Tomek65 Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Jako, że oryginalne dywaniki gumowe są do kitu kupiłem polecane w tym dziale dywaniki made in rusia chociaż nigdzie na nich nie ma że to rosyjski wyrób. W/g mnie dywaniki bardzo dobrze dopasowane, trochę nie najlepiej leży osłona tunelu połączona z prawym dywanikiem, ale powinna się ułożyć. Dywaniki w ogóle nie wydzielają zapachów. Sami oceńcie. Jako,że wiosna za pasem zainwestowałem też w dywaniki welurowe i welurową matę bagażnika. W/g mnie też dobrze dopasowane. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobolxx Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Gdzie kupiłeś? Bo brakuje mi dywaników na wiosnę a nie będę jeździł w gumowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dywaniki welurowe i matę bagażnika kupiłem u tego sprzedającego http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-renault-fluence-od-2010r-3cz-bzo-i5956800320.html, poprosiłem tylko,żeby tylne dywaniki nie były połączone i osłona tunelu była zintegrowana tylko z prawym dywanikiem. Dywaniki gumowe kupiłem tu: http://allegro.pl/renault-fluence-od-2009-dywaniki-gumowe-korytka-i5714206825.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Meganka wyjechała z salonu w kwietniu 2015 z oryginalnymi dywanikami gumowymi, dzisiaj zauważyłem pokaźną dziurę w dywaniku kierowcy. To jakaś kpina chyba, w żadnym samochodzie nie miałem takiego badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Te oryginalne dywaniki faktycznie są z delikatnej gumy, szybko pod prawą piętą robi się dziurka ,jak się jeździ autem w twardych zimowych butach , to faktycznie wada, nie są przygotowane na polski rynek ;) Ale oryginały mają tą zaletę, że są bardzo ładne, lekkie i nie śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Rosyjskie, ale świetnie spasowane i nie śmierdzą :) W chwili obecnej chyba tylko jedna firma je sprzedaje. Cena wydaje mi się dość atrakcyjna. http://allegro.pl/renault-megane-iii-od-2008-dywaniki-gumowe-korytka-i5707103358.html Możesz podesłać nazwę sprzedającego bo aukcja została przeniesiona do archiwum? Te z aukcji @Tomek65 nie są takie same (widać różnicę pod lewą nogą kierowcy). W ostatniej chwili zauważyłem, bo już zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Sprzedający to Scoutt_PL :) Dywaniki są te same, tylko mają inny wzór przetłoczenia. Reszta się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Te oryginalne dywaniki faktycznie są z delikatnej gumy, szybko pod prawą piętą robi się dziurka ,jak się jeździ autem w twardych zimowych butach , to faktycznie wada, nie są przygotowane na polski rynek ;) Ale oryginały mają tą zaletę, że są bardzo ładne, lekkie i nie śmierdzą. I mają świetnie działające zatrzaski, mocowanie naprawdę extra. Szkoda, że tak szybko się przetarły. Co proponujecie, które kupić, rosyjskie, polskie, czy mocowania będą pasowały? Nowych oryginalnych już nie kupię. Edytowane 29 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Spróbuj te rosyjskie, komplet kosztuje poniżej 100 zł, a są naprawdę dobrze dopasowane (poza jednym zatrzaskiem). Edytowane 29 Lutego 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 W tych moich dywanikach zatrzaski pasują idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ja mam dwa zatrzaski obok siebie, widocznie we Fluence są inaczej rozłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Kupiłem te niby ruskie polecane przez Pawła, podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Sprzedający to Scoutt_PL :) Dywaniki są te same, tylko mają inny wzór przetłoczenia. Reszta się zgadza. Ja tam widzę różnicę (nie chodzi o wytłoczenia). Zależało by mi na pełnym zakryciu pod lewą nogą. Ale skoro to ten sam sprzedający to jeszcze poszukam. Edit____ Znalazłem: http://allegro.pl/renault-megane-iii-od-2008-dywaniki-gumowe-korytka-i5848797194.html (widać też przetłoczenie/kształt inne w dywanikach w tylnym rzędzie) Jak widać do Fluence i Megane mogą być ciut inne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Wydawało mi się, że tamte też są pełne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dywaniki do megane mają inną i lepszą osłonę stopnia lewej nogi. Te moje do Fluenca mają właśnie taki lizak który często opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi