S-Driver Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 andrzejm36 ale ja już mam wszystko co potrzebne. Tylko nie wiem gdzie wpiąć ten kabelek co daje +12 po włączeniu zapłonu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Pod żarówkę światła cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 pod zarowke cofania idzie juz jeden kabel (ten od wlaczania tylnych czujnikow), natomiast +12 po zaplonie ma uruchamiac sama centralke w przypadku gdy np bede chcial wlaczyc przednie czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 W kabinie złącze zielone 40 pinów, pin 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Kolego cinas, właśnie powiedz mi co to za złącze? Mam je "luźne" u siebie, to te z lewej strony, na dole. Czy one ma coś wspólnego z systemem parktronic? A właśnie czekam na odpowiedź z jednego miejsca w sprawie interfejsu kamery cofania, jak coś będę wiedział to się odezwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Dobra już doszedłem do tego. Bezpiecznik nr. 11 [25 A] (wg instrukcji obslugi) odpowiada za podnośnik tylnej szyby, prawa str. Daje napiecie +12 po zapłonie. Do niego wpiałem centralke czujników i działa cały zestaw bez jakichkolwiek komplikacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Którędy przeprowadziłeś wiązkę z przednich czujników do kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Najlepsza metoda to prawa strona Manual w załączniku Park przód Megane III.pdf Edytowane 1 Grudnia 2013 przez cinas_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Którędy przeprowadziłeś wiązkę z przednich czujników do kabiny? Przodu jeszcze nie zrobiłem. Poczekam do wiosny na cieplejsze dni. Z tyłem sie uporałem bez wiekszoego demontarzu na szybcika. No i sie udało. Najlepsza metoda to prawa strona Manual w załączniku Dzieki cinas_ za instrukcje! Napewno sie przyda przy montowaniu przednich czujników. Teraz bd miał dylemat czy montować zewnetrzne czujniki pod halogenami (jak we fabrycznych z aso), czy nad halogenami tak jak w tej instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Połączono. Witam! Na forum jestem nowy ale Renowkami jeżdżę od lat. Na forum Renault Laguna i kiedyś Clio udzielam się pod nickiem msek. Moje pytanie dotyczy czujników cofania. Mam dwie wtyczki w bagażniku do ktorych dokupiłem juz moduł cofania. W drodze również czujniki w zderzak. Interesuje mnie tylko czy wtyczka na zdjęciach to wyłącznik PDC jak w Lagunie czy jest to wtyczka od automatycznej blokady kół na podjazdach. Czy ktoś kto ma czujniki cofania w oryginale może potwierdzić kolor wtyczki pasujący pod wyłącznik czujników cofania? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wyłacznik PDC, jak zmontujesz moduł będzie na liczniku error prog , wymagana zmiana konfiguracji licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Rozumiem, że Clip wystarczy do reproga zegarów? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez msek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mozna i clipem + wiedza jak obejść problem bo w opcjach nie ma tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ok. Dstorm z Forum Rlkp powinien dać radę. Jak nie odezwę się do Ciebie lub proszę napisz na priv jakie to obejście. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dstorm powinien dac radę , chodzi o przygotowanie nowego konfigu dla auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi