Andrzej 53 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Działa Ok. Czy wymiana tego przełącznika jest prosta czy powierzyć to od razu fachowcowi zanim się coś pourywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 sam dasz radę,wystarczy obudowę pod kierownicą zdjąć-3 torxy od spodu,górna obudowa jest mocowana,na 2 zaczepach-2 torxy,a manetka przykręcona na 2 wkręty,wystarczy je wykręcić ,odpiąć wtyczkę od manetki i manetkę wysunąć w bok :) ja bym obejrzał tą manetkę,może odlutował się jeden kabelek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej 53 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Uporałem się z tą manetką Jednak był urwany kabelek, po przylutowaniu wszystko Działa ok. Andrzej27r, pomogłeś mi bardzo, za oszczędziłem dużo czasu i pieniędzy.Dziękuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas1982 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Miałem podobny problem. Z dnia na dzień komputer przestał się przełączać po spalaniu i tych innych opcjach. Poczytałem ten wątek. U mnie winą niedziałającego przycisku był również urwany kabelek (brązowy). Przylutowałem i śmiga jak należy. Może komuś przydadzą się te fotki: Drugie zdjęcia jest wykonane jest z góry. Dziękuję Wam za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 meganecoupe02, a co powiesz na to, że ja posprawdzałem wszystkie styki i wszędzie idzie prąd, a na liczniku ani spalania ani poziomu oleju :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 djsliwa, zrobiłeś reset komputera? Wskazania powinny pojawić się po przejechaniu 400m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 meganecoupe02, taaa robie to przed każdym odpaleniem auta a zawsze pokonuję trasę około 19km... przez jakiś czas pokazuje mi zera, a potem po 16km mrugają poziome kreski przy spalaniu... I nie pokazuje mi na początku nawet oil ok tylko odrazu przebieg :-/ użeram sie z tym od marca :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 To samo miałem. Dowiedz się, z którego pinu komputera pod maską idzie informacja o spalaniu, z tego pinu pociągnij kabel bezpośrednio do licznika, reset kompa i w drogę. Po 400m powinieneś zobaczyć wskazania spalania. Po 16km znikają Ci zera, bo nawet w opisie błędu jest napisane: błąd przepływu paliwa od 16km, czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgrom Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Witam Koledzy jak w swojej meganie II 2006r 1.9 mam załączyć test? Próbuję z kartą i nie mogę załączyć tego testu. Komputer pokładowy mam, ponieważ pokazuje mi wszystkie wskazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 wgrom, trzymaj przycisk na kolbie i włóż kartę do końca - pokaże się test to puść przycisk ;) [ Dodano: 2010-05-19, 12:27 ] meganecoupe02, ale mówię Ci, że sprawdzałem wszystkie kable między kostką a licznikiem i wszędzie jest przejście :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 To może nie ma styku na kostce komputer-wiązka, a dalej już jest wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 już czyściłęm wszystko po kolei, nawet pobieliłem styki w liczniku, poprawiałem luty :evil: ciakawe czy licznik przypadkiem sie nie popsuł :-x bo wymieniałem diody rok temu na zielone, ale od tamtej pory licznika nie rozbierałem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Na sprawdzenie licznika jest jeden sposób - zamiana ze sprawnym :-/ Tylko podejrzewam że nie będzie zbyt wielu chętnych na zamianę licznika w celu sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsliwa Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 meganecoupe02, wiem o tym... to niby tylko 5 śrubek ale mało kto ma ochote na takie cuda :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 To wpadaj do Wawy, poświęce się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi