Woytus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Luknij ten temat. Odnośnie aktualizacji: http://megane.com.pl/topic/43854-aktualizacja-carminat-tomtom-live/page__p__328350__fromsearch__1#entry328350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 NIestety, ale nic takiego mi się nie pokazuje. Dzisiaj podłączyłem swojego lapka po kablu z internetem (zalecane przez infolinię TomTom), wyłaczyłem antywirusa i zaporę i dalej nic. Wydaje mi się, że mam do swojego konta przypisaną inną navi niż moja. Tylko w jaki sposób mogło do tego dojść. Przecież nie wyciągałem jej z auta :D Spróbuję poprosić jutro pomoc z TomTom o przypisanie innego numeru. Może wtedy karty ruszą... Sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dokładnie to co pokazuje Woytus w linku. Choć przez spory okres czasu na ekranie nie było nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Od 16 stycznia walczę z aktualizacją i nic... TomTom odesłał mnie do ASO, a te potwierdziło sprawność samej navi. Z kolei infolinia TomTom-a po kilkunastu podpowiedziach sugeruje uszkodzenie samej karty i ponownie odsyła do ASO na wymianę jej. Ręce opadają, ale już wypełniłem ankietę z TomToma (niekoniecznie na ich korzyść...). We wtorek znowu jadę do ASO może na wymianę karty (choć wątpię). Po prostu żenada... Czy w naszych navi można zastosować mapy innych firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie mam zamiaru Cię bardziej wq....ć jak już jesteś ale właśnie z takiego powodu (braku możliwości podmiany softu na inny i braku odpowiedzialnego za przywrócenie tego do działania) nie chciałem auta z fabryczną navi, a te preferuję jako oddzielne urządzenie. Mniej stresu, większa elastyczność i częstsze bezproblemowe aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Gojgien, przyznam Ci rację... Poza tym nie trzeba latać tyle do auta z nadzieją, że w końcu navi ruszy ponownie... Ma się ją koło siebie... Za pierwszym razemwm ASO zdębiałem jak mi koleś zanucił gadkę o tym, że może będę musiał ponieść koszt np wymiany navi... bo to ja aktualizowałem mapę i sam soft... Na szczęście serwisant wykluczył usterkę samej navi... Ciekawe jak teraz będzie w przypadku samej karty SD. Auto mam na gwarancji... Jak mi gość powie, że muszę zapłacić to go bardzo poważnie wyśmieję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W razie "W" mozesz kupić Karte Ładujesz do nawi potem to TT Home i zrobi aktualizacje do aktualnych map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Nie rozumiem, po co mam przepłacać skoro nowa karta SD kosztuje grosze... Tylko po to, aby widniało na niej logo Renault TomTom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Spróbuj ponownie. Dziś podłączyłem swoją kartę i wyszła kolejna aktualizacja oprogramowania do naszych nawigacji z numerkiem Wersja 9.846 ostatnia była z numerkiem Wersja 9.845. Nawet dwa miesiące nie upłynęły od ostatniej wersji, wiec musieli tam porobić duże błędy skoro tak szybko wypuszczają nowszą wersję. Jak mi się zaktualizuje w autku i znajdę jakieś zmiany to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Wiem już o nowej wersji (od info TomToma). Mój problem rozwiązało ASO. Tam zaktualizowali mi na moim koncie kartę. Może i mnie udałoby się to za sprawą nowszego softu, ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem. Więc sprzęt w aucie jest ok, oryginalna karta SD - również. W końcu coś widać poza czarnym ekranem, napisu: "brak mapy" i zegarka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Kilka PrtSc z aktualizacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy można na stronie TomToma zaprogramować sobie jakąś trasę i skopiować ją na kartę SD? Na stronie taka opcja nosi nazwę: route planner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Przez stronę nie próbowałem, ale w nawigacji planowałem sobie trasy przez różne punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Przez nawigację również to robiłem, ale na stronie byłoby chyba szybciej i prościej (o ile taka funkcja istnieje)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Szukałem takiej możliwości i nic z tego :) Przed chwilą znalazłem opcję wysłania do urządzenia konkretnej lokalizacji, niestety nie działa - komunikat: "ta funkcja nie jest jeszcze obsługiwana". Edytowane 12 Lutego 2013 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi