komibnowac z uniwersalnymi matami grzewczymi z allegro, czy szukać używanych mat i wtedy szukać tapicera, czy szukać używanych foteli już z matami? Wiem że parę osób zamontowało z powodzeniem u siebie to pogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi