cinas Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jest to moduł jak wczesniej podawałem dokumentacje do niego - można podłączyc zwykłą kamerkę nie musi być oryginał Rozbiera się wyświetlacz nawi i podpina dodatkową taśmę aby wyświetlał obraz z modułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Fajna sprawa, ciekawe czy byli by chętni na zbiorowy zakup? Ja coś nad tym myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Też bym przygarnął jeden moduł w celach naukowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) No, to jest nas już dwóch, może się ktoś jeszcze zgłosi. :) Właśnie poszukuję dedykowanego modułu gdzie indziej. Może za jeszcze niższą cenę...? Edytowane 31 Października 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Ja oryginał zakupiłem : Kamera + wiązki 300 zł Moduł kamery 100 zł Nawi z obsługą kamery 200 zł - ale sprzedam moja więc koszt zejdzie Nowy joy co by gadał z nowym wyświetlaczem - 100 zł - ale sprzedam stary więc koszt zejdzie Ale właśnie zakupiłem kolenego SIII i tam też bym chciał kamerę :) Edytowane 31 Października 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Widzę, że kolega przoduje tylko w renówkach :) Ja również się do nich przekonałem. Bardzo wygodne i już "poznane" auta... Zastanawiałem się jeszcze nad lusterkiem LCD, ale jakoś to do mnie nie przemawia... Edytowane 31 Października 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Powiem tak szału nie ma montowałem takie 7' zakładane na lusterko wsteczne - widac obraz OK , nie zawsze uruchomi się z czuwaniem jak było ostatnio wyłączone , Zawsze drży delikanie samo lusterko a nakładka wydłuża ramię i wzmacnia drgania Aktualnie na stanie 3 x Scenic :) jedna II i dwie III - dwójka będzie do sprzedania Edytowane 31 Października 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witajcie, Dla zainteresowanych, "wgryzłem" się bardziej w temat kamery cofania w Scenicu/Megane III. Kamera sama z siebie (już za modułem) podłączona jest jako sygnał "composite" + synchro. Generalnie każda kamerka do 100PLN z Allegro będzie pasować jeśli dorobimy prościutki układ synchronizacji. Mam już również podsłuchany zestaw ramek CAN uruchamiających wejście kamery cofania. Jeśli uda mi się zdobyć TomTom'a z wejściem na kamerę to przedstawię wam dalszą część co i jak podłączyć pomijając moduł sterujący kamerą. Z moich obserwacji wynika że każdy "Live" obsługuje ramki kamery cofania. Natomiast navi bez funkcji "Live" już nie każda. Cinas_ pytanie do Ciebie, jak któryś z wyświetlaczy Ci nie działał to w ogolę nie reagował na bieg wsteczny czy po prostu miałeś czarny obraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nie reaguje na wsteczny , i nie każdy live działa z kamerą - miałem też live i nie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 A który PIN odpowiada za wejście sygnału composite? I o co chodzi z tym sygnałem synchronizacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Musza być oba sygnały aby prawidłowo wyświetlał sie obraz na ekranie Piny Nawi 6 - masa 7 - SYGNAŁ ZŁOŻONY 2 SYNCHRONIZACJI 19 - SYGNAŁ ZŁOŻONY 2 WIDEO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Co to za sygnał synchronizacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Panowie z uwagą śledzę temat....ale coraz bardziej zastanawiam się nad gotowym ..sprawdzonym i już przez Was opisywanym ...i już tańszym rozwiązaniem.Postaram się tam zadzwonić i wypytać co i jak oraz jakie mogą dać upusty i od ilu kompletów http://shop.conexx-video.de/artikel_id_4634_a_Renault-Rueckfahrkamera-DVB-T-DVD-Interface-TomTom-Navigation.html 230 euro 19% zniżki przesyłka jakieś 10 euro...to jakieś 850-900 pln .Zaletą jak pisał Woytus byłoby np. podłączenie wyjścia małego rejestratora / bez ekranu wyświetlacza / do systemu.No chyba ze ktoś ma rozpiskę sygnałów tej taśmy pomiędzy płytą a ekranem naszych nawigacji.Wtedy może coś wywalczymy robiąc płytkę aby wpiąć się sygnałami w taśmę...a reszta to już nie problem.Kiedyś już to przerabiałem http://www.forum.alfaholicy.org/gt/65505-wyswietlacz_navi_kamera_cofania_itp-2.html dziś dostałem maila z tego sklepu http://eglober.en.alibaba.com/product/1341942353-209797221/Renault_video_interface_for_Megane_SCENIC_KELIO_Laguna_Traffic_Maste.html?edm_src=sys&edm_type=fdbk&edm_grp=0&edm_cta=read_msg&edm_time=realtime&edm_ver=e HI Mr. Andrew Thanks for your message please let us know do you need it with or without GPS built-in? and the price is: RENAULT VIDEO INTERFCAE: USD100/SET RENAULT VIDEO GPS Built-in: USD150/SET myślę że 100 dolców i przesyłka / waśnie zapytałem ile / nie jest ceną wygórowaną i chyba się skuszę..opiszę co i jak i zdam relacje czy działa Edytowane 18 Grudnia 2013 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Czy taka kamera podejdzie do Scenica III z 2011 roku z navi TT Lile? http://allegro.pl/kamera-cofania-dedykowana-renault-scenic-3-fv-w-w-i3753229048.html Czy dać sobie spokój? Edytowane 18 Grudnia 2013 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 kupiłem taką kamerę bezpośrednio od Chińczyka - mogę Ci ją puścić po cenie zakupu, ale od razu mówię, że straszna kaszana. Wykonanie takie sobie, brak diod IR - zapłaciłem za to ok 100zł z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi