widurek Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Witam ! Od tygodnia posiadam Megane Grandtour 1.5 DCI 110KM 2013R Dynamique z radiem z dwoma gałkami (po prawej wejście USB + jack) to chyba jest Blaupunkt, mały wyświetlacz na desce (bez navi), zwykły hamulec ręczny. Nie mam nawet czujek cofania i to chciałbym jak najszybciej zamontować bo parkowanie przodem odpada (zaczepiam prawie o każdy krawężnik) a tyłem sprawia spory kłopot (szczególnie żonie). Walczę ze sobą czy zamontować zwykłe czujniki z buzerem, czy dołożyć wyświetlacz diodowy, czy może kamerę cofania z ekranem LCD. Ale gdzie ten ekran zamontować??? A na końcu zastanawiam się nad dołożeniem oryginalnej nawigacji Tom Tom + czujniki cofania + kamera cofania. Czy to jest możliwe do zrobienia. Czy ktoś pomoże w oszacowaniu kosztów zakupu elementów składowych i podpowie czy jest to wykonalne, czy warto w to wchodzić? Czy czasem nie będzie za dużo rozbierania samochodu. Jak ktoś pomoże, będę ogromnie wdzięczny! Edytowane 31 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Można dołożyć , opisywałem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Hej, przeczytałem cały temat i widzę że wszystko da się zrobić, ale mogą być komplikacje. Począwszy od zakupu poszczególnych elementów modele-nr seryjne po montaż i końcową konfigurację (Clip) Czy jest ktoś (najlepiej w okolicy Warszawy) kto ma doświadczenie, czas i pomógł by mi w skompletowaniu wszystkich elementów, późniejszym ich montażu i odpaleniu tak żeby działało ??? Oczywiście za odpowiednią gratyfikacją !!! W razie czego dojadę i do Poznania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekpl Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam, koledzy jestem nowy na forum, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Mam Lagunę III i TOM TOM Carminat. Mam SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom i do tego mapę Central_and_Eastern_Europe_885_4058. Wszystko ładnie śmiga. Postanowiłem zaktualizować mapę. Na nowej sformatowanej karcie zrobiłem wszystko jak należy, wgrałem SE_Navcore_8.842 oraz nowszą mapę Gotowiec Western_and_Central_Europe_2GB_890_4234. Po włożeniu karty do navi wyświetla się komunikat na czerwonym tle "Problem z mapą. Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu: Western_and_Central_Europe_2GB-571". Co to oznacza ? Zgodnie z plikiem ze zgodnością navcore z mapami ten navcore powinien działać z tą wersją mapy. Może spróbować 890_4237 ? Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Do liva nie zrobisz tak map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Mam Lagunę III i TOM TOM Carminat. Mam SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom Z taką wersją Navcora to nie live. Tak dla pewności z którego roku masz lalę? A czy wgrałeś witaminkę do mapek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekpl Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Moja lalka jest z lipca 2010 roku. Aktywowałem FastActivate z 26-03-2015. Jakie najnowsze dostępne navcore pasuje do mojej wersji auta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Do liva tak nie zrobisz map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Moja lalka jest z lipca 2010 roku. Masz wersje Carminat TomTom Live i tego nie załatwisz witaminką. Tylko oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 tego nie załatwisz witaminką. Tylko oryginał. Nie koniecznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest już sposób na live? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr92 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) jak zresetować navi tomtoma?? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekpl Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzięki gregorex. Zainstalowałem od nowa SE_Navcore_8.842_Carminat_TomTom oraz mapę Europe_945.6175. Wszystko działa tak jak chciałem. Wg załącznika zgodność map na to Navcore najnowsza działająca mapa jest w wersji 945.6248 dobrze myślę ? Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez radekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, nie chcę zakładać osobnego tematu odnośnie drobiazgu: mam radio pod navi (2 wyjścia antenowe, R-Plug&Radio+) - dołożyłem i działa, chcę założyć nawigację. Mam ekran pod navi (niestety live), ramkę, ale nie mam pełnej wiązki kabli. Dosztukowałem już prawie wszystko - poza kablem antenowym łączącym radio z ekranem, i tu pytanie : czy nie wiecie gdzie kupić taki krótki gotowy kabel antenowy (fakra din)? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobercikN Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Do użytkowników TOMTOM Live. Na angielskiej stronie tomtoma jest promocja na roczna subskrypcje za 20£, więc za 100zł macie oryginalne mapy z 4 aktualizacjami Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi