cinas Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Wysłałem tobie odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Dostałem odpowiedź, dziękuję. Zdradź mi tylko w jaki sposób są ponumerowane piny. Patrząc od przodu: pusty czarny pusty pusty różowy czerwony brązowy szary Z góry dziękuję :) Edytowane 1 Lipca 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Na kostce masz nr pinów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Wziąłem lupę mocne światło i faktycznie od drugiej strony jest 5 i 8 :) 8 pusty 7 czarny 6 pusty 5 pusty 4 różowy 3 czerwony 2 brązowy 1 szary Dodano: 24 lip 2015 - 20:10 Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak w CLIPe włączyć to USB z CBOXa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Paweł, USB się nie włącza. Musisz wejść w radioodbiornik R208 - później konfiguracja i musisz wybrać opcję dla radia i tam gdzie masz cbox musi być zaznaczona opcja XXX/CBOX1/XXX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ok dzięki, będę jutro próbował. Dodano: 25 lip 2015 - 13:59 Dzisiaj ponad 2h walki i wynik kiepski. Po telefonie do kolegi Cinasa został aktywowany CBOX w radiu, ale nic się nie dzieje. Przy przełączaniu źródeł dźwięku teraz jest Radio, CD, wyszukuje telefon po BT. Zniknęła możliwość wybrania wejścia AUX, jest tylko telefon. Jak w konfiguracji wyłączy się CBOXa, to znowu AUX się pojawia razem z telefonem. Co ciekawe w opcjach radia pojawiła się pozycja, która pokazuje nr firmware złącza USB. Testowane 3 różne peny: 512 MB, 2GB, 8 GB, na żadnym nie ma efektu. Pena 8 GB wyciągnąłem z ACB z Megany 2, w której działa bez problemu. Czy jest możliwe, że CBOX jest uszkodzony? Podłączenie kabli sprawdzone dwa razy, kable też "przedzwonione", uszkodzony był kabel USB, ale został polutowany i sprawdzony. Podrzuci ktoś jakiś pomysł? Dodano: 25 lip 2015 - 22:24 Masz ktoś może rozpiskę jak idą piny USB z CBOXa (wtyczka jest numerowana)? Poniżej schemat USB, czy ktoś może zobaczyć, czy numeracja wtyczki CBOXa się z tym pokrywa? Cały dzień mnie to męczy. https://pl.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#/media/File:USB.svg Dodano: 26 lip 2015 - 13:28 Dzisiaj znowu z tym chwilę powalczyłem. W gnieździe jest napięcie, jak włożę pena lekko w gniazdo, to dioda na nim świeci, ale i tak w radiu go nie wykrywa. Jeżeli włożę pena do końca, to nie ma na nim żadnej reakcji, napięcie +5V jest w gnieździe obecne. Po całkowitym odpięciu CBOXa od instalacji w radiu znika menu z opcją podglądu wersji oprogramowania USB. Szczerze mówiąc skończyły mi się już wszystkie pomysły. Dodano: 22 sie 2015 - 15:56 Byłem dzisiaj u Cinasa (ponad 200 km w jedną stronę) i wszystko już działa. Była to taka głupota, że aż się wstyd przyznać. Zyskałem za to CBOXa z VINem mojego auta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 I kolejny zadowolny z renówki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ja cały czas jestem zadowolony z Renaultów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lagarto13 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Czy jakiś Xcarlink będzie pasował do stadardowego radia bez BT z płaskimi przyciskami? Bo co znajduję do tej pory ma adnotację, że nie jest kompatybilne z Radiosat Classic... Ewentualnie proszę o podesłanie jakiegoś linka na priv z ACB, które będzie u mnie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam, mam pilne pytanie, jak wyciągnąć całe gniazdo AUX w megane 3, podobne do tego tylko z dwoma chinchami , bo próbuje i nic sie nie da zrobić ?? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Najlepiej włożyć rękę pod deskę od strony pasażera (po ściągnięciu kawałka plastiku zasłaniającego dostęp do filtra pyłkowego) i je wypchnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Ten plastik z boku jest na zatrzaskach ? Kiedyś raz udało mi się wyciągnąć to gniazdo tylko nie pamiętam w jaki sposób :( Kurde teraz kupiłem sobie zmieniarkę usb/sd Yatour YT-M06 i podłączyłem bezpośrednio pod radio z tyłu , ale do kitu to działa ( długie wczytywania, raz wykryje folder a raz nie, brak nazw piosenek i inne ) i chciałem spróbować podłączyć ja pod aux bo jak będzie to samo to szybko muszę oddać . Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Plastik jest na zatrzaskach, trzeba wyciągać po jednym, wtedy wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Dzieki wielkei Paweł, udało sie, ale jednak koncowka aux nie pasowala ;/ Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Wiecie może jaka jest ostatnia wersja FW do C-boxa? Strona UK już nie działa. U mnie jest 2.30 ale wydawało mi się, że jest coś nowszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi