fourier Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Jeżeli ktoś chce zrobić taki wynalazek to - rurka np ze zużytego pojemnika po płynie do czyszczenia klimy wurh, strzykawka (a dokładniej ta końcówka), wiertło i nożyk. Jakieś 5 min roboty i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Swoją drogą, mimo sympatii do meganki i zadowolenia z niej,to jest jednak dziadostwo,że trzeba uzupełniać takie duperele po fabryce. Rurki w zbiorniczku płynu nie mam ale za to pod maską mam gumę na rynienkę na błotniku, osłonki na gniazdach amortyzatorów i osłonki na śrubach wycieraczek, no szczęściarz jestem nie lada. A od kilku dni moja radość wzrosła gdy zobaczyłem, że wiele meganek III nie ma nawet uchwytów, pałąków do zamykania przednich drzwi. Czyli czegoś, co posiadam w moim podręcznym dwudziestoletnim polo i jest przyjemniejsze w dotyku niż w większości dzisiejszych kompaktów. Ta rurka z odpadków, po recyklingu, archaiczna "oryginalna" kosztuje prawie stówę, a za wymianę świec w sobotę dałem pięć dych w serwisie. Nie przypuszczałem, że w serwisie coś będzie możliwe za takie drobne. Radocha na całego. A że zderzaki odstają od tylnych błotników (pod tylnymi lampami), to w końcu drobiazg, prawdą? Przecież serwis może poprawić (znają temat). Jednym słowem jednak dziadostwo z Hiszpanii. Mam nadzieję, że silniki i osprzęt produkuje się w bardziej sensownych fabrykach. Edytowane 13 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Pałąki przednich drzwi zależały od wersji wyposażenia, słabsze wersje miały uchwyt w drzwiach jak w scenicu III, tzw łódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) No w moim odczuciu też w Megane III jest trochę słabo, ogólnie to mam wrażenie, że kupując francuskie auto jak się nie kupi wypasionej wersji (czyli raczej importowanej z DE,FR) to jest bardzo słabo, fotele są straszne, plastiki kiepskie i trzeszczą itp. Zamieniłem wypasione C4 2005r na Megane III w średniej wersji i widzę dużą różnicę, mimo że mam auto importowane w którym niby wszystko jest. Ale tak to już jest w tej klasie. Gdyby nie niska cena aut używanych to by ich tyle nie było w Polsce. Edytowane 14 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Taki urok, to Renult, kupując trzeba zaakceptować. Musisz też pamiętać, że kupiłeś też auto, które jako nowe było najtańsze w swojej klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Pewnie jakby człowiek wiedział, to by wyszarpał jako "extra dodatki" przy zakupie nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Racja, jak kupowałem swoje GT-line z Niemiec to nie zwracałem uwagi na te szczegóły. Dopiero jak przejechałem się swoim i drugim przedstawicielskim golasem szwagra to zauważyłem kolosalną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam, czy u was też występuje problem odpadającego wygłuszenia za silnikiem? Próbowałem to uchwycić na zdjęciu, ale kiepsko widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Tak, to normalne. W megane z 2013r mam już wygłuszenie z blachy aluminiowej, takiej jak nad wydechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Ale badziewie, moja też jest z 2013 i u mnie z lewej strony jest aluminiowe, a z prawej z tej wełny. Czemu to tak odpada? Ktoś myjką za bardzo poleciał i odpada? A u Ciebie też tak rdzewieje ? Na opaskach od węży z płynem, śrubki i inne? Edytowane 22 Lutego 2017 przez kowalikd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Miałem dwie meganki i w jednej i drugiej było to samo, ta mata tak jakby się rozkleja, czarny materiał odchodzi od żółtej pianki. Korozja - owszem, najgorsze jest to, że korodują punkty masowe - za jakiś czas pewnie zaczną się cyrki z elektryką. Mam nadzieję, że nie będę musiał z tym walczyć. Poprzednie meganki z Francji mimo podobnego wieku i większego przebiegu, w tych samych miejscach wyglądały idealnie, jakby tydzień wcześniej wyjechały z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 W sumie czego się spodziewać za te pieniądze ale powiem szczerze, że jestem w szoku widząc tą rdzę a to przecież niespełna 4 letnie auto. Myślałem, że stało zotwartą maską na dworze lub ktoś mył jakąś ostrą chemią. A kolego jeszcze coś na co zwrócić uwagę? Dodano: 22 lut 2017 - 18:28 Moja megane jest z niemiec i to mnie właśnie dziwi i była serwisowana w ASO. Żeby to był jakiś po firmowy gnieciuch to bym zrozumiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 A może u Ciebie ktoś mył silnik ostrą chemią i stąd się wzięły Twoje spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Tego nie wiem właściciel mówił że to gut auto, a co z nim robili w serwisie to nie wiadomo. A u Ciebie w aucie z którego roku to występuje to odklejanie i rdza? To sprowadzane auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 U mnie auto krajowe, październik 2013. Odklejania nie ma, bo u mnie są tylko aluminiowe wygłuszenia. Korozja jest na razie powierzchowna, ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi