Czacha Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Przecież to jakiś chiński szajs, a kosztuje prawie tyle samo co Hella. Ja reflektory Hella kupiłem w HSK Auto. Chyba nie prowadzą już sklepu internetowego, ale można do nich zadzwonić i zamówić. Na dobrą sprawę każdy dystrybutor produktów Hella w Polsce lub porządny sklep z częściami samochodowymi powinien mieć możliwość ich sprowadzenia. Idzie też kupić wysyłkowo z Niemiec - podobno wychodzi taniej. No i nie zapomnieć o wtyczkach - nie ma w zestawie ale nie są drogie. Numer katalogowy lampy: 1N0 010 294-001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Pisałem do kilku sprzdawców co mają w ofercie hele i wszędzie otrzymałem odpowiedź iż nie ma tych lamp Znalazłem http://pl.eparts24.eu/partscatalogue/1n0-010-294-001-obudowa-wtyczki,11-1N0~1010~1294~6001-0002-03167--.aspx Lepiej szukać po numerze EAN: 4082300268904 Edytowane 26 Listopada 2012 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) http://seekpart24.com/hella/fog-light-1n0010294001 Tutaj jeszcze tańsze: http://www.autoteile-teufel.de/HELLA/Nebelscheinwerfer/1N0010294001/ Do HSK Auto dzwoniłeś? Edytowane 26 Listopada 2012 przez Czacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja kupiłem w HSK - wystarczy zadzwonić, mieli na miejscu wtyczki + halogeny z żarówkami. Szybka wysyłka, dobry kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) CZy to ich strona? http://dev.elcamp.pl/ i czy te hella pasuje bez problemu w miejsce halogenów? Edytowane 26 Listopada 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Czy montował ktoś z Was światła dzienne firmy Philips? Ledy są wykonane jako wiązki 4, 5 oraz 8 diód w jednej listwie. Jak to jest z montażem? Można samemu to zamontować czy lepiej, aby tym się zajął jakiś elektryk? Chciałbym sobie zamontować takie ledy w taki sposób, aby po uruchomieniu silnika włączały się, a po włączniu świateł mijania gasły. Ewentualnie, aby po zmroku same się wyłączały, a włączały mijania. Jako "zmrok" rozumiem kiepskie warunki pogodowe - nie tylko całkowitą ciemność ). Dodam, że na manetce od świateł mam opcję AUTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Śmiało możesz to samemu zrobić, nie ma większego problemu. Oczywiście jakieś tam pojęcie podstawowe trzeba mieć, chociażby gdzie szukać przewodu od świateł postojowych. A nawet w zestawie będzie zapewne dokładna instrukcja montażu. Na forum jest nawet poradnik jak to zrobić, aczkolwiek do wcześniejszej wersji auta. Jako,że masz funkcję świateł auto, to będzie działać tak jak opisujesz. http://megane.com.pl/files/file/125-montaz-phillips-daylight-4-led-w-scenicu-iipdf/ Edytowane 18 Grudnia 2012 przez damian.marcinek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 I do tego, w tym temacie też to jest opisane dość szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 odnoszę wrażenie, że takich pytań będzie więcej, bo jest już 48 podstron tego topiku... kto by to czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Temat jest taki, jakim go użytkownicy stworzyli... Wyznacz posty do wywalenia będzie mniej, ja się takiej oceny i samosądu nie podejmę. Czyżby nowy temat zakładać i od nowa to samo pisać?? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Czy ktoś już zadał pytanie o trwałość takich świateł dziennych (Philipsa) na warunki typu deszcz, wilgoć, mróz, brud, kamyczki? Widziałem już wiele aut gdzie takie światła dzienne led albo mrugały jak choinka, albo jedno z nich się nie świeciło, albo świeciła się tylko połowa diód. Oczywiście nie wiem czy to były philipsy czy jakieś chińskie badziewie. Ja się pytam o jakość i trwałość philipsów, bo takie chciałbym kupić (4 lub 5 diód). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 nieeee... ja tu clinerem nie jestem. myślę, co by można jakieś fundamenty napisać, typu: "+" do gniazda zapalniczki, "-" do bylejakiej masy, a "sterujący" do postojówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 są takie podstawy nawet linkowane w tym poście: http://megane.com.pl/topic/32397-swiatla-do-jazdy-dziennej/page__view__findpost__p__329579 (6 postów wyżej na tej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarpi Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 kolego norbert_p moje Philipsy, o których wspomniał damian.marcinek do dnia dzisiejszego świecą bardzo dobrze - nie pulsują, nie mrugają, ale świecą bardzo ładnie. Jak jadę swoim sceniolem to lubię patrzyć, jakie mają inni użytkownicy światła do jazdy dziennej. Parę dni temu jadąc do pracy widziałem kierowcę ze światłami do dziennych, w których działały tylko z jednej strony auta - nie były to na pewno Philipsy, lecz jakieś diodowe. Ze swojej strony powiem tak, z ich użytkowania jestem bardzo zadowolony i na pewno jeszcze raz bym je zamontował w swojej Sceni. Nie muszę myśleć o zapaleniu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 zapomniałeś o jeszcze jednej bardzo ważnej rzeczy - nie zakłócają instalacji elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi