mrarek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 ha! 1) jeszcze nie słyszałem wśród znajomych, by oryginalne PHILIPSY się przepalały. fakt - opinii w necie nie czytałem 2) jak się coś uszkadza, to jest gwarancja. a gwarancję się reklamuje u SPRZEDAWCY, a nie w holandii ;) ktoś musi być niezłym durniem, by tam odsyłać produkt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Hmmmmm a to ciekawostka z tym odsyłaniem do Holandii. Jest to jedna z dróg ale jeżeli nie masz paragonu czy faktury. Ja wszystkie zakupy do samochodu (pomijając żarówke czy awaryjnie bezpiecznik) robie tam gdzie bez łaski otrzymuję fakturę i jak do tej pory nie miałem nigdy problemu żeby reklamować towar u sprzedawcy. A jeżeli sprzedawca mówi że samemu trzeba to załatwić to wystarczy sie zapytać czy chce porozmawiać z UOKiK, zazwyczaj szybko miękną... Co do opinii, popatrzyłem: http://cokupic.pl/produkt/DayLight-4---DRL-4-PHILIPS i rzeczywiście widzę ze są negatywy. Ok, zdarza się, tylko sprawdź że piszą tam że sieją zakłócenia-moje jakoś nie, tylko że stwierdziłem że nie bedę się z tym sam dłubał jak nie jestem pewnien czy dobrze to zrobię i zapłaciłem za montaż (w serwisie gdzie znają się na Renault). Więc śmiem twierdzić że tego typu kwiatki mogą być (nie muszą) efektem nie do końca dobrego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) homologacje http://allegro.pl/dr...2771753408.html bierz te, sprawdzone na linku z oryginalnego posta strona wchodzi Edytowane 19 Listopada 2012 przez scar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 A jak z homologacją bo kolega wyżej napisał ze to nie homologacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 chrzenić homologację, światła homologowane są jedne na tysiąc bo to kosztuje grubą kasę. Chińczycy nie bawią się w homologowanie, i tak w jednej fabryce wszystko produkują ;) , te akurat dają najlepsze światło z kilkunastu, które sprawdzałem/testowałem, diody mają zbliżone do cree. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 A ty śmigasz na tych światłach ? Jeśli tak to jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jeśli tak to jak długo ? od kiedy pojawiły się na rynku w przystępnej cenie, myśle że rok jeszcze nie miną. Miałem wcześniej na kilkanaście diod, może juz ze trzy lata temu. To były zwykłe "diodaki", powypalały się częściowo. Poszukam zdjęć dzisiejszych zainstalowanych ze światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymsun Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam Czy może ktoś spotkał się już z takim rozwiązaniem w naszych reniach jak mają np. skody, chodzi mi o halogeny myślę że one są dwufunkcyjne tzn. świeci jak halogen przeciwmgłowy oraz jak światła do jazdy dziennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak, mam takie coś zamontowane, kolega Czacha to rozpropagował i mnie zaraził ;) Manual jest nawet gdzieś w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Nowe Skody (Fabiole i Ocaviany w 100%) maja patent podwójnej lampy w zderzaku gdzie siedzą dwa źródła światła: halogen do przeciwmgłowych i zwykła żarówka o ile dobrze pamiętam świateł do jazdy dziennej. Światła firmy WAŚ które ma mrarek u siebie to zdaje się dwufunkcyjny patent który może pracować jako pozycyjne i do jazdy dziennej, tyle że wtedy należay zdeaktywować fabryczne pozycyjne. W Philipsa lampach 8 LED zdaje się też jest taki patent a w zestawie znajdują się jakieś "zaślepki" które wkłada się w miejsce żarówek od postojówek (czytałem o takim rozwiązaniu tutaj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 ja mam wersję WAŚ PhI bez dodatkowych postojów ;) ale mając nawet wersję PhII nie trzeba nic rozłączać w instalacji fabrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Z tym rozłączaniem to zrozumiałem to że chodzi tylko o to żeby była jedna para postojówek bo gdzieś wcześniej w tym wątku chyba w oczy mi się rzuciło że była wymiana zdań o dopuszczalnej ilości przednich świateł pozycyjnych/postojowych. W garści zestawu Philipsa 8 LED nie miałem z tego prostego powodu że cenowo już był dla mnie stanowczo zbyt drogi, ale jakby z tych moich daloby się coś takiego zrobić to czemu nie ;) Przynajmniej zapomniałbym o częstej wymianie H6W od pozycji (ale od ostatniej wymiany jakoś długo już mi żyją, może dlatego że LEDy zalożyłem ;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 tak - dzienne świecą słabiej, "pracując" jako postojowe. mają taką homologację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Gdzie można kupić takie halogeny z dziennym z postu http://megane.com.pl/topic/32397-swiatla-do-jazdy-dziennej/page__view__findpost__p__213081??? Bo na allegro są same Ledy w miejsce halogenów a ja chce halogeny i przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Na alledrogo http://allegro.pl/led-drl-dzienne-halog-renault-clio-megane-laguna-i2791859409.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi