LiszoGT Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dla następnych osób przechodzących temat, wszystko pasuję - tylko trzeba kupić komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Ale komplet od Megane RS czy od wersji 1,9 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Od megane RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Panowie dla rozwiania moich wątpliwości,mam mIII kombi z 09.2010 2.0 Tce 180 KM i tu moje pytanie czy cały zestaw sprzęgła z MIII RS 2014 będzie pasował do mojej ? Komplet,czyli dwumas,tarcza,docisk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Moim zdaniem, w twoim przypadku wystarczyłoby obić sprzęgło kevlarem i zapomnieć o temacie Swoją drogą do 2.0T pasuję komplet z RS-a ale czy do 2.0 to nie mam pojęcia - powinno Edytowane 16 Października 2018 przez LiszoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamd69 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Kolego sprzęgło od 2.0T pasuje do 2.0 Tce więc jeśli od rs pasuje do 2.0T to do mnie od rs też,skrzynia w obu przypadkach pk4 i technologie silnika f4r takie same i w sumie to wszystko jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolC Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Witam Szanownych Forumowiczów. To mój pierwszy post Od roku posiadam Megane 2.0TCE 180KM po delikatnym programie na 210KM@330Nm. Przy przebiegu 175tys km zaczęło się ślizgać sprzęgło na biegach od 4-6 (a czasem też na 3 jak się już zagrzeje). Przede mną wymiana kompletnego sprzęgła (być może też dwumasy) i szukam tańszych alternatyw ponieważ zestawy które znalazłem kosztują 1200zł za sprzęgło i 2300 za dwumasę. Z tego co znalazłem w katalogu to identyczną średnicę (240mm) i ilość zębów ma zestaw z 1.9DCI i przenośi podobny moment obrotowy. Co więcej w Megane II 2.0RS był stosowany taki sam zestaw jak w 1.9DCI i można dostać oryginał za 415zł. Czy ktoś próbował sprzęgła z MII RS lub 1,9DCI do MIII 2.0TCE? Jest szansa że spasuje? Wiem że w MII była skrzynia ND0 a ja mam PK4 ale widziałem na innych forach że niektórzy ludzie wsadzają nawet sztywne koło z traffica 2.0 i jakoś to pasuje (ja oczywiście wolałbym zostać przy dwumasie) Dnia 16.10.2018 o 10:41, LiszoGT napisał: Moim zdaniem, w twoim przypadku wystarczyłoby obić sprzęgło kevlarem i zapomnieć o temacie Można obić stare sprzęgło kevlarem i zastosować ze starym dociskiem i kołem, czy to opcja na tuning nowego zestawu? Macie jakiś polecany warsztat który obije kevlarem? edit 29.08.2019 dla potomnych Mechanik porównał dwumasę od DCI z tą od 2.0TCE i stwierdził że od diesla jest grubsza ok 2cm i bardziej masywna. Pewnie wymagałoby to grubszej rzeźby, a dynamika silnika i tłumienie drgań mogłyby ucierpieć. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez karolC aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxzibi Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 No i ktoś ogarnął temat z tym mocniejszym sprzęgłem ? Kupiłem jakiś czas temu megane 3 2.0 TCE 180 PS i jak tylko zakupiłem auto to biegi wchodzą jakoś ciężko szczególnie 1 i 4 bieg jakoś tak gumowato. Zrobiłem program na 205PS i 345 Nm i wydaje mnie się ze po tym zabiegu sprzęgło zaczęło się ślizgać jak dam do pieca tak od 2000 rpm . Moze oddać do regeneracji sprzęgło bo słyszałem ,że można je wzmocnić i będzie auto śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 http://www.sprzegla.com/kontakt/kontakt-Marek-Radzikowski.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxzibi Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Dnia 30.12.2019 o 23:47, Sarna1 napisał: http://www.sprzegla.com/kontakt/kontakt-Marek-Radzikowski.html Dzwoniłem kilka razy i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Jak chcesz fabryczne to sachs ma taką mocniejszą wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Koledzy Radzikowski zna się na rzeczy robią sprzęgła do naprawdę konkretnie stuningowanych aut. Najlepiej zadzwonić i dopytać ceny podobne do Sachs-ów Luk-ów. Modyfikują i sprzęgła i dociski. Warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_Anty_Kler Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Witam! Dzwoniłem tam i usłyszałem cenę 2000 zł i 5 tygodni oczekiwania LOL Czyli co- kupić w ciemno sprzęgło od wersji RS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 4 godziny temu, Slayer_Anty_Kler napisał: Czyli co- kupić w ciemno sprzęgło od wersji RS? 1/ Kompletne sprzęgło z dwu - masą z GT/RS ; - wytrzymuje ok; 410 Nm - jeżeli jest nowe, - jakie koszta??? 4 godziny temu, Slayer_Anty_Kler napisał: Dzwoniłem tam i usłyszałem cenę 2000 zł i 5 tygodni oczekiwania LOL 2/ Sprzęgło w wersji sportowej bez dwu-masy ; - https://www.sachsperformance.com/pl/zestaw-sprzegla/sachs-sprzeglo-sportowe/renault-megane-iii-grandtour/2-0-tce-132kw - koszt to = 472,43 EUR * 4,65 zł/EUR = 2197 zł - wytrzymuje ok; 15 % więcej od standardu 2,0/ TCe/180 KM ; - czyli ok; 320 Nm * 1,15 = 368 Nm, 3/ Wg; wersji http://www.sprzegla.com/kontakt/kontakt-Marek-Radzikowski.html - 2000 zł - co obejmuje ta usługa? - jaki moment wytrzymuje sprzęgło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 18 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: 320 Nm * 1,15 = 368 Nm Mam podobne Nm na sprzęgle Luk i działa prawidłowo. Tylko że sprzęgło ma tylko kilka kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi