cinas Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Nie, renault comander łączy się bezpośrednio z modułem i zmienia w nim , ale Dstorm powinien mieć dostęp do commandera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) To skoczę do Dstorma bo i tak muszę oddać mu parę klamotów. Przy okazji może ogarniemy ten guzik bo wkurza mnie, że wydałem 25PLN i nie działa ;) Woytus/Cinas_ czy Renault Commander używa CLIP-a czy można używać gadgetów typu ELM itp. A tak z ciekawości Woytus masz Renault Commandera bo widzę, że jesteś z Poznania? Edytowane 1 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Już pisałem o commanderze jest to całkiem inny sprzęt koszt około 1200-1300 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Bogato bracie! Pozostaje wierzyć jak zwykle zresztą w umiejętności Dstorma:) Nigdy mnie nie zawiódł bo to porządna firma to da radę :) Edytowane 1 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Jest na to metoda :) i clipem powinno zagadać ale potrzebny "dawca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Dawca configu? A nie macie w swoich archiwach plików dawcy?:) Dodano: 01 sty 2015 - 20:32 Mam oryginalne czujniki tylko z tyłu i nie posiadam żadnego "guzika". Cała obsługa odbywa się z poziomu "menu". Tak mam w fazie 2 i 3, nie wiem jak było w fazie 1. Mówisz, że nie masz guzika w miejscu gdzie znajduje się pokrętło świateł, wyłącznik ESP itd.? Edytowane 1 Stycznia 2015 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dokładnie tak, nie posiadam w obu Meganach(ph 2 i 3) przycisku do obsługi czujników. Jest tylko obsługa z poziomu menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Cenna uwaga - dzięki! Zatem do dołożenia tylko tyłu potrzeba modułu, wiązki, koszyczków i czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dokładnie, moduły są do kupienia tylko odpowiedni numer :D chyba mam coś leżeć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam tylko CLIP-a. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Latem obczaje czy mam wtyczki na przód (nadkola + przedni glosniczek) to wtedy będę szukał modułu na przód i tył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Instalacja od przedniego zderzaka do wnętrza będzie na 100% penie będzie brakowało od progu kierowcy do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Panowie temat zakończony. Duże dzięki dla wszystkich biorących udział w dyskusji i oczywiście dla cinas_ za techniczne wskazówki. Dawca z otomoto.pl plus wiedza Dstorm załatwiła problem niedziałającego guzika:) Czujniki śmigają jak należy, guzik działa. Latem ruszam z przodem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czy prawidłowo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, zerkniecie na schemat? dzisiaj walczyłem z podpięciem parktroniku valeo do megane 3 kombi zostało postawienie kropki nad i podłączenie kabli do świateł: 1. cofania 2. + 3. ACC+ Nie chcę czegoś popsuć i proszę o pomoc. W bagażniku znalazłem instalację do podpięcia oryginalnego parktronicu (gdybym wiedział wcześniej, że jest tam pełna instalacja kupiłbym fabryczny używany z allegro) ok nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem do roboty. Czy mogę wpiąć się do tych kostek, znalazłem schemat ale w tych kostkach nie ma prądu co jest nie tak? Jeśli nie da się wpiąć w oryginalną instalację to muszę to ogarnąć inaczej niestety światła cofania są w klapie bagażnika i trochę to komplikuje sprawę ale idzie tam przeciągnąć kabelki. Na schemacie z załącznika kabel różowy idzie do acc+ pod stacyjkę przeciągnąłem go już jeszcze nie podpiąłem kwestia podpięcie. 1. Kabel czerwony jest oznaczony jako + i tu pytanie czy ten + może być podłączony np pod kabel zasilania 12V, który jest przy gnieździe "12V" w bagażniku czy pod lampę? 2. kabel czarny ma być podłączony do lampy cofania i tu pytanie żarówka cofania ma 3 kable jeden żółty i dwa czarne do którego podpiąć? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi