Alexa2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Witam Jak wymienić ten srebrny trójkącik w kierownicy? Skąd go zakupić? Muszę wymienić całą kierownicę. Proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Witam. Przymierzam sie do podmiany "skóry" na kierownicy na zestaw do samodzielnego obszycia z Alledrogo. Jak zdemontować te trójkąty z przyciskami tempomatu? Gdzieś podważyć, podciągnąć w górę? Są obsadzone w piance na wcisk, tak jak ten chromowany klips? Czy może jakiś zatrzask? Nie chciałbym czegoś wyłamać na starcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 10 minut temu, Uprox napisał: Są obsadzone w piance na wcisk, tak jak ten chromowany klips? Dokładnie tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jeżeli przy odbiorze samochodu w specyfikacji pisze kierownica skóra i ktoś zamawiał skórę to jest skóra i nie wypisujcie tych bzdur że ktoś zapłacił za skórę a dostał skay w sądach drzwi by się nie zamykały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 @Sylwek54 o do czego ty to odniosłeś w tym temacie. Akurat teraz się bardzo mylisz - bo większość aut popularnych ma kierownice z ekoskóry (czyli mówiąc po polsku z plastikowej świni), a to jeszcze nic bo większość obecnych "skórzanych" też jest z ekoskóry. Takie czasy - ekologia, animals free itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Może i masz rację ale jeżeli w specyfikacji mam napisane skóra naturalna to mam prawo takiej oczekiwać. Materiał kierownicy Kierownica ze skórzanym pokrowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 @Sylwek54 no ok, ale gdzie w tej specyfikacji, którą zamieściłeś jest napisane skóra naturalna? BTW, niektórzy "sprytni" producenci, i nie mówię tu akurat stricte o przemyśle samochodowym, potrafią tak pięknie spreparować chemią dwoinę (natrysk mający imitować skórę licową), że nie mają żadnych skrupułów naszywać znaczki <genuine leather>... niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Jeśli ma to mieć wytrzymałość taką samą lub lepszą to jeszcze jestem w stanie to zaakceptować. Ale wiadomo jak wygląda eko np. na siedzeniach w porównaniu z naturalną. Eko pęka, naturalna ściera się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 A ja nie jestem w stanie zaakceptować robienia ze mnie balona. A tak niestety jest w większości marek samochodowych (nawet Merc w kija wali). W konfiguratorze zazwyczaj jest "wykończenie skórzane" - a dopiero jak wejdziesz w opcje tego wykończenia to małym i literami jest napisane "skóra ekologiczna". Nigdy skóra ekologiczna nie będzie miała właściwości użytkowych skóry naturalnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Skóra w renówkach skończyła się prawdopodobnie w Vel Satisach. W espace 4 jeszcze występowała, ale megane III, sceniki, laguny III to już eko skóra, która ładnie wygląda przez pierwsze kilka miesięcy po wyjeździe z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 56 minut temu, meganecoupe02 napisał: Skóra w renówkach skończyła się prawdopodobnie w Vel Satisach. W espace 4 jeszcze występowała, Była również do końca laguny II, czyli 2007 rok. Niestety w L3 to już tylko Eco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 No i tu akurat się mylicie - bo na siedzeniach i w LII i w LIII jest skóra naturalna, ale tylko na powierzchni siedziska. Boki są już z ekoskóry (dlatego np. w LIII standardowo pęka bok siedzenia kierowcy). Jeśli chodzi o kierownicę - to tu racja - od LIII jest już skóra z plastikowej świni. Niestety panowie ekologia (niby), a tak naprawdę długopis księgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Kierownice obszywane są ręcznie. Skóra że świni karmionej kartoflami może pęknąć podczas szycia, różnie się na ciąga itp itd. Jest dużo odrzutów w censue trzeba zrobić od nowa. Skóra z plastykowej świni ładnie się układa, równo naciąga. Z tego najdroższa jest praca człowieka, dlatego w Renault skórzane są tylko w najdroższych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Moja mimo blisko 200tyś przebiegu wygląda jak nowa. Czy jest możliwe, że to naturalna? MIII 2.0T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Jeżeli masz taką samą skórę jak w MII i nie krecisz jedną dłonią jak robią to wytrawni kierowcy to może tak być. Moja w MIi przy przebiegu 295 wyglądała całkiem świeżo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi