ari1979 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Akurat z Hondy i Toyoty w moim zainteresowaniu zawsze były Acordy i Avensisy, więc wiem co te samochody sobą prezentują, mucha nie siada krótko podsumuję . O gustach podobno się nie dyskutuje, ale... :) Przymierzałem się parę lat temu do samochodu i pojeździłem trochę Avensisem (benzyna 1.8). Nuda, panie, jak w polskim filmie. Design, materiały (jakieś pseudodrewno na desce), osiągi - wszędzie totalna przeciętność. Laguna III nie dość, że w lepszej cenie to wg mnie praktycznie w każdym aspekcie była lepsza Accordem nie jeździłem, wiem, że ma świetne opinie. Ale chyba jakoś się na naszym kontynencie nie wstrzelił, skoro Honda wycofała go z europejskiej oferty... Edytowane 12 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) przymierzam się do zakupu Megane z silnikiem 1.6 - szukam tylko informacji jakie obroty ma na 5-tym biegu przy prędkości powiedzmy 120km/h (może być dowolna inna prędkość na 5-tym biegu - przeliczę sobie ). Jeśli chodzi o Megana IV 1.6 SCe, ktoś tu pisał że przy 100 km/h na 5 biegu jest 2750 obr. Edytowane 11 Lutego 2017 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 nie wiem, czy kolega jeszcze tu zagląda, ale w końcu wziąłem Fluence'a i sprawdziłem te obroty SCe.Na 5. biegu przy włączonym tempomacie przy prędkości 100km/h obrotomierz pokazywał równiutko 3 000 obr/min. Przy 120km/h niecałe 3 600. Nie jechałem autostradą, więc szybciej nie próbowałem W Megane III 1.6 110 KM (K4M) przy 100km/h na szóstym biegu jest 2750 obrotów. Zainteresowanych odsyłam do mojego wątku: Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Podgrzewana kierownica jest dostępna w Megane i w Talismanie. Podgrzewana przednia szyba dostępna jest tylko w Kadjarze (pakiet zimowy). Nie wiem jak kierownica ale grzana szyba jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Witam wszystkich. Właśnie rozważam zakup Meganki i dostałem pierwszą ofertę z jednego salonów. Dostałem upust rzędu 4,5% na model z 2017 roku. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Witaj, jesteśmy na podobnym etapie ;) Po jeździe próbnej i twardych negocjacjach nie udało mi się zbić nic więcej aniżeli 5,5%. To naprawdę mało i chyba wynika to z faktu, że model który mnie interesuje (GrandCoupe) jest stosunkowo świeży i nie chcą go zbytnio rabatować. Obskoczę jeszcze kilka salonów na Śląsku i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chciałbym się chociaż zbliżyć do 8% jakie można "zarobić" na wyprzedaży rocznika. Niedawno pojawił się nowy cennik i dają 7000zł rabatu na każdą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Dodano: 11 lut 2017 - 15:40 E, to chyba mieszkasz na południu Europy ;)Moja żona miała to w Focusie mk2 i na zimę supersprawa. Zamiast 5 min drapania szyby minuta ogrzewania i machnięcie wycieraczkami. Nie mieszkam na południu Europy, po prostu mieszkam w domku i auto stoi albo w garażu albo pod wiatą. A jak pojadę gdzieś i nawet szyba zamarznie to w Lagunie był przycisk max (wtedy grzało na maxa na szybę) i po 1 min lód był już luźny. A nawet to wystarczy kupić skrobaczkę MURSKAJA i masz w nosie lodowisko na szybie - używam od 10 lat. Edytowane 13 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 @chucki i @Geble Nie zapomnijcie o pakiecie Easy Parking. To naprawdę się przydaje. Nie mam tu na myśli automatycznego asystenta parkowania bo to de facto nie potrzebne, ale czujniki parkowania 360 stopni i kamerka cofania to genialna sprawa. Myślę, że to ważniejsze niż pakiet Multimedia 7", który też fajnie mieć. BTW, GrandCoupe ma [ciach] tył, ogólnie ładny samochód, lepiej się prezentuje niż hatchback. Ja sedana nie mogłem kupić, u mnie musi być HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 No GC jest piękne - to trzeba przyznać. Niestety jak kupowałem to dopiero go wprowadzali i nie było z takim wyposażeniem jak chciałem od ręki. No kamerka i czujniki 360 super sprawa. Emigrant a wypróbowałeś już może to automatyczne parkowanie, bo ja albo nie mam czasu żeby się w to bawić, albo się akurat nie składa. No a poza tym to trochę lęk jest - jak to działa. Tak samo jak to automatyczne hamowanie - śmiałem się że jak się zrobi ciepło to na uliczce bocznej koło siebie ustawię barykadę ze styropianu i zobaczę czy działa to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Nie, jeszcze do tej pory nie spróbowałem jak działa ten asystent parkowania. Jakoś mnie to nie interesuje. Wolę sam, w miarę sprawnie i szybko parkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 @emigrant Jasna sprawa. Easy parking to podstawa, zrobiło to na mnie mega wrażenie podczas jazdy próbnej, o której pisałem kilka stron wcześniej. Są 3 pakiety, które uważam za totalny must have - Easy Parking, Techno Premium i Bezpieczeństwa. Aktywny tempomat przy automacie to wygoda nieziemska w długich trasach. Multimedia 7" dają w standardzie jako "gratis" do wersji Intens. Nie jestem w stanie zlokalizować żadnego zdjęcia jak bardzo różni się ta wersja od 8,7", którą miałem przyjemność jeździć w ubiegłym tygodniu. Zobaczymy co uda mi się ugrać w tym tygodniu jak będę w salonie. Bez 8% nie wychodzę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Dostałem właśnie ofertę na 6,7%. Póki co wszystko bez wychodzenia z domu. Jazdę próbną mam umówioną dopiero na sobotę, wtedy też pewnie będę rozmawiał o konkretach. Dlatego chcę się przygotować i zbieram oferty z innych salonów. Też interesuje mnie wersja Intens. Do tego na 100% będzie kolor i felgi 17''. Natomiast waham się nad Techno Premium, bo do tego doliczają Multimedia 7''. A te dwa to już w sumie ~7000zł. BTW. Mnie interesuje wersja HB. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 13 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Po co Wam pakiet techno? Chcecie płacić po kilka tysięcy złotych za wymianę lamp jak się spalą? Head-up to też niepotrzebne i głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) No właśnie chodzi o te lampy. Resztę bym sobie odpuścił. Dostałem informację, że zmieniła się polityka Renault i teraz samych lamp nie można już zamówić inaczej niż w pakiecie. Wcześniej kosztowały 3500zł. Edytowane 13 Lutego 2017 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Ja zamiast pakietu techno bym poszedł w pakiet bezpieczeństwa premium. Hmm, pakiet techno jest dostępny tylko w Bose. To jakim cudem chcecie go mieć w Intens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi