mrarek Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 ceny OK. muszę przemyśleć sprawę :) wziąłbym okrągłe fi 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Sklep z Krakowa znaleziony na Allegro http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=147082&us_id=11648155 Edytowane 28 Maja 2014 przez Felson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Kierując się wcześniejszymi wypowiedziami w tym wątku zakupiłem i założyłem DRL firmy Magnetti Marelli (koszt 165 zł). Wielkościowo pasują idealnie do zderzaka kombi w wersji poliftingowej, nic nie trzeba ciąć. A masz jakieś zdjęcia montażu mechanicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Niestety nie robiłem, mogę najwyżej zrobić zdjęcie przodu. Światła pasują idealnie pomiędzy kratki w zderzaku, obok rejestracji. Rozstaw też się zgadza, jest ponad 60 cm. Mocowania przykręcone są na dwóch wkrętach każde, żadnej filozofii. Więcej zachodu jest z kablami. Są poprowadzone są wewnątrz zderzaka, wzdłuż kabla od prawego halogenu i spięte opaskami zaciskowymi. Moduł przymocowany opaskami zaciskowymi do wzmocnienia przy lewym nadkolu i stamtąd do komory silnika wychodzą trzy przewody: do akumulatora i sterujący. Żeby poprowadzić kable wystarczyło opuścić zderzak - odkręcić po dwa wkręty w nadkolach i odpiąć kilka kołków trzymających zderzak od góry. Ogólnie robota prosta i mało skomplikowana, na dobrą sprawę potrzebne są dwa śrubokręty: krzyżak i płaski (do wyciągania kołków) oraz TORX do wkrętów w nadkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jak rozumiem montowałeś podłużne? Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Ja się zastanawiam nad zamianą przeciwmgielnych na okrągłe LED-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Ja zdecydowałem, że zostawiam przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam. Oto i DRL założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 IMHO bardzo nisko, niżej niż p.mgłowe. Ty widzisz przed sobą, ale czy Ciebie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Widać pięknie, wzorowałem się na nowym VOLVO V40. Lampy o mocy 900 lm, więc bardzo mocne, wg. przepisów 25 cm od ziemi, moje są zamontowane 27 cm od dolnej krawędzi lamp, także zapas 2 cm :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater_tm Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Dało by się te okrągłe Magneti Marelli montowane w miejsce przeciwmgnielnych, podłączyć w taki sposób, że szło by je normalnie włączać jak przeciwmgielne? Tzn. mamy włączone światła mijana, jest mgła czy coś i pstryczkiem na manetce włączamy sobie ekstra te światełka? Jeżeli było by to możliwe to poszedł bym w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Pewno by się dało od strony technicznej-elektrycznej.Tylko przepisów nie przeskoczysz.Wyraźnie mówią kiedy i do czego służą DRL. Sama nazwa wskazuje DZIENNE lub z ang.DRL i tyle. Edytowane 8 Lipca 2014 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater_tm Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Najlepsze by były takie jak mój ojciec ma w Mitsu ASX - w jednym kloszu są DRL i PM. Klosz ma po prostu dwie homologacje (DRL i B ) i dwie żarówki w środku. Nie chcę za bardzo poświęcać PM, a doklejane na zderzak DRLki są po prostu brzydkie Edytowane 8 Lipca 2014 przez kater_tm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Gdzieś w tym temacie była informacja o pasujących światłach dwufunkcyjnych, spróbuj poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater_tm Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Pogooglowałem trochę i jedyne warte uwagi to max led duolight za 600zł lub osram ledrive fog ale to już zabawka za ponad tysiąc złotych... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi